Ploegleider Lodewyck ziet sterke Evenepoel: “Al een stuk beter dan in Argentinië”

dinsdag 21 februari 2023 om 15:59
Ploegleider Lodewyck ziet sterke Evenepoel: “Al een stuk beter dan in Argentinië”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel heeft dinsdag opnieuw een slag geslagen in de UAE Tour. Met zijn ploeg Soudal-Quick-Step won de 23-jarige Belg de ploegentijdrit. Evenepoel was onderweg de grote aanjager, zag ook ploegleider Klaas Lodewyck. “Hij maakte het verschil”, klinkt het in gesprek met Sporza.

EF Education-EasyPost stond lange tijd aan de leiding, maar de mannen van Soudal-Quick-Step bleken aan de finish één seconde sneller. Lodewyck: “Ik had verwacht dat het nipt zou worden, maar zo’n nagelbijter had ik niet verwacht. We waren misschien iets te traag gestart, maar na het tussenpunt zijn we geleidelijk aan beginnen te versnellen. Iedereen reed een heel sterke tijdrit, maar als je iemand als Remco in de ploeg hebt, dan moet je die gebruiken. Hij maakte het verschil.”

“Zelfs een Remco die nog niet top is, is al heel goed”
“Ik denk dat hij in vergelijking met Argentinië al een heel stuk beter is. Hij had vlak voor deze ronde een goeie week in Spanje. Maar de Giro d’Italia blijft zijn hoofddoel, dus met een hoogtestage kan hij pas echt zijn topvorm halen. Alleen, zelfs een Remco die nog niet top is, is al heel goed.”

Lees ook:
Soudal Quick-Step klopt EF Education-EasyPost met één seconde in ploegentijdrit UAE Tour

De Australiër Luke Plapp van INEOS Grenadiers is dankzij de bonificatieseconden die hij maandag pakte de nieuwe leider, maar Evenepoel staat in dezelfde tijd. De wereldkampioen kan morgen eventueel de macht grijpen: de derde etappe van de UAE Tour eindigt namelijk op de flanken van de beklimming naar Jebel Jais.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wheely 21 februari 2023 om 16:22

Vraag is natuurlijk nog wel hoe gaat hij klimmen? Ik vermoed heel goed hoor maar we zien hem nu vooral excelleren in ’t hardrijden alsware het een soort Niki Terpstra die zich opmaakt voor het voorjaar.

2
Limal 21 februari 2023 om 16:37

Aan zijn gezicht is ook duidelijk te zien dat hij nog enkele kilootjes zwaarder staat dan tijdens de Vuelta, maar de beklimmingen hier zijn zeker niet de lastigste. Morgen is een echte tijdrijdersklim, de wat steilere passages op de Jebel Hafeet later worden wellicht interessanter.

2
Tom Bidon 21 februari 2023 om 17:01

Ik zie Bilbao dit rondje nog wel winnen tegen Evenepoel deze week. Sterk bergop rijden lijkt meer voorbereiding te vergen voor Evenepoel dan tijdrijden of heuvels en hij is nog niet op hoogte geweest dit jaar.

0
Steven_E 21 februari 2023 om 17:20

Dan moeten ze Bilbao er nog maar eens zien af te waaieren

0
Gebruikersnaam 21 februari 2023 om 19:55

@Limal

In San Juan was hij iig. nog 3 kilo zwaarder dan in de Vuelta.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone