Primoz Roglic en Egan Bernal op startlijst Parijs-Nice

donderdag 6 januari 2022 om 08:29
Primoz Roglic en Egan Bernal op startlijst Parijs-Nice

foto: Cor Vos

Nadat gisteren de route van Parijs-Nice 2022 gepresenteerd werd, maakte de organisatie ook gelijk de deelname van twee toppers bekend. Primož Roglič en Egan Bernal zullen in maart aan het vertrek staan van de achtdaagse ronde, vertelde koersdirecteur François Lemarchand aan L’Équipe.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

In de vorige editie van de Koers naar de Zon won Roglič drie etappes en leek de Sloveen van Jumbo-Visma lange tijd af te stevenen op de eindoverwinning. Vanwege een val in de slotrit verloor hij echter veel tijd, waardoor hij de ronde uiteindelijk slechts als vijftiende afsloot. Bernal reed de Franse meerdaagse voor het laatst in 2019, toen hij het algemeen klassement naar zijn hand zette. De Colombiaan was destijds te sterk voor zijn landgenoot Nairo Quintana en Michal Kwiatkowski.

Ondertussen liet de organisatie van Parijs-Nice ook weten welke vier ProTeams er (naast de achttien WorldTour-ploegen) deelnemen aan de wedstrijd. Dit zijn allereerst Alpecin-Fenix en Arkéa Samsic. Deze twee ploegen eindigden in 2021 als eerste en tweede ProTeam op de UCI-ranking en bemachtigden zodoende een automatische wildcard voor alle WorldTour-wedstrijden. Daarnaast zullen ook de Franse ploegen B&B Hotels – KTM en TotalEnergies present zijn.

Dit artikel delen:

25 Reacties

peter s 6 januari 2022 om 09:13

Kan niet wachten op dat duel

0
LaDoyenne 6 januari 2022 om 09:44

Dat zal dan zijn voor plaats 2. Remco Evenepoel rijdt namelijk deze rittenkoers.

0
Yeez 6 januari 2022 om 09:49

@ladoyenne Evenepoel rijdt zeer waarschijnlijk Valencia, UAE, Tirreno, Baskenland en de waalse klassiekers

0
LaDoyenne 6 januari 2022 om 11:45

@Yeez

Staat dat al vast? Een paar weken geleden zei Lefevere nog: “Il débutera en Argentine à sa demande, on choisira ensuite Paris-Nice ou Tirreno-Adriatico lorsque les parcours seront dévoilés”.

0
bellevue 6 januari 2022 om 12:30

LaDoyenne
Je kent als Waal de betekenis van het woordje “ou”?

0
LaDoyenne 6 januari 2022 om 12:40

@bellevue

Dat is toch net mijn vraag: staat het al vast dat Evenepoel Tirreno wel, en dus Parijs-Nice niet, rijdt?

P.S. ‘k Zou nu ook een flauwe opmerking kunnen maken over moedertaal Nederlands en begrijpend lezen, maar doe het niet.

0
Maillot à Pois 6 januari 2022 om 13:11

@LaDoyenne
Yeez schrijft dan ook ‘zeer waarschijnlijk’, dus nee, het staat nog niet vast. Maar dat is wel het programma dat de laatste dagen circuleert, oa in een recent artikel op HLN.
In elk geval is jouw statement “Remco Evenepoel rijdt namelijk deze rittenkoers.” al helemaal geen vaststaand feit.
Wist je waarschijnlijk zelf ook wel, maar ja, anders kon je je standaard opmerking niet maken bij artikels die over andere renners gaan.

0
Wim Kruithof 6 januari 2022 om 13:17
Quote:
Wist je waarschijnlijk zelf ook wel, maar ja, anders kon je je standaard opmerking niet maken bij artikels die over andere renners gaan.

Dit ja. Ik herinner me geen enkel bericht van LaDoyenne dat niet over Evenepoel ging. Bijna kinderlijk.

0
LaDoyenne 6 januari 2022 om 14:28

@Wim Kruithof

“Ik herinner me geen enkel bericht van LaDoyenne dat niet over Evenepoel ging. Bijna kinderlijk”

Ik bericht over meerdere renners, Bernal, Valverde, Ayuso, Pidcock en Hayter in het bijzonder.

Wat is nu kinderlijk: dat jij enkel artikels leest over Evenepoel en daar mijn commentaren opmerkt of dat jij ook andere artikels leest, mijn commentaren over andere renners opmerkt, en nu doet uitschijnen dat ik enkel Evenepoel becommentarieer?

0
LaDoyenne 6 januari 2022 om 14:43

@Maillot à Pois

Klopt! ALS Remco ook deelneemt aan Parijs-Nice, DAN strijden Roglic en Bernal om de 2e plek. Dat is toch evident, niet?

0
Maillot à Pois 6 januari 2022 om 15:06

@LaDoyenne
Neen, dat is niet evident, en ik heb het ook nog niemand zien of horen beweren

Verder geef je heel af en toe eens een opmerking over een andere renner. Als het 10% van je reacties is zal het heel veel zijn. 90% gaat over Evenepoel, en de helft van de tijd dan ook nog eens onder artikels die niet over hem gaan. Het zou je sieren om ten minste dat toe te geven.

0
Edwin Jansen 6 januari 2022 om 19:43

Lijkt me niet evident dat Remco gaat winnen. Als hij dezelfde tactiek als vorig jaar blijft hanteren dan hoeven ze alleen maar in zijn wiel te gaan zitten tot de streep. Remco verslaat zichzelf dan wel. Ben benieuwd wie de mental coaching van Remco doet en wat ze gedaan hebben sinds het EK.

0
KimJungPoels 6 januari 2022 om 10:07

Is helemaal geen duel joh. Bernal maakt geen schijn van kans als Primoz zijn best doet.

0
Wheely 6 januari 2022 om 10:13

Bernal krijgt Ganna en Hayter mee, Roglic moet het doen met Van Aert en Laporte. Dat wordt smullen.

0
Yeez 6 januari 2022 om 10:23

Starten ze maar met 3 ;)

0
Wheely 6 januari 2022 om 10:36

Zou wel leuk zijn, in totaal maar met zes.

0
5211 6 januari 2022 om 11:25

TJV is meer dan WvA vwb ondersteuning kopman. Wout zal zijn dag uit mogen kiezen en verder niet elke dag voluit gaan,wel keer knechten omdat het een voorbereidingskoers is en geen hoofddoel.

0
Wheely 6 januari 2022 om 11:42

@5211 Dat geldt denk ik voor al deze luxeknechten, ook voor Ganna en Hayter zal het voorjaar het hoofddoel zijn, tegelijkertijd zie ik al deze zes mannen zomaar een rit pakken in de koers naar de zon.

0
5211 6 januari 2022 om 15:11

Zeker. Het zijn renners die wanneer ze voelen dat het een dag kan de kans niet laten liggen en ook echt potentiële winnaars zijn.

0
Cochise 6 januari 2022 om 18:57

In de Vlaamse media zijn ze er al van overtuigd dat Van Aert hier gaat scoren in het klassement (als kopman lees ik dan tussen de regels).

Gezien zijn afmelding voor het WK lijkt me juist dat ze dit voorjaar vol op de klassiekers willen inzetten. Dan lijkt het me ook logisch dat ze (zeker met bv Tirreno en Ronde van GB in het achterhoofd) hem geen week vol voor een klassement willen laten gaan.

0
Chippen 6 januari 2022 om 19:06

maar dan gaan ze hem ook niet in dienst van roglic laten rijden, wat ook hier en daar wordt verwacht.

0
xistnc 6 januari 2022 om 19:21

In dienst rijden van Roglic en zelf (naast de tijdrit) een ritje uitkiezen is een prima voorbereiding op het klassieke voorjaar. Zich op het PN-klassement richten is dat niet.

0
Lalsacien 6 januari 2022 om 19:24

Ik verwacht dat Van Aert zijn eigen plan mag trekken en mocht Roglic hulp nodig hebben dan zal hij niet schuwen om de helpende hand te bieden op voorwaarde dat hij zich niet uit elkaar moet trekken.

0
Limal 6 januari 2022 om 19:27

Cochise, waar heb je dat gehoord/gelezen in de Belgische media? Bij Het Laagste Nieuws misschien? Daar blijf ik uit principe weg en verder vind ik er alvast niets over terug op Sporza (geen artikel PN – WvA) of Sportwereld (waar ze WvA kansen op ritwinst toedichten en melden dat TJV aangaf dat hij niet voor het klassement zal gaan).

0
Edwin Jansen 6 januari 2022 om 19:41

Nice! (pun intended) Ben benieuwd of Primoz hem nu eindelijk eens binnen kan slepen!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone