Primož Roglič na dubbelslag in thuiskoers: “Het is bijna ongelooflijk”

zaterdag 16 juni 2018 om 18:41
Primož Roglič na dubbelslag in thuiskoers: “Het is bijna ongelooflijk”

foto: Sirotti

Primož Roglič domineerde vanmiddag de koninginnenrit in de Ronde van Slovenië. De Sloveen demarreerde op de slotklim meerdere malen en loste vervolgens de concurrentie. Aan de streep hield Roglič ruim een halve minuut over op zijn concurrenten. Op de website van zijn ploeg vertelt hij: “Het voelt heel goed om de koninginnenrit te winnen voor deze fantastische supporters. Het is bijna ongelooflijk.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Gisteren moest Roglič nog de zege laten aan Rigoberto Uran Uran, maar vandaag voelde hij zich beter. De LottoNL-Jumbo-renner wist wat hij moest doen om het klassement naar zich toe te trekken: ” Ik wist dat ik vroeg op de slotklim moest gaan om een verschil te maken en dat verliep heel goed.”

Morgen is de afsluitende tijdrit, waarin Roglič de gedoodverfde favoriet is om zowel de ritzege als de eindzege op zijn naam te schrijven. “Ik kijk heel erg uit naar de tijdrit morgen”, besluit de Sloveen met vol zelfvertrouwen.

Dit artikel delen:

18 Reacties

ivodepivo 16 juni 2018 om 18:46

Gewoon deze jongen een beschermende positie geven voor de Tour. Als het klassement niet lukt dan kun je altijd nog met roglic voor ritten gaan.

0
Wheely 16 juni 2018 om 18:48

Baas!

0
Explorer 16 juni 2018 om 18:52

Eerste week freewheelen in de tour, daarna zijn slag zijn in de tweede week en overleven in de derde week.
Deze gast gaat ons klassement verassen in de tour.

0
[email protected] 16 juni 2018 om 18:53

Wat ik dus helemaal niet snap: “het team zat goed gepositioneerd, dus….” enz. Wat heeft dat met zijn aanval te maken? Wel een geweldige prestatie van een supertalent. Gezien zijn verleden mogen we hem toch nog wel een talent noemen?

0
skylimit 16 juni 2018 om 19:07

@jjvdkruk heb je de live-beelden gezien ? Jansen zat in de vluchtgroep en heeft zich op de laatste klim laten terug zakken om samen met Martens de aanval van Roglic in te leiden.
Dat bedoelde Roglic dus met als team goed gepositioneerd zitten.

0
vlek 16 juni 2018 om 19:15

Jansen ging zelfs zo hard op die klim dat Martens er tussenuit moest en Roglic nog maar een man of vijf in zijn wiel had toen hij er zelf aan begon.

0
Floris 16 juni 2018 om 20:32

Wat een baas is dit. In de Tour zou ik hem de druk van het klassement niet opleggen, laat dat maar aan Kruijswijk over. Gesink en Roglic kunnen dan voor de ritten/bergtrui (?) gaan.

0
krypton 17 juni 2018 om 01:33

Daar is geen woord van gelogen.

0
Cap 17 juni 2018 om 09:14

Ik moet echt nog zien dat Kruijswijk op de klimmen eerder boven komt dan deze man. Voorlopig verwacht ik het omgekeerde.

0
horsm 17 juni 2018 om 09:42

Wat een kampioen, Rogla. Overal waar hij dit jaar start doet hij mee voor de overwinning. Ik hoop echt dat hij en Steven alletwee voor een klassement gaan.

0
IlPirata 17 juni 2018 om 09:51

Ben echt benieuwd naar zijn tour en vooral met het oog op het AK.

0
MaxvanHeeswijk 17 juni 2018 om 09:59

Ook leuk om steeds te zien wat Geraint Thomas er van vindt.

0
Jean Dumas 17 juni 2018 om 10:45

Deze Tour is meer gemaakt voor types als Porte, Thomas en Roglic dan voor Quintana en Bardet. Weet niet wat Froome en Dumoulin nog kunnen klaarspelen in de derde week, Nibali is een beetje een dark horse wat klimmen betreft, zal er ook wel staan. Wordt een close uitslag.

0
grootverzet 17 juni 2018 om 10:47

Overal waar hij mee doet is het voor de overwinning??? Slovenie en zoiets als Romandie?? Dan win je van Alaphilipe en Ruiz Costa en Uran die om Slovenie niet gek veel zal geven omdat het 3 weken van de tour is. Tuurlijk weet je dat hij dit gaat winnen. Hij rijdt thuis en gaat voluit en anderen vinden wel best dat hij dat doet. Ook Romandie van te voren aangekondigd dat het een doel was die te winnen. Dat doe je dus niet als je in een grote ronde wil schitteren. Quintana roept niet van te voren ik wil Zwitserland winnen. Die mannen testen zich. Je hoeft maar naar Yates te kijken in de giro en je snapt hoe anders het is om voluit te gaan in een kleine ronde en dat ook te proberen in een grote ronde. De deksel op zijn neus gekregen.

Roglic moet straks lekeer gewoon gaan rijden voor Kruijswijk. Hij heeft zijn rondjes nu gewonnen en daarbij steun gehad van zijn ploeg. Kruijswijk heeft zoals alle AK rijders steun nodig in de bergen maar heeft verder maar een matige ploeg met een sprinter (ook een soort kopman) en lead out ook nog erbij. Vooral dan moet je kiezen voor maar 1 kopman. Gewoon duidelijkheid scheppen. Doen ze bij Sky en al die andere ploegen ook.

Ik begrijp dat Roglic op een peddestal zetten voor een grote ronde totaal niet op basis van twee kleine rondjes. Niemand doet dat met Spilak of Ruiz Costa , Cancellara of dat soort mannen. Die excelleerden ook eerder in kleine rondjes (want daar gaan ze dan voor) maar kunnen grote nooit winnen. Iedereen weet dat.

0
coenj 17 juni 2018 om 10:54

Waarom idd voor het klassement gaan in de tour. Lekker een etappe proberen te winnen. Hard rijden in de tijdrit wat knechten. Kruiswijk moet laten zien dat hij hoog kan eindigen. De ploeg moet hem dat vertrouwen ook geven anders wordt het 2x niks. Geen top 10 voor Roglic en Kruiswijk. Geen etappe voor Roglic misschien een verpeste sfeer binnen het team en dan ook geen etappe voor de sprinter.

0
vlek 17 juni 2018 om 11:02
Quote:
Je hoeft maar naar Yates te kijken in de giro en je snapt hoe anders het is om voluit te gaan in een kleine ronde en dat ook te proberen in een grote ronde. De deksel op zijn neus gekregen.

Ik denk dat Roglic en zijn ploeg er voor zouden tekenen.

0
krypton 17 juni 2018 om 11:06

Natuurlijk moet Roglic voor een klassement gaan. Zijn laatste drie koersen zijn de Ronde van het Baskenland, de Ronde van Romandië en de Ronde van Slovenië. Hij wint in alle drie deze rondes het eindklassement.

Hij klopt daar ook zeker niet de minste renners. In Baskenland klopt hij o.a. Landa, Mollema en Quintana, in Romandië o.a. Bernal, D. Martin en Porte. Hier verslaat Roglic o.a. Majka en Uran. Dan kun je toch niet anders dan willen kijken waar je staat in de Tour als al deze mannen pieken? Als hij dat (nog) niet aan kan is dat ook weer informatie waar je iets mee kunt, maar ze moeten het natuurlijk altijd gaan proberen.

0
DaveEvans 17 juni 2018 om 14:02

Ben altijd nog benieuwd wie bij TLJ deze jongen heeft ‘ontdekt’. Diegene is goud waard voor de ploeg net zoals Roglic nu! Trouwens sowieso goed beleid want Bennett was ook een nobody toen die bij TLJ kwam.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone