Plugge na demonstratie van ‘zijn’ Jumbo-Visma: “Alles valt samen, alles komt goed”

donderdag 21 juli 2022 om 18:17
Plugge na demonstratie van ‘zijn’ Jumbo-Visma: “Alles valt samen, alles komt goed”

Jonas Vingegaard lijkt op weg naar de Tourzege - foto: Cor Vos

Twee jaar geleden greep Jumbo-Visma in extremis naast een eerste Tourzege, maar dit jaar lijkt de overwinning de Nederlandse formatie niet meer te kunnen ontgaan. Jonas Vingegaard verlaat de Pyreneeën – na een nieuwe demonstratie op de slotklim naar Hautacam – met een voorsprong van bijna drieënhalve minuut op Tadej Pogačar.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Richard Plugge, de teammanager van Jumbo-Visma, is uiteraard een gelukkig man na de laatste Pyreneeënrit. “Of ik een hoge hartslag had? Net wel, tijdens de laatste klim”, laat hij weten in gesprek met de NOS. “Alles komt vandaag samen, alles komt goed. Dat Jonas vandaag Pogačar eraf rijdt, is echt geweldig. Dat was wel het spannendst. Nu ben ik gewoon blij, maar laten we morgen en de tijdrit nog even afwachten.”

Plugge waakt met nog drie etappes te gaan voor een jubelstemming. “Het heeft er alle schijn van dat we de Tour gaan winnen, maar we moeten morgen en zaterdag nog alles goed doen en scherp blijven. De kans is nu wel heel groot geworden. Voetjes op de grond en in de etappe van morgen ligt ook nog een kans.”

Over Vingegaard heeft Plugge nog het volgende te vertellen. “Hij heeft de laatste twee jaar echt ontzettend veel geleerd. Primož (Roglič, red.) heeft hem daarin geholpen. Hij is een koele kikker geworden. De gele en groene trui: dat was onze droom. Alles meer is nog mooi meegenomen, het mag zeker meer zijn dat wat we al wensen.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

TheTimmy 21 juli 2022 om 18:24

Met de bollen als bonus ;)

0
vanSpringel 21 juli 2022 om 18:30

Geen huiden verkopen als de beren nog niet zijn geschoten.

0
Wielerfanaat67 21 juli 2022 om 18:43

Nu nog aan de verzorgers uitleggen wat sportiviteit is…..schandalig om andere renners geen water te geven tot 2x aan toe.

0
Dutch Smartie 21 juli 2022 om 18:59

De overmacht van de Jumbo's komt hard aan merk ik, sterkte!

0
YogiBear 21 juli 2022 om 19:59

Ten eerste; waren genen verzorgers maar mensen die eenmalig helpen. Daarnaast zouden er nog meer van Jumbo langskomen en er zal er maar één een bidon of twee missen en dan de laatste persoon/kans zonder bidon zien staan. Volstrekt logisch dus. Laat die andere ploegen gewoon ook investeren in een goede logistiek.

0
de adelaar 21 juli 2022 om 20:34

Wielerfanaat67: we hebben het hier over de tour hè , niet de ronde van schubbekutteveen, G is al genoeg aan het profiteren geweest van TJV en UAE

0
Lalsacien 21 juli 2022 om 20:38

Ik zag Bardet wel een bidon krijgen van een verzorger van JV.

0
Alfred Issendorf 21 juli 2022 om 20:41

Precies Yogi. Ik moest wel lachen toen die ene kluns van een bidonaangever (gezocht: bidonaangevers, €6 per uur; inspirerende werkomgeving; wil jij ook onderdeel uitmaken van een winning team? Dan kun je hier… etc.) stond te juichen omdat het hem eindelijk lukte.

0
Wielerfanaat67 21 juli 2022 om 20:27

@Yogibear. Het waren mensen met een Jumbo shirt en bidons in de hand dus geen zomaar mensen die eenmalig wilden helpen. Beide verzorgers stonden ongeveer 50 meter van elkaar voor 2 renners te weten Van Aert en Vingegaard. Kijk de etappe maar even terug. Slachtoffer die geen bidon water kreeg was Geraint Thomas tot tweemaal toe stak hij zijn hand uit maar de verzorgers negeerden de hand heel bewust.

0
rahimns 21 juli 2022 om 21:14

Ook de vrijwilligers van Jumbo-Visma staan daar in Jumbo-Visma kleding. De ploeg doet dat in alle bergetappes.

0
YogiBear 21 juli 2022 om 22:06

@Wielerfanaat67 Wordt vanavond duidelijk uitgelegd in Vive le Velo (door Jo Planckaert van Quick Step en Bram Tankink) waarom het niet logisch is een bidon te geven.

0
bunchsprinter 21 juli 2022 om 20:31

Wielrennen is een teamsport jumbo heeft overduidelijk het beste team. Ook tactisch

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone