Project 1t4i spiegelt zich aan HTC

zaterdag 4 februari 2012 om 15:25

Project 1t4i wielerploeg

foto: Sirotti

Het Nederlandse Project 1t41 wil graag lijken op de HTC-wielerploeg. Dat vertelde teammanager Iwan Spekenbrink deze maand in Wieler Revue. De ProContinentale formatie ziet de vorig jaar opgeheven succesformatie als voorbeeld.

Het team spiegelt zich aan de succesvolle HTC-ploeg. “We hebben inderdaad de zelfde manier van werken, dus die gelijkenis zie ik zeker,” vertelde manager Spekenbrink deze maand tegen Wieler Revue. “HTC was ook niet de ploeg met het hoogste budget, maar was toch heel succesvol. De reden? Ze durfden te verliezen en er was aandacht voor innovatie.” Met de Duitsers Kittel en Degenkolb heeft de Nederlandse formatie twee geduchte spurters in huis. “Dit jaar willen we een prominente rol innemen als sprintploeg en daarbij zie ik hele goede kansen op succes.”

De ploeg verwacht een wildcard te krijgen voor de Ronde van Frankrijk. “De kans dat we de Tour rijden is inderdaad heel groot,” aldus Spekenbrink. Het team verdubbelde dit jaar zijn budget. De nieuwe naam van de wielerploeg is op verzoek van de nieuwe geldschieter vooralsnog een mysterie. “Ik heb respect voor de beslissing om de sponsornaam pas eind maart bekend te maken,” geeft hij aan.

Lees ook:
Ploegenpresentaties 2012: Project 1t4i

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone