Plugge zag ‘veerkracht’ bij Jumbo-Visma in Giro: “Primoz is daar de personificatie van”
foto: Cor Vos
zondag 28 mei 2023 om 19:42

Plugge zag ‘veerkracht’ bij Jumbo-Visma in Giro: “Primoz is daar de personificatie van”

Primoz Roglic bezorgde Jumbo-Visma zondag de eindzege in de Giro d’Italia. Ploegmanager Richard Plugge reisde naar Rome om het feestje samen met de ploeg te vieren. “Het is een grootse dag”, zei hij na afloop van de laatste etappe tegen Eurosport.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Het komt allemaal samen”, aldus Plugge. “We hebben zoveel veerkracht getoond. Vanaf het begin, vanaf voor de ronde al. We startten met een half nieuw team door corona en al die dingen vooraf. Als je ziet wat er onderweg ook nog gebeurt… Roglic is het toonbeeld van onze ploeg: veerkracht, een harde kop en door blijven gaan. Dat past bij mij, dat past bij het team en dat past bij Primoz. Hij is daar de personificatie van.”

De allesbeslissende klimtijdrit naar de Monte Lussari zag Plugge thuis, in Nederland. “Ik heb eerst een salontafel in tweeën geslagen”, verwijst hij lachend naar het moment waarop Roglic zijn ketting eraf reed. “Daarna was ik toch weer heel blij. Het is wat ik zeg: hij blijft doorgaan, wij blijven doorgaan. Het is fantastisch dat het allemaal zo samenkomt.”

 
20 Reacties
Sorteer op:
28 mei 2023 20:47
Ik wil graag hier Dennis nog even op de voorgrond brengen. Zonder specifieke voorbereiding heeft hij berewerk verricht voordat Kuss als laatste soldaat over bleef. Merci Rohan! Ik hoop dat ie nog over te halen is een half jaar langer te blijven en ijs en weder dienende Roglic ook te helpen de Ronde van Zwitserland te winnen.
  28 mei 2023 21:24
  Zwitsermand is mijn nieuwe favoriete woord :-)
  28 mei 2023 21:57
  @Limal, overheengelezen. Merci!
  29 mei 2023 10:12
  En hessman ook. Dennis had de 1e week nog wel enkele moeilijke momentjes, maar was daarna super sterk zonder specifieke voorbereiding. Bouwman vond ik met zijn 'goede' voorbereiding iets minder. Gloag niet veel gezien, maar logisch, aangezien hij pas 24 uur voor de start wist dat hij de Giro ging rijden. Oomen degelijk, maar zijn ontwikkeling lijkt wel helemaal stil te staan. Kuss zoals altijd één van de beste klimmers van het peleton als het bergop gaat, vond het leuk dat JV hem ook de kans gaf om een etappe proberen te winnen, doen ze dat maar wat vaker (o.a. ook met renners als Bouwman). Affini heel sterk op enkele key momenten om Roglic terug te brengen.
28 mei 2023 20:31
Kan best zijn dat pogi wint maar op een hoopje rijden gaat niet gebeuren. Daarvoor zit er te veel kwaliteit in die tourploeg
28 mei 2023 21:35
Eigenlijk heeft ie geen ploegmaat nodig gehad, op Kuss na die ene dag
  29 mei 2023 01:03
  Een knecht heeft meer taken dan op kop rijden.
28 mei 2023 21:16
Wat een onzin kraamt die Plugge uit.
  28 mei 2023 23:07
  Deze overwinning was net zoveel een overwinning van de ploeg als van Roglic. Zij waren van doorslaggevende betekenis in deze spannende strijd. Hoewel Roglic de tijdrit natuurlijk wel in zijn eentje moest doen. Dat heeft hij geweldig gedaan en zeker met het kettingincident heel stoïcijns en veerkrachtig gebleven. Op dat moment zal ongetwijfeld Plugge als teamleider een inspiratiebron zijn geweest.
  29 mei 2023 04:13
  Jij kan het weten als ervaringsdeskundige
28 mei 2023 20:06
Geniet maar even jumbo….straks worden jullie op een hoopje gereden in de Tour..Dan is de arrogantie weer even weg
  28 mei 2023 20:36
  verwring en verbuig de waarheid net zolang tot 'ie past bij jouw verwrongen oordeel. Maar hoe je dit interview als arrogant kan wegzetten is mij een raadsel. Inderdaad, ik verwacht zeker dat Pogacar de Tour wint, maar dat maakt deze zege niet minder mooi. Sterker nog, deze Giro van Roglic heeft voor mij meer waarde nog, dan dat Vingegaard een tweede Tour zou winnen. Dit zij Roglic zo gegund.
  Kun jij alleen genieten als jouw favoriet wint? Ik niet, hoor. En met mij denk ik het meerendeel vd flitsers hier. Genieten van sport en met name wielrennen is pure romantiek. Daar horen pieken bij en dalen...
  28 mei 2023 20:39
  Wat een zuur leven moet je hebben, triest heel triest
  28 mei 2023 20:41
  Net zoals vorig jaar zeker?
  28 mei 2023 21:34
  Specialized in trollen?
  28 mei 2023 21:35
  Waarom verwrongen oordeel? Ik denk dat zij de Tour niet gaan winnen. Je hebt gelijk dit interview is niet arrogant..maar Jumbo zelf wel…De scene in gele koorts dat zij meteen Pogi beschuldigen van doping..Slechte verliezers…
  En dan neem je een uitspraak op een moment van 3 jaar terug waarop de wereld totaal wordt verrast. En de ploeg een zekere zege totaal omverwacht ziet weg glippen. En wat is de link met arrogantie? Goed punt, man!
  28 mei 2023 23:16
  @Specialized arrogantie is niemand vreemd. Maar je bent hard op weg.
  30 mei 2023 07:21
  Ik verwacht helemaal niet dat Pogi de Tour wint. Hij is op de langere beklimmingen de mindere van Vingegaard, heeft een zwaar voorjaar achter de rug met een polsbreuk, en is pas sinds deze week weer buiten aan het trainen.

Reacties zijn gesloten.