Poels tiende in allerlaatste wedstrijd voor sponsor Sky

zondag 28 april 2019 om 17:54
Poels tiende in allerlaatste wedstrijd voor sponsor Sky

foto: Cor Vos

Wout Poels kleurde in Luik-Bastenaken-Luik de allerlaatste wedstrijd van zijn ploeg onder de vleugels van Sky als sponsor. Vanaf dinsdag, als de Ronde van Romandië begint, rijdt de Britse wielerploeg onder de naam van de nieuwe geldschieter: Team Ineos. “Je denkt er niet over na tijdens de koers”, zegt Poels na afloop tegen de NOS.

Na een regenachtige koers kwam de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik 2016 bovendrijven in de finale. “Het was best wel zwaar, met kou en regen. Dit was het maximale haalbare voor de ploeg”, aldus Poels. “Je start al in de regen en het is heel lang en slopend. Vanaf de Redoute is het wel afzien. Ik had op de Redoute meer actie verwacht, maar je voelt het wel.”

‘Normaal ga ik wel naar de Tour’
Voor Poels zit het voorjaar er nu op. De Limburgse klimmer gaat zich na een week rust voorbereiden op de Tour de France. “Ik ga nu lekker naar huis en mij dan klaar maken voor de Tour”, legt hij uit. Vervolgens staat of het Critérium du Dauphiné of de Ronde van Zwitserland op de rol voor Poels. Maar is deelname al echt zeker? “Zeker is het nog niet, maar normaal ga ik wel naar de Tour.”

Vanaf dinsdag is Team Sky niet meer Team Sky, maar Team Ineos. Voor Poels was het niet heel bijzonder. “Je denkt er niet over na, maar je denkt bij het uittrekken van je wedstrijdshirt wel: oh, dat is de laatste keer. We hebben een heel mooie sponsor en ze hebben mij heel veel gegeven. Je mag blij zijn dat ze een jaar of tien het wielrennen hebben gesponsord.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

jan jansen 28 april 2019 om 18:16

“We hebben een heel mooie sponsor en ze hebben mij heel veel gegeven. Je mag blij zijn dat ze een jaar of tien het wielrennen hebben gesponsord.”
Blij dat ze weg zijn.

JaBo 28 april 2019 om 19:15

Gelukkig zijn er voldoede grote multinationals bereid om als sponsor in de wielersport te stappen ;-)

Emergo 28 april 2019 om 18:25

De vraag is echter wel: wat krijgen we ervoor terug, ik vrees met grote vreze.

Baukema Tomoulin 28 april 2019 om 18:28

Dat merk ineos is ethisch toch net zo discutabel als deze wielerploeg? Goeie match dus

Mwielerfan 28 april 2019 om 19:29

letterlijk heel veel gegeven

Scott Sunderland 28 april 2019 om 23:52

Ach ik heb nooit geloofd in de kopman Wout Poels. Te vaak op de momenten dat hij wél voor zichzelf rijdt zakt hij door het ijs. Als knecht is hij meer waard. Letterlijk ook. Als hij kopman zou willen zijn mag hij niet blijven bij deze ploeg hoor. Daar hebben ze veel betere renners voor. Als knecht daarentegen zijn ze blij met hem.

Gilberto 28 april 2019 om 23:58

Heb je veel voorbeelden van die vele keren dat hij voor zichzelf reed en door het ijs zakte?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair