Porte werd verrast door vroege aanval Quintana: “Maar raakte niet in paniek”

Door , zaterdag 16 juni 2018 om 10:08
Porte werd verrast door vroege aanval Quintana: “Maar raakte niet in paniek”

foto: Sirotti

Richie Porte beschikt over de beste papieren om de Ronde van Zwitserland te winnen. De BMC-coureur werd in de bergrit naar Arosa wél onder vuur genomen door Nairo Quintana. Na een felle strijd fladderde de Colombiaan naar de dagzege, terwijl Porte zijn gele leiderstrui wist te behouden. “Ik was verrast door zijn vroege aanval”, zo laat de Australiër weten na afloop.

Quintana gooide zijn kaarten al bijzonder vroeg op tafel, tot verrassing van Porte. “Het was een lange klim; daarom hadden we de move van Quintana niet verwacht. Gelukkig had ik Tejay van Garderen en een hele sterke Greg Van Avermaet in steun, waardoor ik niet echt in paniek raakte.”

“Uiteindelijk heb ik alles gegeven, en moet ik mijn hoed afdoen voor Nairo. Hij was zeer sterk en verdiende het dan ook om te winnen. Ik ben echter blij met mijn vorm”, zo laat de 33-jarige renner weten.

Wil Porte de Ronde van Zwitserland winnen, dan zal hij zondag in de afsluitende tijdrit naar Bellinzona Quintana en Wilco Kelderman achter zich moeten houden. Zij volgen respectievelijk op 17 en 52 seconden in het klassement. “Ik kijk uit naar de tijdrit. Normaal gesproken ben ik geen slechte tijdrijder. Ik ben hier om de koers te winnen, en het ziet er op dit moment goed uit.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mwielerfan 16 juni 2018 om 10:14

33 alweer. Gaat dat tour podium er ooit nog komen ?
Interessantdat gva lang meekan in de bergen

josi 16 juni 2018 om 10:26

@mwielerfan, Van Avermaet maakte deel uit van de vluchtgroep, vandaar dat hij daar zat.

Jean Dumas 16 juni 2018 om 12:37

BMC was niet indrukwekkend als ploeg, meteen weggeblazen aan de voet van de klim. Slim wel om Greg achter de hand te houden, ijzersterk was ie.

assen 17 juni 2018 om 09:53

Ja, BMC is eigenlijk niet zo sterk als ik dacht. Alleen in de ploegentijdrit zijn ze moeilijk te kloppen.

Headlines

Materiaalzone

Populair