Puck Pieterse: “De druk lag niet op mij”

zondag 8 november 2020 om 13:24
Puck Pieterse: “De druk lag niet op mij”

Foto: Cor Vos

De 18-jarige Puck Pieterse was de ietwat verrassende winnares van het Europees kampioenschap bij de belofte-vrouwen vanmiddag. “Ik heb me de afgelopen weken rustiger kunnen houden dan mijn concurrentes”, bevestigt de Amersfoortse.

“Daardoor kwam ik minder zenuwachtig aan de start, want de druk lag niet op mij. Er waren andere favorieten, en dat vond ik wel lekker. Maar ik had deze zege ook niet verwacht. Het toont wel dat het goed zit met de vorm en dat ik weer een stap heb kunnen zetten ten opzichte van vorig jaar”, aldus de renster van Alpecin-Fenix, die een jaar geleden nog won bij de junioren.

Pieterse begon pas laat aan haar solo, nadat ze in de beginfase eerder de kat uit de boom keek. “Ik dacht: ik wacht wat af, ik kijk eerst eens waar iedereen zijn sterke en zwakke punten liggen. Dan zag ik dat ik in het bos sneller kon rijden dan de rest, dus heb ik besloten om daar door te trekken. Ik ben er vol voor gegaan. Aan het einde zag ik Vas nog dichtbij komen, en dacht ik: dit wordt nog een sprint. Gelukkig had ik nog ietsje over, maar het had geen ronde langer moeten duren.”

De Nederlandse combineert het veldrijden vooralsnog met mountainbiken. Blijft dat in de toekomst een haalbare kaart? “Dat denk ik wel. Een paar weken geleden was ik nog derde op het EK mountainbike. Die lijn heb ik doorgetrokken tot vandaag en ga nu een weekje niks doen, om dan weer op te bouwen richting de wereldbekers. Als je voldoende rust neemt, is deze combinatie echt wel mogelijk.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

SnellePelle 8 november 2020 om 13:34

Knappe strategie. Haar commentaar bevestigd namelijk dat ze nog een lange weg te gaan heeft naar de vrouwentop. Heeft duidelijk haar piekmoment gekozen. Pakt ze dit alvast maar mee, want Belgische crossploegen zijn leuk. Vooral voor Belgen. Als buitenlandse sta je na een matig seizoen zo aan de kant.

0
Arie den Blanken 9 november 2020 om 17:59

Dat is toch ook logisch. Die crossploegen hebben bijna allemaal sponsoren die op de Belgische markt opereren. Bij een gelijkwaardig niveau is qua respons een Belgische renner of renster interessanter.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone