Primoz Roglic kampt met knieblessure: “Het is er niet beter op geworden”

zaterdag 9 april 2022 om 20:09
Primoz Roglic kampt met knieblessure: “Het is er niet beter op geworden”

foto: Cor Vos

Primož Roglič is het niet gelukt om zijn titel in de Ronde van het Baskenland te prolongeren. Na de laatste etappe onthulde de kopman van Jumbo-Visma dat hij de afgelopen dagen worstelde met een knieblessure.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het was natuurlijk zwaar en ik had mijn eigen problemen. Aan het einde was ik zeker niet goed genoeg om bij de besten te horen”, vertelde Roglič in gesprek met Cycling Weekly. “Ik had wat problemen in de spier achter mijn knie voordat ik hierheen kwam, en tijdens de week werd het er duidelijk niet beter op. Het was niet echt een rustweek. Hoe dan ook, het is pijnlijk. Eerst moet ik mezelf goed krijgen, me goed voelen op de fiets, en dan zien we wel in de komende wedstrijden”, zei de Sloveen, die in de voorbije week vier dagen het geel droeg.

Voor Roglič en zijn ploeg Jumbo-Visma is het hoofdzaal om te proberen de blessure op te lossen. “We moeten het goed onderzoeken. We moeten echt goed kijken wat het is, om het op de beste manier te behandelen, zodat ik niet nog meer problemen krijg.”

Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik
Normaal gesproken komt Roglič later deze maand in actie in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, waar hij in 2020 al een keer als winnaar werd gehuldigd. Zijn knieblessure zorgt nu voor de nodige twijfels. De renner zelf is echter positief gestemd. “Ik heb echt alles gegeven deze week. Ik heb echt genoten van de mensen, ik heb alles gegeven om met het team dat we hier hadden op de best mogelijke manier te koersen. Op naar de volgende”, aldus de Sloveen, die de Ronde van het Baskenland op de achtste plaats in het klassement besloot.

Dit artikel delen:

28 Reacties

Lalsacien 9 april 2022 om 20:20

Dat verklaart zijn mindere prestatie ten opzichte van het verwachtingspatroon.

0
Turtlehead 9 april 2022 om 21:17

Ja, maar dat maakt het weifelen en afwachten van de Visman wel nog wat raarder. Laat Roglic dan knechten, laat dat geel wat eerder los en neem twee snipperdagen.

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 9 april 2022 om 20:21

Die moet gewoon lekker de WP en LBL overslaan en een paar weekjes rust nemen. Doorrijden terwijl je spierproblemen hebt is behoorlijk dom en veel te riskant.

Wordt wel lastig om überhaupt nog wat renners te vinden die de Waalse klassiekers kunnen rijden voor die ploeg. Hofstede, Vader en van der Sande zijn er sowieso al niet bij, en Roglic en Hessmann mogelijk ook niet.

0
WernerFranke 9 april 2022 om 20:32

Wout kopman maken voor Luik dan maar.

0
S'mon 9 april 2022 om 20:32

Ligt er ook aan, als van Aert Roubaix niet rijdt verwacht ik hem wel in een paar Waalse klassiekers.

0
xistnc 9 april 2022 om 20:39

Mag dat van Van Ranst?

Misschien LBL laten schieten en vanwege de mindere vorm van Flip alle ballen op de Waalse Pijl. Die heeft hij nog niet.

0
Groetjesaandevoetjes 9 april 2022 om 21:07

Hij heeft LBL ook niet. Sterker nog, enige monument dat Wout heeft is Milaan San Remo.

0
Kopinkas 9 april 2022 om 22:11

@xistnc
WVA die de Waalse Pijl wint? Nou moe

0
Limal 9 april 2022 om 20:25

Als dit algemeen geweten was binnen het team (en daar ga ik van uit) dan vind ik het dubbel vreemd dat Vingegaard niet van bij het begin Plan A was dit rondje. Die gisteren achteromkijkend zien rondrijden deed haast pijn aan mijn eigen nek…

In elk geval hoop ik dat Roglic snel van de blessure verlost is. We hebben hem nodig in zijn beste vorm om de Tour interessant te houden!

0
Anton van Valouwe 9 april 2022 om 20:27

Hij reed een puike tijdrit, maar vandaag niet meer van start gaan was wellicht verstandiger geweest.

0
xistnc 9 april 2022 om 20:40

Vingegaard was vanaf begin Plan A. Dat omkijken had niet zo veel met Primoz te maken, Jonas zat continu rondjes te draaien op zijn zadel – met en zonder Primoz.

0
Turtlehead 9 april 2022 om 21:18

Misschien vindt hij dat een lekker gevoel?

0
Kartouche 9 april 2022 om 20:28

Ik hoop dat hij helemaal hersteld is en mee kan doen. Zie hem graag rijden. Het relatief gemak hoe hij bergop accelereert en zijn tegenstanders laat staan. Prachtig!

0
Zadelsnuffelaar 9 april 2022 om 20:30

Knieproblemen en nog zo kunnen presteren. Tja, van een andere planeet zeker? Zoals die andere Sloveen.

0
bunchsprinter 9 april 2022 om 20:33

Mooi om te zien dat Roglic vandaag zijn kansen opoffert voor Vinegaard. Dankbare kopman die niet te beroerds is om een han toe te steken aan de schaduw kopman op dagen dat hij niet zelf kan winnen

0
vincenzo 9 april 2022 om 20:40

Stom om met zo’n blessure gewoon door te rijden en dan ook nog de weg te openen voor Martinez om de ronde te winnen.

0
Michelangelo 9 april 2022 om 20:54

Dit zou inderdaad e.e.a verklaren. Ik vond hem muv de tijdrit ook niet rijden zoals hij normaal doet. O.a. bij de sprintjes vond ik hem passief, waar hij normaal gewoon secondes zou pakken.

En hij lijkt me niet de persoon van de l*lsmoezen te zijn. Als hij gewoon de benen niet had, zou hij dat ook wel gewoon gezegd hebben. Enkel niet tijdens de race om de concurrentie wijzer te maken.

0
meqadon 9 april 2022 om 21:12

Ok dit verklaart idd heel veel. Bij deze excuses dat ik je bekritiseerd heb op dit forum. Pak de nodige rust en hopelijk alles in orde tegen de tdf. Veel beterschap gewenst!

0
Marco Willems 9 april 2022 om 21:12

Dus je grote kopman voor de Tour heeft een knieblessure en je weet niet precies hoe en wat en dus laat je hem maar een rondje van een week uitrijden.

Wat is dit voor mismanagement jongens? Vooral met spier/pees/aanhechting problemen is belasting vaak een slecht idee maar Jumbo vindt het prima terwijl ze niet eens weten wat er precies speelt. Schiet mij maar lek hoor.

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 9 april 2022 om 21:42

Ze hebben met vuur gespeeld deze week ja, waarom zou je in godsnaam zo’n groot risico nemen met je absolute kopman voor de Tour..?

0
Veleta 9 april 2022 om 21:13

Goede mindset voor een topcoureur: haalt eruit wat erin zit op de (talrijke) dagen dat hij goede benen heeft, helpt zijn ploeggenoten als hij wat minder is en blijft in beide gevallen even vrolijk/nuchter. Wel zo prettig in het zware wielrennerbestaan, voor iedereen wel handig eigenlijk.

0
Herwig Dergent 9 april 2022 om 21:20

Allemaal dikke zever !
Hij was wel degelijk de kopman, tijdens de proloog reed hij alles en iedereen kapot, dat doe je niet met een spierblessure !
Is momenteel gewoon veel minder als de vorige jaren.
PN lukte nog net omdat Wout de kastanjes uit het vuur haalde voor hem !

0
Marik 9 april 2022 om 21:25

Ah we gaan de berichtgeving weer wantrouwen omdat het niet in ons straatje past. Mooi mechanisme is dat toch altijd.

0
uitdewaaier 9 april 2022 om 21:33

Dacht het al. Anders had hij van dag 1 in het geel gereden en die evp had alleen maar zijn achterwiel gezien.

0
TIO 9 april 2022 om 21:48

Is ondertussen al een oude renner en dan er meer slechte dan goede dagen.

0
Edwin Jansen 13 april 2022 om 13:47

Het vroegtijdig afschrijven van wielrenners die wat pech hebben is toch wel een beetje afgezaagd vind ik. 1 beuk van een Europees kampioen die bijna dood ging en een knieblessure en achtste worden in de Ronde van Baskenland en je kunt er al helemaal niets meer van. Kwiatskovski was ook afgeschreven. Armstrong ook, LeMond ook, Zoetemelk ook, Cadel Evans ook. Beetje afgezaagd wat mij betreft.

0
Kopinkas 9 april 2022 om 23:30

Ach, de Vuelta is nog ver voor Romingerglic…

0
Edwin Jansen 13 april 2022 om 13:43

Om zijn ploegleider te parodiëren: Een voorjaarsknieblessure is geen niemendalletje. Voordat je het doorhebt is je hele seizoen naar de vaantjes. Ik heb het in mijn ‘wielerloopbaan’ regelmatig om me heen gezien. Ik zou zeggen sla de Waalse klassiekers over en ga lekker ergens warm herstellen en dan rustig opnieuw beginnen. Als ik toch met een knieblessure achtste kon worden in de Ronde van Baskenland…. Zucht. ;-) :-)

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone