Ploegleider Peiper: “We willen Philipsen niet opbranden”

dinsdag 9 april 2019 om 18:41
Ploegleider Peiper: “We willen Philipsen niet opbranden”

foto: Cor Vos

“Het was allemaal wat te veel”, zo wist Jasper Philipsen ons te vertellen over zijn eerste klassieke voorjaar. De jonge Belg reed de voorbije weken vrijwel alle grote klassiekers. De grote vraag is of zijn werkgever UAE Emirates hem niet aan het opbranden is. “We leggen Jasper geen enkele druk op”, zo laat ploegleider Allan Peiper weten aan Sporza.

Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche, Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen: Philipsen reed ze allemaal. En dat in zijn eerste klassieke voorjaar. “Op een gegeven moment draaide het gewoon niet meer. Ik heb een aanzienlijke periode bijna geen trainingen meer kunnen doen en gewoon verplicht moeten rusten. Ik geraakte niet meer hersteld.”

Hierdoor moest hij onder meer opgeven in de E3 BinckBank Classic en de Ronde van Vlaanderen. “Het is niet de bedoeling om een dergelijk talent op te branden. We leggen hem geen enkele druk op. Niets moet, alles mag”, aldus de ex-renner. “We hebben voor de start van het seizoen al gezegd dat hij de tijd krijgt om te leren.”

Wel of geen Parijs-Roubaix? 
Het voorjaar van Philipsen – die zich naar eigen zeggen weer beter voelt – is overigens nog niet ten einde. Zo rijdt de beloftevolle sprinter woensdag nog de Scheldeprijs, om zondag aan de start te staan van Parijs-Roubaix. “Al zullen we pas na de Scheldeprijs een beslissing nemen omtrent Roubaix”, aldus Peiper.

Overigens neemt Philipsen zijn ploeg wel in bescherming. “Natuurlijk is dit een zwaar programma, maar ik blijf wel vertrouwen houden in de ploegleiding en de trainers. Ze weten echt wel waar ze mee bezig zijn en zetten die lastige wedstrijden natuurlijk niet zomaar op mijn programma. Ik kan er alleen maar uit leren.”


Lees hier het volledige interview met Jasper Philipsen

Dit artikel delen:

4 Reacties

Onie 9 april 2019 om 18:52

Scheldeprijs kan ik nog wel inkomen, maar P-R is er dan toch gewoon al teveel aan? Paar weekjes rust en dan weer opbouwen.

Ward 9 april 2019 om 19:41

“Het is niet de bedoeling om een dergelijk talent op te branden.”

Gemakkelijk gezegd als de kaars bijna op is.

Groningen 9 april 2019 om 23:03

Het lijkt inderdaad wat veel te zijn. Dat hij veel ervaring kan opdoen is mooi, maar als hij de finales niet eens te zien krijgt is dat allemaal ook niet zo veel waard.

Verder valt op dat hier gesteld wordt dat er geen enkele druk op gelegd wordt, maar in het artikel over de ploegsamenstelling voor de scheldeprijs lees ik dan wel weer een citaat waarin staat dat Philipsen 1 van de 2 kopmannen is. Laat dat dan ook achterwege zou ik zeggen

wielrenner 10 april 2019 om 12:16

Als je de eerste alinea leest dan zijn ze al goed bezig hem op te branden!!

Headlines

Materiaalzone

Populair