Ploegleider Mitchelton-Scott: “We verwachten veel van Michael Matthews”

donderdag 19 november 2020 om 15:34
Ploegleider Mitchelton-Scott: “We verwachten veel van Michael Matthews”

foto: Cor Vos

Michael Matthews kwam de voorbije vier seizoenen uit voor Team Sunweb, maar hoopt in 2021 te schitteren in het tenue van Mitchelton-Scott. Ploegleider Matthew White verwacht veel van de ‘verloren zoon’, zo laat hij weten in gesprek met Velonews.

Matthews begon zijn profcarrière bij Rabobank, maar reed vervolgens vier seizoenen voor Orica-GreenEDGE. De rappe renner wist de nodige successen te boeken voor de Australische formatie, maar besloot op een gegeven moment om een nieuw avontuur aan te gaan en zijn vleugels uit te slaan. Matthews vertrok in de winter van 2016 naar Team Sunweb.

“We zijn toen op een goede manier uit elkaar gegaan”, aldus White. “Het was een moeilijke situatie voor Michael, aangezien we ook nog konden rekenen op Simon Gerrans. Michael was toen nog jong, werd steeds beter en was op zoek naar nog meer mogelijkheden. Simon was echter niet van plan om een pas op de plaats te maken.”

“Hij stond helemaal niet op onze radar”
“Er was op een gegeven moment sprake van een wat giftige sfeer, aangezien we te maken hadden met twee vergelijkbare renners.” Matthews keert nu echter weer terug op het oude nest, al leek een terugkeer naar Mitchelton-Scott aanvankelijk ver weg. “Hij stond helemaal niet op onze radar”, zo laat White weten.

Michael Matthews wint een Giro-etappe namens Orica-GreenEdge – foto: Cor Vos

“Maar gelukkig besloot Team Sunweb hem niet te selecteren voor de Tour de France. Dat bleek het laatste zetje richting een vertrekwens. We verwachten veel van Michael, aangezien hij een van de meest veelzijdige renners is in de WorldTour. Hij is in staat om bijna alles te winnen: van Milaan-San Remo tot Luik-Bastenaken-Luik.”

Veelwinnaar
“Hij komt in een sprint normaal gesproken te kort tegenover mannen als Caleb Ewan en Sam Bennett, maar hij is als renner te vergelijken met Peter Sagan. Hij kan als geen ander bergop rijden, maar we zullen onze handen vol hebben”, doelt White specifiek op de ontwikkeling van Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Bling (de bijnaam van Matthews, red.) blijft zich echter ontwikkelen en is een van de beste renners van zijn generatie. We hebben dan wel te maken met een wisseling van de wacht, maar Michael is nog altijd in staat om heel veel wedstrijden te winnen. Ik denk zelfs dat hij in de juiste omstandigheden de Ronde van Lombardije kan winnen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 19 november 2020 om 15:49

Dat ze veel van hem verwachten lijkt mij een open deur aangezien je geen kopman aantrekt waar je niets van verwacht. Maar Bling moet inderdaad nog tot veel in staat worden geacht. Al is hij voor mij zeker in het klassieke werk wat blijven hangen. Ik had al verwacht dat hij nu een koers als de AGR op zijn erelijst had staan.

0
SnellePelle 19 november 2020 om 16:41

Ik wens ze veel plezier met Bling. Ze zullen de wensen nodig hebben.

0
ProfrondeZevenbergen 19 november 2020 om 19:44

Totaal niet mee eens. Die gaat daar gewoon knallen.

0
Pils 19 november 2020 om 17:04

Denk dat zijn veelzijdigheid net het probleem is. Hij komt in de grote wedstrijden naar mijn idee net tekort om mee te doen voor de winst.

0
$kedel 19 november 2020 om 19:16

Het lijkt me vooral iemand die iets te bang is dat zijn schoentjes vies worden.
Mentaal breekbaar.

0
Lance Armstrong 20 november 2020 om 00:50

Ja ik zie hem ook niet gauw iets winnen in de belangrijke 1 daagse koersen . Denk dat ik wel begrijp waarom Sunweb hem laat gaan.

Lombardije winnen lijkt me echt onmogelijk zeker als je ziet wat voor soort renners de laatste 9 edities heeft gewonnen (2011 was een renner die ik niet ken) dan is fuglsang de slechte klassementsrenner van dat rijtje.

Vlaanderen wint tie volgens mij ook niet snel de meeste winnaars de laatste jaren komen vaak alleen aan of in kleine groepjes en als er eventueel een sprint is legt tie het ook sws af tegen de 2 veldrijders ;)

Luik lijkt me ook niet haalbaar zijn er altijd bij die sneller zijn of beter klimmen .

Milaan San remo misschien, maar dan alleen als alles echt meezit maar ook hier op alle vlakken zijn de toppers net betere renners als Matthews.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone