Primoz Roglic: “Mooi dat ik kon winnen, zeker in een sprint”

woensdag 1 mei 2019 om 18:47
Primoz Roglic: “Mooi dat ik kon winnen, zeker in een sprint”

foto: Cor Vos

Voor Primož Roglič kwam zijn ritzege in de eerste etappe van de Ronde van Romandië als een verrassing. In La Chaux-de-Fonds sprintte hij soeverein naar de ritzege en nam hij ook de leiderstrui over van landgenoot Jan Tratnik.

“Ik had niet verwacht hier te winnen”, liet Roglič na afloop weten. “Na Tirreno-Adriatico vertrok ik op hoogtestage als voorbereiding op mijn hoofddoel, de Giro d’Italia. Daar kwam ik onlangs pas van terug. Dan is het altijd afwachten hoe het gaat. Het was een zware dag met veel klimwerk en het was niet gemakkelijk. Mooi dat ik heb kunnen winnen, zeker in een sprint.”

“Daar heb ik mijzelf erg verbaasd, omdat er altijd wel iemand sneller is. Winnen in Romandië is altijd een speciaal gevoel. Ik koers hier heel graag. Met Steven (Kruijswijk) hebben we een pion die voor het klassement kan gaan. Hij reed vandaag heel sterk, net als de ploeg. We blijven ons best doen”, aldus de Sloveen.

Met Steven Kruijswijk op de zevende plek (op 0:17) heeft Jumbo-Visma nog een renner in de top van het klassement.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Samlambeej 1 mei 2019 om 19:22

Niet de eerste. Reed in de UAE-tour ook een beresterke sprint.

Jan Blokland 1 mei 2019 om 20:16

Eerlijk gezegd vond ik Kruiswijk nog niet super. Hij was goed, maar had toch ook wel moeite als er aangevallen werd om te volgen. Gelukkig werd er niet doorgereden zodat hij steeds kon terugkomen. Morgen waarschijnlijk een sprinters-etappe. Hopelijk dan vrijdag wat beter voor Kruisie. Maar als ik Roglic was zou ik zeker proberen Romandië te winnen. Het is nog maar vier dagen en de Giro duurt nog een volle week, terwijl hij daar op de tijdrit na, waarschijnlijk in de eerste week gewoon maar hoeft te volgen.

kelderfan 1 mei 2019 om 21:09

Steven Kruijswijk is zeker niet top op dit moment, maar komt wel van een hoogtestage. Dan moet je altijd afwachten hoe ’t gaat. Die verwacht ik nog wel later in de week.

S. Morgenstern 1 mei 2019 om 21:51

Kruijswijk is niet op hoogtestage geweest.

Dit was verder overigens ook geen geschikte rit om zijn vorm aan af te meten; de momenten waar renners verschil met hem konden maken waren niet onderscheidend genoeg en vooral plekken waar je het moest hebben van explosiviteit.

kelderfan 1 mei 2019 om 22:55

Ja, dat was eerder in ’t seizoen en direct ik dacht vanaf 20 mei mag Kruijswijk weer mee.
Maar hij kan echt wel beter en dit was echt geen rit voor de explosieven. In een Giro nog niet zo lang geleden kon hij ook zelf aangaan. Nu moest hij te vaak passen.

S. Morgenstern 1 mei 2019 om 23:16

Hij kon niet mee met een korte versnelling van drie explosieve renners en werd daarna even overvleugeld door de groep die naar een top sprint, nadat hij ze net zelf heeft teruggereden tot bij die ontsnapte renners.

Ik denk niet dat je op basis van vandaag veel wijzer bent geworden over zijn positie in dit veld wanneer dit een bergrit was geweest.

ikbenprocycling 2 mei 2019 om 07:37

Kruiswijk….. Giro…… Sneeuwwand…….nooit meer die unieke kans…….eeuwig zonde……zal hier en daar nog wel eens een mooie oprisping vertonen……etc.

Gilberto 1 mei 2019 om 23:14

Kruijswijk reed heel raar. Dat hij een snelle demarrage niet meteen kan beantwoorden, is algemeen bekend. Maar viel mij ook op dat hij bij geleidelijke versnellingen ineens helemaal wegzakte en leek te parkeren, om vervolgens toch weer naar voren te komen rijden. Gebeurde meerdere malen, was opmerkelijk

ikbenprocycling 2 mei 2019 om 07:38

Primoz verrast zichzelf….who are you kidding, primoz ?

Jandepandaman 2 mei 2019 om 08:24

In perspectief, ik verwachtte ook niet zo’n kleine selecte groep die zou sprinten voor winst. Dus als Primoz er net zo tegenaan keek, ja dan verwacht je niet de sprint te pakken nee.

Headlines

Materiaalzone

Populair