Primoz Roglic begint seizoen in Parijs-Nice

donderdag 17 december 2020 om 17:23
Primoz Roglic begint seizoen in Parijs-Nice

foto: Cor Vos (archief)

Primož Roglič begint relatief laat aan het nieuwe wielerseizoen. De winnaar van de jongste Vuelta a España zal in Parijs-Nice (7-14 maart) zijn eerste wedstrijdkilometers van 2021 afwerken, zo laat hij weten in gesprek met Siol.net.

De renner van Jumbo-Visma, die in zijn thuisland Slovenië is uitgeroepen tot Sportman van het Jaar, kan naar eigen zeggen nog niet veel vertellen over 2021. “Er is nog niks besloten, maar ik kan al wel zeggen dat ik 2021 ga beginnen in Parijs-Nice. Daarna volg ik hetzelfde programma als vorig jaar, tot aan de Tour.”

Olympische Spelen 
“Ik kan alle details pas onthullen nadat ik met de ploegleiding heb gesproken en overlegd”, aldus Roglič, die er wel geen geheim van maakt dat hij volgend jaar graag een gooi wil doen naar die nog ontbrekende Tourzege. De Sloveen kijkt ook met een schuin oog naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

“In de wielersport zijn de Spelen misschien niet zo belangrijk als bij andere sporten, maar voor mij zijn ze wel belangrijk. Ik kom immers uit de wintersport. Ik wil in de best mogelijk vorm naar de Spelen trekken, maar ik besef dat het enorm moeilijk gaat worden. Er zit weinig tijd tussen Tour en Spelen. Toch geloof ik dat je na de Tour mee kunt doen aan de Spelen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Murcia 17 december 2020 om 17:37

Die droge humor kan ik steeds meer waarderen, hij kan nog niets zeggen want er moet nog worden besloten en vervolgens geeft hij doodleuk zijn programma. P-N staat nog niet op zijn naam en Tirreno wel dus de keuze is dan snel gemaakt, de Waalse klassiekers en dan met zekerheid de Dauphine in aanloop naar de Tour. OS is voor hem qua leeftijd ook een prioriteit maar ik moet toch nog maar zien of strijden om de eindzege in de Tour en een week daarna de OS een geslaagde combinatie wordt.

Groetjesaandevoetjes 17 december 2020 om 20:34

Bedoelt hij met vorig jaar dit jaar of echt vorig jaar? Want vorig jaar reed hij UAE, Tirreno, Romandie als voorbereiding op de Giro en heb toch wel echt het idee dat hij de Tour en Spelen gaat combineren.

Murcia 17 december 2020 om 21:25

Hij bedoelt dit jaar, In 2019 begon hij inderdaad vrij vroeg in de Emiraten maar ik denk dat hij en de ploeg het sjabloon van dit jaar geslaagd vonden. Lijkt mij ook wel mooi als hij de L'ain weer gaat rijden. Echt een leuke koers is dat.

Kannibaal van Schepdaal 17 december 2020 om 21:15

Dit jaar begon hij pas in juni aan zijn seizoen, dan valt maart nog goed mee.

Headlines

Materiaalzone

Populair