Porte kent opnieuw pech in Tour: “Weet ook niet wat er gebeurde”

zaterdag 7 juli 2018 om 18:21
Porte kent opnieuw pech in Tour: “Weet ook niet wat er gebeurde”

foto: Sirotti

Naast Froome kwam nog een topfavoriet voor de eindzege in de Tour de France met achterstand over de finish, namelijk Richie Porte. De Australiër van BMC kwam ten val en verloor 51 seconden op zijn concurrenten. Tegen de ASO vertelt de BMC-kopman: “Ik weet ook niet wat er gebeurde. Het ene moment ben je aan het rijden, het andere moment lig je op de grond. Andere klassementsrenners zijn er echter slechter aan toe.”

Voor Porte betekent dit tijdverlies nog niet het einde van zijn Tour. “Het is de eerste dag van de Tour en het is niet ideaal, maar er is nog een lange weg te gaan. Het is de start van de Tour en dan is het altijd onrustig. Wie zegt dat dit morgen niet nog een keer gebeurt? De renners om mij heen waren in ieder geval goed en we zullen zien hoe het de komende dagen gaat”, eindigt de kopman.

Dit artikel delen:

20 Reacties

miguelon 7 juli 2018 om 18:23

LiG je

vincenzo 7 juli 2018 om 18:24

“Andere klassementsrenners zijn er echter slechter aan toe”. Wie??

Olly 7 juli 2018 om 18:28

Ja Porte er komen nog meer dagen…. om te vallen :-(
Blijf svp op de fiets zitten samen met de rest van de AK-mannen, zodat de tour de spanning en eerlijke strijd krijgt die deze wedstrijd verdiend.

Pedalo 7 juli 2018 om 18:30

Voor Porte is combinatie Giro Vuelta beter. In dd Tour ligt ie er altijd bij

vevie 7 juli 2018 om 18:46

@pedalo: dat denk ik ook, maar leg dat hem maar uit. Zoveel van deze gasten hadden al meer kans gehad om een gt te winnen of podium te rijden als ze zich niet alleen zo blind zouden staren op de Tour.

Mwielerfan 7 juli 2018 om 18:49

Hoezo wil je een eerlijke wedstrijd én spanning? Dat is nogal tegenstrijdig gebleken de laatste jaren

debbie1998 7 juli 2018 om 18:51

Aldus Richie Porteman.

La Primavera 7 juli 2018 om 18:52

Leg dat de sponsors maar uit bedoelen jullie. Zij zien Porte viel liever rondrijden in de Tour dan in de Giro of de Vuelta.

Nibs 7 juli 2018 om 18:55

Die ploeg valt uiteen. Richie naar trek. Tjvg die eventueel hij ochowitz zou blijven en nu niet eens wacht.
Verre van ideaal.

Jungle Man 7 juli 2018 om 18:58

Hij zal er ook eens een keertje niet bij liggen…

josi 7 juli 2018 om 19:02
Quote:
De renners om mij heen waren in ieder geval goed

Dat biedt goede hoop voor de renners om hem heen dan.

theking 7 juli 2018 om 19:28

Wie bedoelt hij met de klassementsrenners die er slechter aan toe zijn?

grootverzet 7 juli 2018 om 19:59

@mwielerfan. Een beredenering van je die ik niet kan volgen. De renners die voor het klassement gaan verdienen het om allemaal op een gelijke afstand van elkaar aan het grote werk te beginnen (bv ploegentijdrit). De verschillen onstaan door valpartijen in sprintetappes waar zij het slachtoffer van zijn, maar waar zij geen schuld aan hebben, die beinvloeden de sportieve strijd. De beste moet winnen, wie het ook is, los van de hele Froome discussie. Als Porte of wie dan ook die hier tijd verloor, op 30 seconden het podium mist van mannen die niet zijn gevallen in die sprintetappes dan is het geen gelijke strijd geweest. Zo simpel is het. Iedere klassementsrenner weet dat hij moet hopen, bidden of wat dan ook ongeschonden door de eerste week heen te komen, maar dat is vooral geluk hebben of beter gezegd geen pech. Vallen sprinters dan is dat door hun eigen gedoe, geen probleem mee, maar ze nemen klassementsrijders mee in de door hun veroorzaakte chaos. En daardoor is er altijd een onbalans in de klassering voordat de echte mannen (niet die sprinters) aan hun grote werk moeten beginnen.

bike698 7 juli 2018 om 20:16

Onzin het is natuur geen competitie vervalsing als je een mindere ploeg hebt voor de ploegentijdrit. En als je vaker valt dan een ander dan hoort dat er ook bij. Als klassementsrenner kan je elke dag de tour verliezen. En froome en ook nibali een paar jaar geleden ebben.laten zien dat je ook terug kan.komen van slechte dagen en pech en dan een grote.ronde.kan winnen.

theking 7 juli 2018 om 20:40

@grootverzet wat je zegt is natuurlijk onzin. Buiten het feit dat klassementsrenners waarschijnlijk nog eerder de oorzaak zijn van de chaos in deze etappes gaat het bij wielrennen natuurlijk niet om dat de sterkste altijd moet winnen. Dan kunnen we beter alle renners 3 weken op een hometrainer zetten en kijken wie het traject het snelste af legt. Het allermooiste van wielrennen is juist dat de sterkste niet altijd wint!

volger 7 juli 2018 om 20:52

"zijn er slechter aan toe", als in meer tijdsverlies opgelopen?

Scott Sunderland 7 juli 2018 om 22:37

Wellicht doelt hij op Quintana die meer tijd verloor met zijn pitstop.

Porte is wat betreft de Tour niet voor het geluk geboren. Het zou me helemaal niks verbazen als hij nog veel meer tijd verliest voor de bergen komen. Van Garderen heeft niet gewacht vandaag op hem trouwens. Benieuwd wat daar precies achter zat.

Bertvd 7 juli 2018 om 22:40

Ik neem aan dat hij Quintana bedoelt. Die kwam nog bijna 20 seconden later binnen

NDI22 8 juli 2018 om 03:43

Er is een reden dat hij in zijn hele carriere tot nu toe maar 2x top 10 heeft gereden in een grote ronde.

Bergje over 8 juli 2018 om 13:35

Zouden Kelderman en Porte ergens verre familie zijn?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair