Problemen voor Milaan-San Remo: Gemeenten kunnen sluiting autowegen niet garanderen

zaterdag 18 juli 2020 om 17:34
Problemen voor Milaan-San Remo: Gemeenten kunnen sluiting autowegen niet garanderen

foto: ©TDWSport

Nieuwe problemen doen zich voor tijdens de organisatie van Milaan-San Remo. Diverse gemeenten hebben aan organisator RCS te kennen gegeven de sluiting van enkele grote autowegen niet te kunnen garanderen.

Het komt door de grote drukte op enkele autowegen. Veel toeristen maken in de zomervakantie gebruik van deze wegen, zoals de Via Aurelia, om op hun vakantiebestemming te geraken. Bijkomend nadeel daarbij is dat Milaan-San Remo gepland staat op een zaterdag, de drukste dag van de week. Gemeenten in de provincie Savona denken daardoor dat de veiligheid niet meer is te handhaven.

“Ik heb heel erg veel respect voor de heilige wielerwedstrijd Milaan-San Remo, maar dit is een absurde situatie”, zo laat Giancarlo Sanepa, burgemeester van Borghetto Santo Spirito, weten aan SavonaNews. “Normaal gesproken hebben we tijdens de zomer al veel problemen op deze wegen en nu met het coronavirus en de organisatie van Milaan-San Remo zullen deze problemen niet minder worden.”

“Het is niet mogelijk om door te gaan met het persen van dezelfde citroen”, gaat hij verder. “We hebben al duizend problemen om mee om te gaan. September zou een veel betere datum zijn om Milaan-San Remo te organiseren.”

De RCS, de politie en de provincie Savona zullen in de komende periode enkele (wegen)inspecties uitvoeren in de omgeving van Savona om een oordeel te vellen. Milaan-San Remo staat nu gepland op 8 augustus.

Dit artikel delen:

16 Reacties

assen 18 juli 2020 om 18:09

Begrijpelijk.
Heel begrijpelijk zelfs.
Maar kom je daar NU mee? Dat wist je toch ook al maanden geleden?

Franco Ballerini 18 juli 2020 om 18:11

Wordt waarschijnlijk wel een mooiere koers door over “achterafstraatjes” te gaan…

guyremgabdel 18 juli 2020 om 18:57

Probleem is dat ze die achterafstraatjes daar nauwelijks hebben. Van zodra je de kustweg verlaat is het daar klimmen geblazen. Zelfs de autostrade en de op- en afritten liggen in de hoogte. En het zal er druk zijn nu tijdens de vakantie. Dat is het sowieso daar al zelfs zonder koers.

josi 18 juli 2020 om 18:26

En dat bedenken ze zich nu ineens?

KennyKlimmen 18 juli 2020 om 19:07

Wtf. Die steaten hoevsn toch niet de hele dag dicht. Een uur is lang genoeg.

KennyKlimmen 18 juli 2020 om 19:08

Poeh, wat heb ik gedronken?

KnightBiker 18 juli 2020 om 19:12

Zoals normaal, zullen de gemeente wel een vergoeding willen bewerkstelligen of andersinds gecompenseerd willen worden.
Tot het peloton aan de kust komt is er praktisch geen probleem en aan de kust gaat het om een tijdspanne van een uur of 4… het zou allemaal te doen moeten zijn & Italie kan wel wat positieve exposure gebruiken nu. Dit gaat opgelost worden.

Marveloke 18 juli 2020 om 20:34

Zo lang gewacht op MSR, en de editie van 2020 is er een met veel obstakels. Begin dit jaar zou de weg langs de Poggio niet veilig genoeg zijn. Daarna dat stomme coronavirus dat zo’n beetje heel 2020 in de soep heeft doen lopen. En nu dit gezeur (in mijn ogen) van gemeenten om de wegen niet even kort af te sluiten. Beide partijen zullen vast wel een compromis kunnen sluiten om de koers door te laten gaan. De belangen van gemeenten gaan over handhaving en de moeilijkheden hierbij, omdat er nu veel toerisme. Wel vreemd, want MSR door je gemeente is goede reclame en kan bijv. het toerisme in je gemeente op de lange termijn doen stijgen.

Merlinappa 19 juli 2020 om 07:14

Die weg hoeft natuurlijk maar een uurtje dicht, en dat kan waarschijnlijk nog wel ingekort worden. Daarnaast vermoed ik ook dat het qua toerisme lang niet zo druk zal zijn als andere jaren. Ook zijn ze schromelijk laat met dit verhaal. Klinkt meer als een kwestie van onkostenvergoeding willen vangen. Lijkt me ook prima, maar je kan het ook gewoon vragen.

Maglia Rosa 19 juli 2020 om 11:39

Hoe kom je erbij dat de weg maar een uurtje dicht hoeft? Het is de enige doorgaande weg van Marseille/Nice naar Genua/Toscane. Het peloton rijdt hier waarschijnlijk meer dan 3 uur overheen. Voor het doorgaande verkeer praat je dus al snel over 4 uur. Er zullen best delen van het traject zijn waar de weg maar een uur dicht hoeft, maar daar heeft het doorgaande verkeer niets aan.

KnightBiker 19 juli 2020 om 11:50

@ Maglia Rosa : enige doorgaande weg? Heb je op de kaart gekeken?

Maglia Rosa 19 juli 2020 om 12:19

Verrek, er loopt nog zo’n veredelde snelweg vrijwel evenwijdig aan het parkoers. Dan moet het idd wel te overzien zijn met minder vakantiegangers dan afgelopen jaren.

Natte spons 20 juli 2020 om 16:06

Als je de auto’s er achteraan laat rijden kunnen de auto’s gewoon 50km per uur rijden, lijkt me prima. Voegen ze gewoon achter de karavaan in. Dan hoeft het nog geen 20 min te duren de afsluiting. Als mensen dat niet OK vinden, dan moeten ze maar een dagje later vertrekken.

vanSpringel 19 juli 2020 om 08:30

Een paar dagen voor de start breekt het paardenharen touwtje.

Jean Dumas 19 juli 2020 om 10:23

Dan finishen ze maar een keer in Savona.

john 19 juli 2020 om 12:37

Zal eens wat anders zijn dan Lege stranden in maart ,nou in Augustus ligt het strand vol met donna,s kijken of we nou ook de zee en stranden zo vaak te zien krijgen als in maart als er geen kip op het strand ligt
Is het misschien de moeite om de hele uitzending te kijken

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair