Ploegleider Reef over Dumoulin: “Het is gewoon klote”

dinsdag 14 mei 2019 om 18:35
Ploegleider Reef over Dumoulin: “Het is gewoon klote”

Foto: Massimo Paolone/LaPresse

Tom Dumoulin lijkt een tweede Girozege te kunnen vergeten. De Nederlander kwam vandaag zwaar ten val in de vierde etappe naar Frascati. Vooral zijn linkerknie is zwaar gehavend. “Tom is nu heel teleurgesteld”, zo vertelt ploegleider Marc Reef aan het Algemeen Dagblad.

Dumoulin kwam uiteindelijk vier minuten na ritwinnaar Richard Carapaz binnen, waardoor een tweede eindzege onmogelijk lijkt. “Ik weet op dit moment nog niet wat er precies is gebeurd”, aldus Reef. “We moeten het even afwachten. Ik heb Tom nog niet gesproken, maar hij is nu heel teleurgesteld.”

Reef laat weten dat Dumoulin veel pijn heeft. “Dat is ook logisch. We zullen zo de situatie bekijken met de dokter. Het is begrijpelijk dat hij aangeslagen is. Het is gewoon klote.” De grote vraag is of Dumoulin morgen nog wel opstapt. “Op dit moment wil ik nog niet denken aan het einde van de Giro voor Tom”, zo stelt Reef.

“Hij kan zijn knie moeilijk buigen”
Michiel Elijzen – die andere ploegleider van Team Sunweb – geeft meer tekst en uitleg. “We wachten nu even tot de dokter er is. Die kan de wond schoonmaken. Met zoveel ziet het er altijd ernstig uit. Je zag wel dat hij na zijn crash moeite had om kracht te zetten. Hij kan zijn knie nu moeilijk buigen.”


Dit artikel delen:

6 Reacties

koos verrek 14 mei 2019 om 18:36

Hebt ie goed gezegd sjonge jonge..

0
timmetje94 14 mei 2019 om 19:48

Is het niet knap onhandig dat oomen op dumoulin moest wachten? Nu kan hij ook geen klassement meer rijden

0
zwiggelbig 14 mei 2019 om 19:56

was zijn klassement niet al weg? Oomen en tom af laten stappen. voorbereiden op tour

0
koos1 14 mei 2019 om 20:12

Oomen stond al op achterstand en heeft zo’n korte voorbereiding gehad dat hij waarschijnlijk toch geen klassement zou kunnen rijden. Met een achterstand krijgt hij nu wel meer vrijheid voor ontsnappingen in de bergen.
Achteraf is het altijd makkelijk praten want als, als, als…. Maar achteraf is het jammer dat Oomen naar de Giro is gehaald, want voor de Tour (als Dumoulin daar nu alles op zet) had hij aan Oomen een goede knecht gehad en ik denk niet dat Oomen na de Giro ook nog de Tour gaat rijden.

0
Pascal De Kooning 14 mei 2019 om 22:04

Zowel Dumoulin als Oomen naar huis laten gaan en voor een ritzege gaan. Dan in de Tour knallen met Dumoulin, Kelderman, Oomen en Roche. Dan heb je een geweldig team voor in de cols.

0
Jungle Man 14 mei 2019 om 22:52

Sunweb heeft eigenlijk maar weinig andere paarden om op te wedden naast dumoulin en blingbling.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone