Primoz Roglic: “Lieten opnieuw zien hoe sterk we zijn”

vrijdag 1 maart 2019 om 14:46
Primoz Roglic: “Lieten opnieuw zien hoe sterk we zijn”

foto: Cor Vos

Primož Roglič wint morgen normaal gesproken het eindklassement van de UAE Tour. In de zesde rit met aankomst op de lastige Jebel Jais bekroonde hij het berewerk van zijn ploeggenoten bij Jumbo-Visma met de ritzege. Op de slotklim maakte de Nederlandse ploeg indruk, met name Laurens De Plus bleef maar op kop beuken.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Vandaag lieten we als team opnieuw zien hoe sterk we zijn”, reageerde Roglič na afloop van de etappe. “Ik ben erg blij dat ik het werk kon afmaken. Het was niet echt een strijd met Valverde aan het eind. Vanaf het begin van de etappe hielden onze jongens me uit de wind. Op de laatste klim trok Laurens De Plus door tot vijfhonderd meter voor de streep. Dat was indrukwekkend.”

Nog een etappe door Dubai-stad scheidt de Sloveen van de eindzege in de rittenkoers door de Verenigde Arabische Emiraten. “Het werk voor vandaag zit er weliswaar op, maar we moeten nog even gefocust blijven tot morgen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

kelderfan 1 maart 2019 om 15:16

Mooi dat het team zich goed laat zien met smaakmakers Laurens De Plus en natuurlijk Primoz Roglic die echt een gouden aankoop lijkt voor TJV.

0
Rhohan 1 maart 2019 om 15:27

Roglic is al lang een gouden aankoop gebleken.

0
ghostwriter 1 maart 2019 om 15:24

Jumbo-Visma heeft met De Plus een geweldige knecht voor Kruijswijk en/of Roglic aangetrokken. Iemand die zowel op het vlakke als in het hooggebergte heel lang en hard op kop kan rijden.

0
Wheely 1 maart 2019 om 15:27

Het team heeft wederom dat beetje extra kunnen geven. Van zichzelf ontstijgen is al geen sprake meer want elke keer bloeien ze op met een sterke kopman. Of dat nu Groenewegen, Kruijswijk of Roglič is.

0
CrazyVonkyStyl3 1 maart 2019 om 16:15

Je zou bijna gaan denken dat Van Aert hoge ogen kan gaan gooien in de klassiekers.

0
doorak 1 maart 2019 om 17:23

Supersterke lage kopbeurt van de Plus. Enkelen wilden versnellen maar zodra uit het wiel en vol in de wind lieten ze zich snel weer inzakken.
Erg mooi ook na lange miserie voor Laurens de Plus, herstel na val in Lombardije 2017 en dan zo terugkomen. Hij kan zijn hart ophalen in deze ploeg die veel beter bij hem past.
Primoz dankbaar en dat is hij oprecht, zit bij Jumbo wel goed zo te zien, die gasten komen allemaal in dezelfde “flow”.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone