Poels verliest vier minuten op Jebel Hafeet: “Had de benen niet om te volgen”

woensdag 26 februari 2020 om 09:45
Poels verliest vier minuten op Jebel Hafeet: “Had de benen niet om te volgen”

Wout Poels - foto: Cor Vos

Vol goede moed begon Wout Poels in de UAE Tour aan de etappe naar Jebel Hafeet. Maar op de klim moest hij al vroeg lossen. De Limburger van Bahrain McLaren zou op vier minuten van Adam Yates de streep passeren. “Pretty shit“, vat Poels het kort maar krachtig samen in gesprek met Cyclingnews.

Poels reed in zijn eerste wedstrijd van het seizoen, de Ronde van Valencia, prima bergop. In de etappe met aankomst op de steile Sierra de Bèrnia eindigde hij zelfs als tweede achter Tadej Pogačar. Dat Poels nu dan bijna vier minuten moet prijsgeven op de ritwinnaar is dan ook zeer opvallend. “Misschien lag het aan de hitte, maar het was in ieder geval niet mijn dag”, zoekt Poels in gesprek met het Britse wielermedium naar een verklaring.

It was pretty shit“, vervolgt hij. “Van aan de voet ging het vol gas en ik had de benen niet om te volgen. Einde verhaal. Ik voelde me goed toen ik aan de UAE Tour begon, misschien kan ik het over een paar dagen weer proberen.”

“We weten dat Wout goed in vorm was”, zoekt Rod Ellingworth voor een verklaring. “Hij had hier al een tijdje voor getraind, dus dit is teleurstellend voor hem. Hij zal extra teleurgesteld zijn omdat hij hier in het verleden al goed heeft gepresteerd. Nu kwam het er niet uit. Het is interessant om uit te vinden waar het aan lag.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

koos verrek 26 februari 2020 om 09:56

Heel slecht dit

Marik 26 februari 2020 om 10:00

Wout is zo ongelofelijk grillig, hijzelf weet vaak niet hoe hij er per dag voorstaat en dus zijn teamgenoten ook niet. Dat lijkt me voor alle partijen vreselijk frustrerend. Typisch geval van “het kan vriezen en het kan dooien”. En dat per dag….

Rhohan 26 februari 2020 om 10:02

Wisselvalliger dan onze Wout ga je ze bijna niet vinden in het peloton. Op een goede dag behoort ie tot de beste klimmers in zo’n beetje elke koers en anders ligt ie er na de eerste meters bergop af. Ik heb vaak het idee dat het hem ontbreekt aan het zichzelf pijn kunnen doen, juist als het soepele klimmen niet gaat. Jongens als Mollema en Kruijswijk zijn nog niet half zo talentvol, maar kunnen nog wel stoempen tot ze van hun fiets afdonderen.

ChefSpijker 26 februari 2020 om 12:48

Waarop baseer je dat die jongens minder talentvol zijn? Juist Bauke was bij de jeugd ook al een grote belofte. Meer dan Poels. En hoort karakter ook niet bij talent?

Bruud 26 februari 2020 om 10:59

#whereiswout…

josi 26 februari 2020 om 11:02

Typisch Poels. Bergop op sommige dagen fantastisch en dan weer eens een off-day. Voor hetzelfde geld rijdt hij morgen op dezelfde klim weer met de besten mee omhoog.

Jowinho 26 februari 2020 om 11:50

Mentaal te zwak voor het kopmanschap. Meer is het niet.

Domestique 26 februari 2020 om 13:17

Waarschijnlijk dan toch de juiste keuze gemaakt door zo lang bij Sky te knechten?

Pietspeed 26 februari 2020 om 14:29

Lekker z’n zakken vullen in de herfst van z’n carrière. Wel jammer dat hij nooit echt voor zichzelf mocht koersen. Talent heeft ie zat, als je ziet wat ie voor Froome heeft gedaan. Altijd maar in dienst fietsen stompt mentaal enorm af. Hij is er de persoon niet naar om kopman te zijn. Te lief, te week, te keurig.

ChefSpijker 26 februari 2020 om 16:40

Toch wel het maximale eruit gehaald dan met dat monument en bijgedragen aan vele Tourzeges. Voor m’n gevoel mist er alleen nog een rit in een grote ronde. Maar daar kan ie bij Bahrain natuurlijk nog genoeg kansen voor krijgen. In de Tour knechten voor Landa en in de Vuelta lekker vrijbuiten bijvoorbeeld.

john 27 februari 2020 om 16:31

In Limburg hebben we een gezegde “ut is niks en ut weurt niks”

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.