ProContinentale ploegen 2010 bekend

woensdag 2 december 2009 om 18:41

De UCI heeft een lijst bekend gemaakt met ploegen die en ProContinentale-licentie hebben ontvangen voor het seizoen 2010. Er staan twee Nederlandse en twee Belgische ploegen op de lijst: Vacansoleil, Skil-Shimano, Topsport Vlaanderen en Landbouwkrediet. Grote afwezigen zijn Xacobeo Galicia en Androni Giocattoli.

Biciciclismo weet te melden dat het management van Xacobeo dit zag aankomen, men had namelijk nog geen bankgarantie. Dit moet voor 4 december 12.00 geregeld worden anders is het over en sluiten. Wat er aan de hand is met Androni Giocattoli, voorheen Diquigiovanni, is nog niet bekend. Ook Andorra-GrandValira, CDC-Cavaliere en Rock Racing kregen geen licentie. Deze drie ploegen spraken de laatste tijd nog de ambitie uit om in 2010 onder een ProContinentale-status verder te gaan.

De continentale ploegen Saur-Sojasun, CarmioOro-NGC en CCC Polsat Polkowice maakte de stap omhoog wel, terwijl Cofidis en Bbox-Bouygues Telecom ‘degradeerden’ uit de ProTour. De meest opvallende naam in het lijstje is die van Scott – Marcondes César Sao José dos Campos. De Braziliaanse ploeg, in 2008 een continentaal team, was dit jaar ‘slechts’ een amateurploeg.

ProContinentale-ploegen
Acqua & Sapone (ITA)
Andalucia Cajasur (ESP)
Bbox Bouygues Telecom (FRA)
BMC Racing Team (USA)
Carmiooro – NGC (GBR)
CCC Polsat Polkowice (POL)
Ceramica Flaminia (IRL)
Cervélo Test Team (SUI)
Cofidis (FRA)
Colnago – CSF Inox (IRL)
De Rosa – Stac Plastic (IRL)
ISD – Neri (ITA)
Landbouwkrediet (BEL)
Saur – Sojasun (FRA)
Scott – Marcondes César Sao José dos Campos (BRA)
Skil – Shimano (NED)
Topsport Vlaanderen – Mercator (BEL)
Vacansoleil Pro Cycling Team (NED)
Voralberg – Corratec (AUT)

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair