‘Ploegloze Nairo Quintana komt deze maand wellicht weer in actie’
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 8 juni 2023 om 10:35

‘Ploegloze Nairo Quintana komt deze maand wellicht weer in actie’

Het is al een tijdje erg stil rond Nairo Quintana. De inmiddels 33-jarige Colombiaanse klimmer heeft nog altijd geen nieuwe ploeg gevonden en kwam vier maanden geleden voor het laatst in actie, maar Quintana zou deze maand toch weer een rugnummer kunnen opspelden.

Ciclismo Colombiano meldt op zijn website dat Quintana denkt aan een deelname aan de Vuelta a Colombia (16-25 juni), een van de grootste wielerkoersen in Zuid-Amerika. De oud-renner van Movistar en Arkéa-Samsic heeft weliswaar nog altijd geen nieuwe werkgever, maar kan – als lid van de Colombiaanse selectie – wel gewoon deelnemen aan de rittenkoers.

Dat laat Mauricio Vargas, voorzitter van de Colombiaanse wielerbond, weten aan Ciclismo Colombiano. “Er is zeker een mogelijkheid dat Nairo Quintana met het Colombiaanse team zal meedoen aan de Vuelta a Colombia.”

Frustrerende zoektocht
Quintana zit sinds oktober 2022 zonder ploeg. De winnaar van de Giro d’Italia (2014) en Vuelta a España (2016) kwam de voorbije drie seizoenen uit voor het Franse Arkéa-Samsic. Beide partijen besloten – ondanks een eerdere mondelinge overeenkomst tot contractverlenging – uit elkaar te gaan.

De klimmer werd vorig jaar uit de uitslag geschrapt van de Tour de France, na een positieve test op Tramadol. Deze pijnstiller staat niet op de verboden middelenlijst van de WADA, maar is wel verboden door de UCI. Zijn maandenlange zoektocht naar een nieuwe werkgever heeft nog altijd niks opgeleverd.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
8 juni 2023 12:12
Lopez, Quintana… zo veel klasse die verloren dreigt te gaan…
    8 juni 2023 12:33
    Je weet hoe het werkt in het wereldje.. Zodra ergens iets aan kleeft..
    8 juni 2023 13:25
    Binnen de lijntjes kunnen kleuren is ook een kwaliteit.

Reacties zijn gesloten.