Porte richt zich op Vuelta en WK

maandag 16 juli 2018 om 18:59
Porte richt zich op Vuelta en WK

Richie Porte hoopt later dit jaar de Ronde van Spanje te kunnen rijden. De 33-jarige Australiër moest gisteren de Tour de France na een val tijdens de openingsfase van de rit naar Roubaix verlaten, maar durft alweer vooruit te kijken.

De Tour eindigde voor Porte abrupt. “Ik ben teleurgesteld. Ik wilde niet op dezelfde manier de Tour verlaten als vorig jaar. Het is zowel mentaal als fysiek pijnlijk, maar het is wat het is”, geeft hij aan op een Youtube-video van zijn ploeg. “Om eerlijk te zijn kan ik mij niets herinneren van het ongeluk, behalve dat ik op de grond lag. Als wielrenner weet je hoe het voelt om je sleutelbeen te breken. De koersdokter bevestigde het al snel”, kijkt hij terug.

Hij baalt dat zijn Tour ten einde is. “Het is iets speciaals om Parijs binnen te mogen rijden. Nu lukt het mij voor het tweede jaar op rij niet. Het zou mooi zijn geweest wanneer ik dat in het laatste jaar met BMC had kunnen doen.” De verwachting is dat Porte volgend jaar voor een andere ploeg rijdt. Hij mag bij een eventuele overstap volgens de regels van de UCI pas vanaf 1 augustus bekendmaken voor welke ploeg hij in 2019 zal rijden. Naar verluidt is Porte al rond met Trek-Segafredo.

Porte durft alweer vooruit te kijken. “Gelukkig heb ik niets aan mijn benen, dus kan ik al snel weer op de fietstrainer in beweging blijven”, geeft hij aan. “De Vuelta lijkt mij een realistisch doel en daarna volgt het WK. Er volgen nog een paar mooie wedstrijden,” kondigt hij aan.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Wigo 16 juli 2018 om 19:04

Ben ik benieuwd in welke etappe hij bij de Vuelta uit gaat vallen.

Hollow Knight 16 juli 2018 om 19:07

edit wf: niet doen

lemmens 16 juli 2018 om 19:35

Van mij mag hij de Vuelta winnen, ik heb echt medelijden met die jongen.

nickdt 16 juli 2018 om 20:24

In de Vuelta gaat hij er ook vroegtijdig uit. Grote rondes en Porte is geen gelukkig huwelijk.

leegloper 16 juli 2018 om 22:23

Als Porte niet uitvalt, wordt het wel moeilijk voor Froome om de triologie in 1 seizoen te voltooien. Porte rijdt dan ongeveer zijn eerste GT, Froome zijn derde.

Panter 16 juli 2018 om 22:27

Triologie!! Dat hij maar eerst de tour wint.

nasibal 16 juli 2018 om 23:04

@Wigo

En of het voor of na de etappe gaat zijn dat Kelderman uitvalt.

Scott Sunderland 16 juli 2018 om 23:06

Moet frustrerend zijn. Er van overtuigd zijn dat je echt serieus meedoet voor het podium en het dan telkens door valpartijen niet kunnen bewijzen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair