Poels: “Aanval Thomas niet gepland, maar koersen moet ook wel eens op gevoel”

woensdag 18 juli 2018 om 19:44

Wout Poels zag vandaag in de Tour zijn ploeggenoten Geraint Thomas en Chris Froome stijgen naar de bovenste posities in het algemeen klassement. Thomas viel aan op de slotklim naar La Rosière en pakte de ritzege én de gele trui. “Zijn aanval was niet gepland, maar koersen moet je ook wel eens op gevoel doen. En dat heeft G goed gedaan”, zei Poels voor de camera van WielerFlits.


Poels zelf had zijn werk goed kunnen doen. “De jongens zijn goed afgezet, dus dat is top.” Hij verwacht niet dat hij morgen zelf om de winst zal strijden als de finish ligt op Alpe d’Huez. “Daarvoor is het nog te vroeg in de koers, eerst G en Chris goed afleveren.”

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

10 Reacties

Wielrennertje 18 juli 2018 om 19:45

Dat is omdat jullie werden gedwongen om op gevoel te koersen.

Emergo 18 juli 2018 om 19:56

Was de afstandsbediening van Sky vandaag kapot ???

roygo80 18 juli 2018 om 19:57

Dan morgen maar op je gevoel zelf aanvallen en de overwinning pakken!!

MoonChild 18 juli 2018 om 19:59

Als het niet gepland was door de ploeg. Dan is dat toch wel een teken dat Thomas voor zijn eigen kansen wil gaan. Dan kan het nog wel eens gaan rommelen binnen die ploeg.

Tuubke 18 juli 2018 om 20:06

De grootste tegenstander van Thomas is Froome, en niet alleen omdat die het dichtste bij staat in het AK. Froome zal er niet voor terugdeinzen weer zo’n alles-of-niets aanval te doen als in de Giro. En dan zit Thomas gevangen, want hij mag natuurlijk niet achter Froome aanrijden (maar Froome wel achter hem, dat zagen we vandaag).

SprintMaster 18 juli 2018 om 20:12

Wiggins had het over een mogelijke strijd binnen de ploeg. Misschien dat ie er dan toch komt.
Aan wie zijn de knechten het meeste trouw?

skylimit 18 juli 2018 om 20:24

Froome is en blijft de kopman, alleen in het geval dat Froome later tegen een slechte dag aanloopt, komt Thomas in beeld. Momenteel rijdt Thomas gewoon zijn eigen koers, maar bij Thomas weet je ook dat hij toch regelmatig iets tegenkomt in een grote ronde.
Sky heeft voorlopig 2 ijzers waartegen de rest mag proberen iets te doen.

Samlambeej 18 juli 2018 om 20:25

super-ongemakkelijk interview

Scott Sunderland 18 juli 2018 om 20:48

De aanval was eigenlijk niet de bedoeling…Froome kan er vast niet mee lachen. Al zal hij dat niet in de pers toegeven. Thomas laat zich deze keer de kaas niet van het brood eten. Froome gaat aanvallen en de macht heroveren bij Sky, gesteund door de rest van de ploeg.

Jan Blokland 18 juli 2018 om 20:55

Als Froome kopman blijft, moet Dumoulin maar bij hem blijven. Dan biedt de tijdrit misschien wel perspectief volgende week.
Maar ja, dat is natuurlijk nog ver weg, evenals Parijs, zou Zoetemelk zeggen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.