Pogacar: “Denk niet dat Van der Poel en Van Aert bang voor me zijn in Vlaanderen”
foto: Cor Vos
maandag 27 februari 2023 om 19:20

Pogacar: “Denk niet dat Van der Poel en Van Aert bang voor me zijn in Vlaanderen”

Tadej Pogacar is furieus aan het nieuwe wielerseizoen begonnen. Met vijf zeges op zak lijkt hij helemaal klaar voor zijn grote doelen van dit voorjaar, Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen. In gesprek met Sporza keek Pogacar vooruit op vooral die laatste koers, waar hij Mathieu van der Poel en Wout van Aert tegen zal komen. Hij denkt niet dat de Nederlander en de Belg hem zullen vrezen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Voor mij is de Ronde van Vlaanderen een geweldige wedstrijd”, aldus Pogacar, die gevraagd werd hoe hij Van der Poel en Van Aert gaat verslaan. “Ik weet niet hoe ik ze ga kloppen. Ik ben blij als ik ze kan volgen en dan een wat betere finale kan rijden dan vorig jaar”, lachte hij. Vorig jaar eindigde de Sloveen als vierde in de Ronde van Vlaanderen, nadat hij in de eindsprint ingesloten raakte tussen de terugkerende Valentin Madouas en Dylan van Baarle. De winst ging naar Van der Poel.

“Ik denk niet dat ze bang voor me zijn”, doelde Pogacar op diezelfde Van der Poel en Van Aert. “In Vlaanderen hebben ze denk ik schrik van niemand. Ze hebben zoveel talent voor zulke wedstrijden, en zoveel kracht. Ze zijn honderd procent overtuigd dat ze de beste kunnen zijn.”

Pogacar begon zijn seizoen met een zege in de gravelwedstrijd Jaén Paraiso Interior. Daar gaf hij een passend vervolg aan door drie etappes en het eindklassement te winnen in de Ruta del Sol. De volgende koers op zijn programma is Parijs-Nice, die aanstaande zondag begint. Vervolgens rijdt de tweevoudig Tourwinnaar Milaan-San Remo, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, waarna hij begint aan zijn voorbereiding op de Ronde van Frankrijk.

Wedstrijdprogramma
RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
27 februari 2023 20:21
Pogi vs MDVP en WVA in het voorjaar
Pogi vs Evenepoel in Luik en Lombardije
Pogi vs Vingegaard in de Tour

Pogi is the man to beat. Altijd en overal.
    27 februari 2023 21:00
    Haha mooi gesproken. (Kan geen pluisje geven op mobiel)
    28 februari 2023 01:24
    Pogi is dus ook ge-beat in al die koersen vorig jaar, maar hij blijft de beste.
27 februari 2023 20:05
Ik blijf erbij, als Wout, Mathieu en Pogi in topvorm zijn, dan zijn de pure wattages van de eerste twee voldoende om Pogacar te kunnen lossen op de verschillende hellingen. Van der Poel was vorig jaar heel goed in de Ronde (die koers past hem ook perfect), maar niet in absolute topvorm, zoals je volgens mij kon zien in de Amstel en Parijs-Roubaix.
    27 februari 2023 20:14
    Ik zou wel bang van hem zijn want volgens mij is de ronde de koers die hij het allerliefste zou winnen dit voorjaar. Hoop dat hij generale repetitie E3 nog meepakt ipv ddv.
27 februari 2023 20:13
Ze zullen niet bang van hem zijn, maar hem wel als een van hun grootste concurrenten zien. Zeker met Wellens nu aan zijn zijde, kan hij een sleutelrol spelen in de Ronde. Zijn grote probleem is dat hij normaal gesproken van beiden verliest in de sprint.
    27 februari 2023 20:38
    Zeker van? Als Pogacar er tegen Matje een lange sprint van gemaakt had zoals Asgreen deed had ik het nog wel eens willen zien. In Montreal klopte Pogacar WVA nog in een sprint. Na 250km+ is gewoon alles mogelijk...
28 februari 2023 07:03
Ik vrees voor een voorjaar zonder winst voor WvA. Denk eerder dat Dylan de man gaat zijn in die club.
27 februari 2023 20:27
Ik wil zeggen 'als drie vechten om een been, gaat Van Baarle er mee heen!' Maar ik denk dat als die drie in vorm zijn is er weinig kruid tegen gewassen is. Ik zie een Asgreen of Flip in het geweld ook ten onder gaan.
27 februari 2023 20:43
Eens. Kaart van Baarle / Benoot / Laporte. Pogi en MVDP moeten dan eerder uit hun hok komen. Is de enige kans voor WVA om te winnen.
    27 februari 2023 20:56
    Vers van de pers WVA gaat Strade echt niet winnen. En minder vers van de pers Pogi ook niet dit jaar.
    27 februari 2023 23:50
    Vers van de pers. Dit stuk gaat over RvV niet over de Strade
28 februari 2023 08:42
Van Aert en Van der Poel zijn voor niemand bang. Van der Poel al helemaal niet in de RVV. Voorlopig heeft hij Pogacar er al een keer mooi ingeluisd, dus dat mentale voordeel heeft hij al. Bring it.

Reacties zijn gesloten.