Primoz Roglic denkt aan Tony Martin na crash: “Ik heb zelf geen last”

donderdag 11 maart 2021 om 17:15
Primoz Roglic denkt aan Tony Martin na crash: “Ik heb zelf geen last”

Roglič met ploeggenoot Steven Kruijswijk - foto: Cor Vos

Heel even was er paniek bij Jumbo-Visma in de vijfde etappe van Parijs-Nice. Op goed 35 kilometer van de streep kwam klassementsleider Primož Roglič ten val, samen met zijn ploeggenoot Tony Martin. Roglič kon zijn weg weer vervolgen, maar voor Martin kwam er einde aan zijn Parijs-Nice.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De valpartij gebeurde op goed 35 kilometer van de streep in Bollène. Roglič zat al snel weer op de fiets en werd door zijn ploeggenoten weer naar voren gebracht. Ook Martin probeerde weer op zijn fiets te kruipen, maar had last van duizeligheid en moest opgeven. Roglič had het na afloop nog even over de valpartij.

“Waarschijnlijk crashte Tony vlak voor mijn neus vanwege het parcours. Ik kon niet veel doen en viel erover. Het is voor onze ploeg balen dat Tony moest opgeven, maar ik heb zelf geen last. Ik hoop vooral dat Tony ‘OK’ is en snel weer zal terugkeren in het peloton”, steekt geletruidrager Roglič zijn Duitse ploeggenoot een hart onder de riem.

Nog drie etappes 
Roglič moet nog drie etappes overleven en dan zal hij worden gekroond tot eindwinnaar van Parijs-Nice. Het verschil met nummer twee Maximilian Schachmann is 31 seconden, maar de zwaarste etappes komen er nog aan. Eerder vandaag werd wel duidelijk dat het peloton niet zal finishen in Nice en dat de laatste twee etappes op de schop gaan.

Dit artikel delen:

8 Reacties

S. Morgenstern 11 maart 2021 om 17:18

Tony Martin rijdt altijd over wat lastigere parcoursen dan de rest.

0
jooprioolpijp 11 maart 2021 om 18:18

Nadat der Panzerwagen erover is gereden, is het parcours een stuk vlakker.

0
reusjen 11 maart 2021 om 19:03

Het schijnt zelfs dat hij in dienst van Roglic de bergen voor zich uitduwt.

0
lathumnees 11 maart 2021 om 20:21

Haha:) mooi dit

De humor bedoel ik dan, niet dat Martin gevallen is..

0
Harm Zijlstra 12 maart 2021 om 06:56

Gebroken elleboog.

0
Arry1337 12 maart 2021 om 08:08

Ik snap niet waarom niemand voor zichzelf kan denken. Het was mij duidelijk dat hij helemaal niet duizelig was. Hij irriteerde zich juist aan het feit dat er nog een dokter dezelfde vragen kwam stellen. Hij wees meermaals naar zijn elleboog en gaf aan dat er met zijn hoofd niks aan de hand was. Maar omdat onze ouwe Wuyts het roept, praat iedereen hem na.

0
Emergo 12 maart 2021 om 09:12

@Arry1337 Dus de gedachte dat hij ook een hersenschudding zou kunnen hebben is niet in je opgekomen. Slechte arts.

0
Arry1337 12 maart 2021 om 09:36

Ik zeg niet dat ik als arts kon zien dat hij géén hersenschudding had. Ik zeg alleen dat ik niet snap dat Wuyts blijkbaar als niet-arts kon zien dat het dat wél was. Dat terwijl ik Martin duidelijk zie wijzen naar zijn elleboog. Wuyts ziet geregeld wat hij wilt zien, en houdt daar door dik en dun aan vast. Een discussie met Wuyts is alsof je tegen de muur praat. Let maar eens op hoe de Cauwer hem na al die jaren gewoon heen laat doen, omdat er tegenin gaan geen zin heeft. Laat hem eerst uitrazen, dan meldt hij wat hij heeft gezien en dat laat hij dan zo. Wuyts zegt dat hij dat niet zo ziet en de Cauwer kiest er 90% van de keren voor om het gesprek daar dood te laten bloeden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone