Pozzato organiseert Italiaans kampioenschap in Veneto

donderdag 16 januari 2020 om 09:52
Pozzato organiseert Italiaans kampioenschap in Veneto

foto: Cor Vos (archief)

Filippo Pozzato heeft zich opgeworpen als organisator van het Italiaans kampioenschap 2020. De oud-wielrenner, die in 2009 zelf nationaal kampioen werd, wil zijn geboorteregio Veneto helpen door een succes te maken van het evenement. “Het is een regio die gedijt op wielrennen, maar geen mooie wedstrijd heeft”, zegt hij.

De inmiddels 38-jarige Pozzato heeft een parcours van ongeveer 250 kilometer in gedachten tussen Bassano del Grappa en Cittadella. “Het hoogtepunt van de wedstrijd moet de beklimming van de Rosina zijn. Die klim moet een soort stadion worden”, legt hij uit aan La Gazzetta dello Sport.

“We bekritiseren vaak de bonden, maar wat doen we zelf? Ik heb al gesproken met toprenners als Vincenzo Nibali, Elia Viviani, Matteo Trentin en  Alberto Bettiol en zij steunen mij met dit plan. Er komen speciale zones voor VIP’s en sponsoren en voor toeschouwers zullen we tribunes bouwen aan de voet van de klim en halverwege, met gigantische schermen”, aldus Pozzato, die gastvrijheid vooropstelt.

Pippo (oud-winnaar van onder meer de Omloop Het Volk, Milaan-San Remo en de E3 Prijs) wil het kampioenschap gebruiken om meer mensen naar de koers te trekken. “Er zal ook animatie en muziek zijn. We moeten de mensen die de sport niet volgen, dichter bij het wielrennen brengen. De strijd om de tricolore moet ook een leerzaam feest zijn voor kinderen, met cursussen en lessen in verkeersveiligheid met de politie.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Chris Van Uden 16 januari 2020 om 12:59

Interessant plan! Hoop dat de bond hier over mee gaat denken en het zo georganiseerd gaat worden.

Headlines

Materiaalzone

Populair