Provincie Limburg wil opnieuw Touretappe organiseren

zaterdag 5 september 2020 om 10:36
Provincie Limburg wil opnieuw Touretappe organiseren

foto: Cor Vos

De provincie Limburg en de gemeente Valkenburg zetten vol in op het binnenhalen van een etappe in de Tour de France. Daarom werd afgelopen maand een bidbook overhandigd aan koersdirecteur Christian Prudhomme.

Het was Joost van den Akker, gedeputeerde van de provincie Limburg, die het nieuws lanceerde in het wielerprogramma Tour de L1mbourg. “Met onze delegatie hebben we in Parijs een uur lang de kandidatuur van Limburg toegelicht en ook aangegeven dat het wielrennen bij Limburg hoort, zoals de Tour bij Frankrijk. We vinden het ook echt tijd dat de Tour weer naar Limburg komt en we willen daarin investeren.”

De eerdere druk bezochte Touretappes door Limburg zijn volgens Van den Akker de essentie van de kandidatuur. “Juist omdat we in de jaren daarna steeds hebben gezegd: ‘We willen dat de Tour weer terugkomt’, staat dat ook bij Prudhomme op zijn netvlies. Hij heeft ook gezegd: ‘Limburg is de wielerprovincie van Nederland. Jullie hebben enthousiast jullie kandidatuur kunnen brengen.” De bestuurder heeft goede hoop dat de Tour de komende jaren naar zijn provincie komt.

Creatief
Mogelijk biedt de Tour de France van 2022 al mogelijkheden als de Grand Départ in Kopenhagen wordt gehouden. Van den Akker: “Van Kopenhagen, via Limburg naar Frankrijk is wel creatief. Alleen door de wijzigingen met corona en de start volgend jaar in Bretagne is ook de Tourdirectie alle schema’s aan het omgooien. Wij zien de kans dat er vanaf 2022, in 2023, 2024 of maximaal 2025, een mogelijkheid is.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Turtlehead 5 september 2020 om 12:24

Edit redactie: Bedankt, is aangepast

FDJ 5 september 2020 om 12:51

Toevoeging die deze man in de uitzending van Tour de L1mbourg deed was dat ze ook interesse hebben in een etappe van de nieuw te vormen Tour voor vrouwen.

Turtlehead 5 september 2020 om 13:04

… Ja, cool. In het kader van de promotie van Slim-burg waarschijnlijk.

chasse patat 5 september 2020 om 13:28

Kopenhagen-Kolding
Kolding-Hamburg (en de Cyclassics dat jaar overslaan
Lüneburg-Brocken (mooie eerste lichte bergop aankomst)
Göttingen-Winterberg
Köln-Valkenburg (via Luik)
Maastricht-Charlesville
Charleville-Nancy
Nancy- Planche des Belles Filles (zaterdagetappe)
Besancon-Grand Colombier (zondagetappe)

mooie eerste week! Ok, dream on!

FDJ 5 september 2020 om 15:40

Brocken met een touretappe wordt lastig. Hoher Meissner zou in die regio wel kunnen.

limburgia 5 september 2020 om 14:11

De politieke Bobo’s van de provincie Limburg vinden het veel belangrijker om een Tour de France etappe voor veel geld naar de provincie te halen om dan om met de borst vooruit op het podium te staan in plaats van dat geld te spenderen om de ter zielen gegane wielersport in Limburg naar een fatsoenlijk niveau te brengen.
Er moet meer gedaan worden om weer criteriums rond de kerk te organiseren om zodoende jongeren weer aan het wielrennen te krijgen en hun ouders niet meer honderden kilometers te laten reizen om een wedstrijdje te rijden .

Headlines

Materiaalzone

Populair