Prudhomme: “26 of 27 kandidaten voor Tourdeelname”

vrijdag 4 december 2009 om 17:13

Christian Prudhomme heeft vandaag op de presentatie van de Grand Départ van de Ronde van Frankrijk van volgend jaar, in Rotterdam, gezegd dat er 26 of 27 potentiële kandidaten zijn voor deelname aan de Tour. Sportweek schrijft dat er maximaal 22 ploegen aan de start zullen verschijnen.

“Kiezen wordt moeilijk. De afgelopen jaren nodigden we telkens 20 ploegen uit, het maximum is 22”, aldus Prudhomme. “De afgelopen maanden leek de transfermarkt in het wielrennen veel op die van het voetbal, en dat maakt de keuze er niet makkelijker op. Maar of ze nou wel of niet tot de ProTour behoren, we willen gewoon de beste ploegen van de wereld.”

Op de vraag of Nederland drie teams zou mogen afvaardigen, antwoordde Prudhomme: “Dat weet ik nog niet. Maar op zich is dat niet te veel, drie ploegen uit één land. Maar die beslissing is nog niet voor meteen.”

Over het aanvangstijdstip van de proloog neemt de Tourdirectie binnenkort een besluit. De proloog valt namelijk samen met de kwartfinales van het WK voetbal in Zuid-Afrika. “We wachten eerst de loting af, en dan zien we wel. We zien de concurrentie van het WK niet als een probleem”, zegt de Tourbaas. Er zijn twee opties: vóór het eerste duel dat begint om 15.00u, of tussen de twee duels in die op die dag zullen gespeeld worden.

Lees ook:
Proloog Tour 2010 eerder dan normaal
Tourproloog 2010 misschien toch ’s middags van start

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone