Problemen tijdens vierde rit Ronde van de Middellandse Zee

zaterdag 13 februari 2010 om 16:37

De organisatie van de Ronde van de Middellandse Zee kampt met ernstige problemen, zo weet DirectVélo te melden. Volgens die Franse site zouden de renners het departement Alpes-Maritimes niet binnenmogen van de plaatselijke autoriteiten wegens problemen met de vrieskou.

Opvallend is dat die beslissing genomen werd toen de renners al vertrokken waren uit La Londe, de vertrekplaats van de etappe. Het podium in Biot, waar de aankomst had moeten plaatsvinden, is zelfs al afgebroken.

De wedstrijdorganisatie heeft daarom besloten om twee kilometer vóór de grens met het departement Alpes-Maritimes een uitzonderlijke finishlijn te trekken. Inmiddels is bekend dat Julien El Fares (Cofidis) die als eerste overschreden heeft, voor Jonathan Thiré (BigMat-Auber 93) en Dominique Cornu (Skil-Shimano).

Het is echter nog onduidelijk of El Fares ook daadwerkelijk als winnaar van de etappe wordt uitgeropen. We staat al vast dat de etappe wordt geneutraliseerd en dat de tijdsverschillen dus niet zullen worden aangerekend.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair