Primoz Roglic: “Ik wil Wout van Aert helpen de Amstel Gold Race te winnen”
foto: Cor Vos
zaterdag 17 april 2021 om 19:34

Primoz Roglic: “Ik wil Wout van Aert helpen de Amstel Gold Race te winnen”

Primož Roglič vindt in de Ardennenklassiekers een nieuwe uitdaging voor zichzelf. Zondag trapt hij af in de Amstel Gold Race. “Ik had ook kunnen kiezen voor de Ronde van Romandië, maar die won ik al twee keer. In de Amstel Gold Race wil ik Wout helpen  de wedstrijd winnen. Het parcours ligt hem beter dan ik. In de Waalse Pijl wil ik het dan zelf proberen”, zo laat hij weten aan Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad op een online persconferentie.

De Sloveen dicht zijn Belgische ploegmaat meer kansen toe, omdat de heuvels in Limburg naar eigen zeggen niet zwaar genoeg voor hem zijn. “Het is een snel parcours. Ik had het liever zwaarder gehad. De heuvels mochten van mij hier wel wat langer en steiler zijn. De Cauberg is een mooie beklimming, maar in niks te vergelijken met die in de Ronde van het Baskenland.”

“Ik ben dan ook bereid mijn kansen op te offeren voor Wout, die een snelle sprint heeft als extra wapen. Hij komt zaterdag pas naar Maastricht (in tegenstelling tot Roglič, die hier al vanaf donderdag is, red.), dus over tactiek hebben we nog niet gesproken. Ideaal zou zijn dat hij tot diep in de finale in de wachtkamer kan zitten en zo krachten kan sparen. Het is aan Jonas Vingegaard en mij om ervoor te ­zorgen dat Wout niet op alles moet springen wat er beweegt voor dat de finale begint.”

Waalse Pijl
Roglič ziet in de Waalse Pijl dan wel weer zwaardere heuvels. En dus dicht hij zich daar meer kansen toe. “De Muur van Hoei heb ik nog nooit op gefietst. Wel één keer op de Tacx. In hoeverre dat een maatstaf is, vond ik het een zeer steile klim, maar gelukkig niet zo lang. Een helling zoals in het Baskenland.”

Tom Dumoulin
In de persconferentie werd ook gevraagd naar de status van Tom Dumoulin, die zondag ongetwijfeld naar de wedstrijd in zijn achtertuin zal kijken. Roglič: “Ik heb de afgelopen weken veel contact gehad met Tom via Whatsapp. Hij vertelde me dat hij het nog altijd niet weet. Ik schreef dan terug dat hij zichzelf geen druk moet opleggen. Als ik de komende dagen nog eens tijd heb, ga ik misschien langs om dag te zeggen.”

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
17 april 2021 19:38
Wuyts zijn natte droom zou uitkomen als Primoz Wout echt aan de zege helpt..!
    17 april 2021 19:43
    "It is my dream to settle the Wuyts-account."
    17 april 2021 19:56
    @Aart van Woud, dan moet hij het wel kunnen afmaken, RvV en Brabantse Pijl kwam hij tekort.
    17 april 2021 20:02
    Dat zeg ik ook: áls hij Wout aan de zege helpt ;)
    17 april 2021 20:33
    Wordt stilaan tijd dat Rogi iets terug doet
17 april 2021 19:41
Primoz en Jonas waren toch de speerpunten volgens Nierman
    17 april 2021 19:58
    Dat ging meer over de Ardennen klassiekers
17 april 2021 19:47
De laatste alinea over Tom vind ik ook wel nieuws eigenlijk. De man heeft de laatste jaren echt veel te weinig naar zichzelf kunnen luisteren. Hoop van harte dat hij de juiste antwoorden krijgt vanuit zichzelf.
    17 april 2021 20:08
    Laat Tom lekker met zijn hond blijven wandelen. Nieuwswaarde nul komma nul. Het is pas nieuws als Tom zijn terugkeer bekend maakt, hetgeen waarschijnlijk niet zal gebeuren.
    17 april 2021 20:37
    Eens dat het beter buiten de media kan blijven, maar... de ploeg kan wel werken aan een comeback plan/voorstel waarbij Dumoulin een andere rol krijgt: die van Klassieker renner, tijdrijder en etappe jager. Een rol waarin extreem vermageren minder nodig is.

    Het zal toch zonde zijn als we Dumoulin niet meer zien op de fiets en ik had niet de indruk dat Dumoulin het fietsen zelf niet meer zag zitten.. meer het verwachtingspatroon en de extreme opoffering.
    17 april 2021 21:05
    Mooi dat hij Woutje wil helpen, betwijfel alleen of Wout goed genoeg is.

    Wat betreft de extra info over Dumoulin. Hij is niet echt meer nieuwswaardig! Laat hem lekker op de bank liggen net als ik, maar dat hoeven de meeste mensen niet te weten.
    17 april 2021 21:41
    Mijn conclusie van dat stukje is dat ie waarschijnlijk maandag aan de koffie zit bij Tom in de achtertuin. In het kader van, "ik was toch in de buurt nu wil ik die hond wel eens zien ook".
17 april 2021 19:52
Laat ze hun muil houwe over Tom
    17 april 2021 19:57
    Laat ze dat lekker zelf bepalen.
    17 april 2021 20:00
    Eeeuh watte?
17 april 2021 19:54
Nobel van Primoz om Wout proberen te helpen. Aangezien het een soort wk-rondjes rijden wordt, zal het pas in de laatste ronde gebeuren. Afgaand op de laatste koersen mist Wout toch wat explosiviteit, dus kan het ook zomaar andersom zijn dat Wout Roglic helpt of Vingegaard. Zal weer leuke commentaren geven van Wuyts.
17 april 2021 20:07
Wat een vent, ik kom superlatieven tekort. Hoe hij met de ploeg omgaat is fantastisch en zelf altijd op de afspraak. Groots in winst en verlies, wat gun ik hem de tour zege.
17 april 2021 20:17
De Amstel is met haar klimmetjes natuurlijk nooit te vergelijken met Baskenland, maar het hebben van Roglic in je ploeg is wel een heerlijke bliksemafleider en met zijn tijdritcapaciteiten moet je hem ook geen gaatje geven in de slotronde. Zelf heeft hij volgens mij Huy rood omcirkeld omdat het koersverloop daar het meest voorspelbaar is en je gewoon een muurtje gevecht krijgt tussen Julian, Tadej en hemzelf. Maar anoniem meerijden zie ik hem morgen ook niet doen. Mooiste zou natuurlijk zijn als hij morgen de sprint aantrekker wordt voor Wout die Wuyts al in elke Touretappe wilde.
17 april 2021 20:29
@ redactie: het zinnetje "Het parcours ligt hem beter dan ik." is best een grappige taalfout. Zoals het er nu staat, zou Roglic gezegd hebben dat hij Van Aert niet ligt. Misschien is dat ook wel zo, maar hij bedoelt vast "Het parcours ligt hem beter dan mij."
    17 april 2021 21:10
    Ja, bracht me direkt op de gedachte, "aha, hier dus de bevestiging voor Michel Wuyts, Primoz R ligt Wout vA niet zo."
    Is het een Freudiaanse taalfout van de redaktie of van Primoz zelf ?
    (Ik heb niets tegen Michel Wuyts trouwens.)
17 april 2021 20:34
Toffe gast, Primoz. Steeds toffer eigenlijk.
Michel W. is ook een toffe gast overigens.
17 april 2021 20:52
Laat Roglic zijn ding doen. M.a.w. gewoon net als v Aert voor zijn eigen kansen gaan. En dat gezeik over Dumoulin. Dat zielige gedoe over hem en van hem gaat me de strot uithangen.
17 april 2021 22:06
Geen Roglic parcours. Verre van zelfs. Primoz beaamt het zelf, en daar zit geen woord Chinees of rookgordijn tussen.
Gemiste kans trouwens want er vielen tientallen varianten te verzinnen die veel interessanter zijn, waaronder zelfs een aantal ‘Amstel Bianche’ opties. Maar ja.. De gemeente Valkenburg had weer een flinke vinger in de pap toen de plattegrond van Zuid Limburg op tafel kwam.
18 april 2021 10:37
Hoe groot is de kans dat Tom op tijd terugkomt voor TdF? In welke vorm? Waar zijn mogelijke races voor TdF waar hij zijn vorm kon tonen?

Wanneer gaat Primoz voor hoogtetages? Zou Tom meedoen?
    18 april 2021 10:38
    Nee, ik denk het niet.
    18 april 2021 10:58
    Ik dacht gelezen te hebben dat Primoz eind mei naar Tignes vertrekt en dat na de Dauphine de rest van de Tourploeg daar aansluit. Tom gaat het volgens mij simpelweg niet redden. We zitten nu medio april en hij heeft geen besluit genomen over zijn verdere carrière. Dan lijkt de start van de Tour over 9 weken mij niet haalbaar. Zelfs als hij nu zou besluiten door te gaan met wielrennen heeft hij voor de Tour nauwelijks koersdagen in de benen.
18 april 2021 11:52
Wat rijdt Roglic nog tot eind mai?

Wat wordt de TJV-setup voor TdF? Roglic als enige kopman, als Kruijswijk in zijn vorm van Parijs - Nice en Catalonië blijft? Is dit niet te gevaarlijk?

Zou Tom niet op zijn minst geschikt zijn als knecht - tenminste voor zijn salaris? Is hij niet beter in vergelijking met bij vorb. Vingegaard?
    18 april 2021 12:03
    Roglic rijdt nog Amstel, Waalse Pijl en Luik. En misschien nog het Sloveens kampioenschap tijdrijden. Maar na volgende week is de koersagenda tot aan de Tour leeg.
    Zou Tom kunnen knechten? Tuurlijk wel, maar de realiteit is dat hij eerst zelf een keuze moet maken over het doorgaan als profrenner. Tot het moment dat we daarover zijn keuze horen moeten we er vanuit gaan dat hij geen rol heeft binnen de ploeg. Je kunt alleen beslissingen nemen met renners die je tot je beschikking hebt.
    18 april 2021 12:13
    Vanochtend werd Tom Dumoulin aan de start gesignaleerd. Hij moet onderdeel van TJV maken, omdat race voor gewoone publiek hermetisch dicht is.

Reacties zijn gesloten.