Primoz Roglic moest diep gaan: “Alsof ze bij elke trap een mes in mijn rug steken”

vrijdag 8 juli 2022 om 18:02
Video

Primož Roglič kwam in de zevende etappe van de Tour de France als derde over de finish, maar de Sloveen van Jumbo-Visma heeft diep moeten gaan. Hij kampt sinds zijn val in de kasseienrit naar Arenberg met een pijnlijke rug.

“Het was een mooie strijd. Ik ben heel blij dat ik er weer een heb uitgereden”, vertelde Roglič na afloop in gesprek met de NOS. “Je moet je voorstellen, het voelt alsof ze bij iedere trap een mes in mijn rug steken. Het hoofddoel is om voor etappes te gaan en verder moet ik proberen goed te herstellen.”

De Sloveen was wel opgelucht met zijn optreden in de rit naar La Planche des Belles Filles. “Ik ben heel blij. Als je geblesseerd bent, weet je niet wat je de komende dagen kunt verwachten. Voorlopig bekijken we het dag voor dag en probeer ik erdoorheen te komen, en te herstellen voor de komende dagen.”

Tot slot ging hij nog in op het duel op de steile slotklim met landgenoot Tadej Pogačar en zijn ploegmaat bij Jumbo-Visma, Jonas Vingegaard. “Het was steil hè? Ik vond het heel zwaar om naar de top te komen in de laatste 200 meter.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

14 Reacties

stormjager 8 juli 2022 om 18:06

Wat is die Roglic toch een held, af kunnen zien als een malle en altijd netjes. Baas.

Alfred Issendorf 8 juli 2022 om 18:14

Het mes in de rug van Schachmann en consorten.

MrAquila 8 juli 2022 om 18:17

En dan vertelde iemand bij Vive le Velo dat Roglic mentaal niet sterk is.

Gebruikersnaam 8 juli 2022 om 18:22

Kunnen omgaan met pijn is niet hetzelfde als kunnen omgaan met druk of kunnen omgaan met tegenslagen. Dat je het ene kan, betekent niet dat je het andere ook kan.

xistnc 8 juli 2022 om 18:26

Het is allemaal mentaal sterk.

martini151 8 juli 2022 om 18:33

Met tegenslagen omgaan? Hij valt zijn schouder uit de kom, dokkert verder over de kasseien en wordt vandaag derde. Hoe zie jij met tegenslagen omgaan anders dan Gebruikersnaam?

NCK17 8 juli 2022 om 18:40

Als iemand kan omgaan met tegenslagen dan is het Primoz wel.
Hij wint in 2020 vlak nadat hij de tour verliest LBL.
In 2021 blaast een 3 weken geleden nog zwaar gevallen Roglic alle tijdritspecialisten weg in de OS TT.

adelaarvanantwerpen 8 juli 2022 om 19:15

@Gebruikersnaam

Dat maakt die uitspraak nog dommer. Roglic is de renner die Luik won een week nadat hij door heel België en Twitter werd aangevallen omdat hij Wout niet helpte en twee weken na de grootste sportieve ontgoocheling uit zijn leven in de tour.

Roglic vernederde elke toptijdrijder tijdens de OS net nadat hij uitviel in de Tour en nadat hij tijdens de wegrit niet vooruit kwam.

Nu presteert hij ook weer top nadat hij door een strohalm waarschijnlijk de tour verloor ondanks veel pijn.

Dat is kunnen omgaan met zowel teleurstellingen als met pijn.

FDJ 8 juli 2022 om 19:15

@MrAquilla dat was die podcast pipo Benji Naessen ofzo. Had de man nog nooit eerder gezien. Een gigantisch zelfingenomen kwalletje dat denkt de sport uitgevonden te hebben terwijl de koers vooral van procyclingmanager kende tot enkele jaren terug.

Ik had de beste man daar gelijk gecounterd en gezegd joh stop met die onzin eruit kramen en ga naar je laptop. Je bent mentaal namelijk ijzersterk als je na de grootste teleurstelling (Tour 2020) iets later zowel Luik als de Vuelta wint.

adelaarvanantwerpen 8 juli 2022 om 21:11

@FDJ
Ik denk dat jij verkeerd. Volgens mij was het echt wel Hannes Tahon, de assistent bij Sporza, die dit vertelde omdat hij ooit Roglic in het begin van zijn carrière alleen zag zitten tijdens een ploegvoorstelling.

F4L 8 juli 2022 om 18:42

Voor mij de prestatie van de dag. Snoeihard vallen, schouder uit de kom en dan nu zo goed mee doen.

Romāns Vainšteins 8 juli 2022 om 18:46

Vooral omdat het samen gaat met Vingegaard die zelfs het lef toont om weg te rijden bij Pogi een dubbele opsteker voor Jumbo die het verdriet van de keienmooi wegspoelen kan.

Wheely 8 juli 2022 om 18:52

Het verlies op de keien (of moet ik zeggen het hooi) is zonde maar ergens denk ik dat de huidige stand van zaken helemaal niet zo slecht is voor het vervolg van de Tour. Ze kunnen hun sterkte veel beter benutten nu door aan te vallen, veel leuker.

Laatste man 8 juli 2022 om 22:08

Kan niet van z’n fiets stappen, maar wat een bikkel. Hopelijk kan hij echt herstellen en nog een hele mooie rol spelen (of rit pakken).

Headlines

Populair

Materiaalzone