Primoz Roglic: “Trainingsuren werpen meteen hun vruchten af”

zaterdag 2 maart 2019 om 14:08
Primoz Roglic: “Trainingsuren werpen meteen hun vruchten af”

foto: Cor Vos

Primož Roglič kon zich geen betere start van het seizoen wensen. De Sloveen van Jumbo-Visma leidde de UAE Tour van de eerste tot de laatste dag en werd vandaag dan ook gehuldigd als eindwinnaar van de eerste editie van deze WorldTour-koers. In de slotrit kwam zijn leiderstrui immers niet meer in gevaar.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Het begin van deze rit was nogal nerveus met de harde wind, maar we pakten de koers aan zoals we deze week waren begonnen. We lieten nog eens zien dat we een erg sterke ploeg hebben en gelukkig kon ik de leiderstrui winnen”, vertelde Roglič in het flashinterview. De Sloveen was tot aan de laatste kilometer omringd door zijn ploeggenoten, waarna de massasprint volgde.

“Natuurlijk moet je zorgen dat je altijd goed omringd bent, met name naar het einde toe als er nog van alles kan gebeuren. We wilden geen enkel risico nemen en zo koersten we al de hele week. We hebben erg sterke renners en konden al het werk perfect afronden. Het was een te gek begin van deze wedstrijd met de zege in de ploegentijdrit en gelukkig konden we die vorm doortrekken.”

Trainingsuren
Voor Roglič en Jumbo-Visma was dit een lekker begin van het seizoen. “Het is mooi om de eerste koers meteen te winnen. We verzetten geweldig werk hier en in de aanloop naar deze koers trainden we al veel samen. Het is mooi om te zien dat die trainingsuren al meteen hun vruchten afwerpen.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone