Ploegleider Klaas Lodewyck: “Waarschuwing is bij Remco Evenepoel wel aangekomen”

Ploegleider Klaas Lodewyck: “Waarschuwing is bij Remco Evenepoel wel aangekomen”

© Cor Vos

woensdag 13 april 2022 om 19:42

Remco Evenepoel kreeg tijdens de Brabantse Pijl een waarschuwing van de jury wegens een duwtje richting Ben Turner. Nee, het was geen moordaanslag, maar het Quick-Step-talent werd toch terecht op de vingers getikt. “Dit moet niet meer gebeuren”, klonk het ook bij de ploegleiding.

Evenepoel besefte zelf dat de duw “niet had gehoeven”. Hij heeft zich ook meteen verontschuldigd bij Turner, vertelde hij achteraf. “Ze speelden het ploegenspel en dat is uiteraard niet leuk voor de renners die vol willen doorrijden, maar dat is koers. Ik had het niet moeten doen. Nogmaals mijn excuses daarvoor.”

“Dat moet inderdaad niet meer gebeuren”, vertelde ploegleider Klaas Lodewyck. “Remco was erop gebrand om de zege te pakken vandaag. De overmacht van INEOS Grenadiers zal hem licht nerveus gemaakt hebben. Maar ik vind het een terechte waarschuwing van de jury. En Remco weet ook wel dat dat niet hoort, ook al was het slechts een lichte por.”

Lodewyck heeft de waarschuwing ook onmiddellijk doorgegeven aan zijn kopman. “En hem verteld dat hij zich geen fouten meer kon veroorloven vandaag. Nee, er kwam geen reactie, maar het is wel aangekomen. Het is nu, net na de koers, niet het moment, maar ik ga er achteraf ook zeker nog een keer op terugkomen.”

foto: screenshot Sporza

Dit artikel delen:

67 Reacties

Geel Zwarte Bril 13 april 2022 om 19:49

Voor dit soort acties moeten ze eens schorsingen uit delen. 3 maanden lijkt me wel terecht. Hebben we gelijk ook even rust met al die topics over die kwal.

0
Tollpatscher 13 april 2022 om 20:04

Eens, ik kijk bij zijn aanwezigheid alleen met grote hoop dat hij afhaakt.
Hoe dan ook is dat vandaag goed gelukt.

0
paul s 13 april 2022 om 20:15

Maar hij is nog maar 22

0
uitdewaaier 13 april 2022 om 20:29

Nou en? Is het dan allemaal geoorloofd als je 22 bent.

0
Michelangelo 13 april 2022 om 20:52

Al 22, 4 jaar prof, en nog geen ene r..t geleerd.

Met zijn gedrag hoort hij thuis op het voetbalveld, tussen alle andere verongelijkte kereltjes.

Van mij hadden ze hem gewoon uit koers moeten halen. Maar ja, hij is de lokale held, publiekslieveling (tenminste voor een selectief clubje fans), rijdt bij QS (dan mag je altijd iets meer) en het is een Belgische koers met Belgische jury. Als het pakweg Schär geweest was, dan had hij kunnen afstappen.

En Klaas kan zeggen dat de waarschuwing is aangekomen. Maar ik zie vooral een ventje dat keer op keer hetzelfde gedrag blijft vertonen. Dus ik geloof er weinig van.

0
Maillot à Pois 13 april 2022 om 22:12

Het gedrag was ongeoorloofd en onnodig. De vermaning was dus terecht, en volledig in lijn met de UCI reglementen. Voor zoiets is nog nooit een renner uit koers gezet.
Heeft dus niets met een Belgische jury te maken, de voorzitter van de jury was trouwens een Oostenrijker.

0
wimvl 13 april 2022 om 22:16

Dan mag Groenewegen nooit meer koersen

0
Maillot à Pois 13 april 2022 om 22:47

@wimvl
Pfff, dat incident hoeft er ook niet meer bijgesleept te worden, totaal irrelevant

0
paul s 14 april 2022 om 07:31

Heb je wimpie ook weer pfffff

0
Renaissance 14 april 2022 om 11:10

QS is het helemaal kwijt dit voorjaar. Ene na de andere slechte prestatie en tot overmaat van ramp is het nu ook naast de fiets enkel kommer en kwel. Een ploegleider die renners aanrijdt, een renner die andere renners duwt. Wat een gedrag voor de ploeg die nochtans een grote mond had ten tijde van Groenewegen. Ik hoop dat de rest van hun seizoen ook zo in het water valt en dat ze het lesje nederigheid goed gaan begrijpen.

0
KimJungPoels 13 april 2022 om 20:02

Zo jammer. Na Baskenland echt wel meer sympathie gekregen voor deze coureur die echt altijd koers wil maken. Qua racestijl echt een verrijking voor het peloton.

Maar met die gedrag is dat toch weer grotendeels verdwenen. Hij doet te vaak rare dingen op de fiets en dat hoort niet. Pas als hij dat eruit krijgt kan ik echt zonder bedenkingen voor hem juichen.

0
Turtlehead 13 april 2022 om 20:18

Boodschap is duidelijk: volgende keer rijdt Geert van Bondt twee weken elke training 1 meter achter hem met de ploegleiderswagen. Dan leert hij het wel af.

0
Mony Tartin 13 april 2022 om 22:35

En bedankt, daar gaat mijn pils over het scherm :)

0
bartp25 13 april 2022 om 20:25

Dit soort zaken horen niet in een koers, of je nou jong of oud bent.
Waarschuwing is veel te licht, gewoon uit koers nemen. Of het nou een kopman is zoals Evenepoel of een mindere renner zou geen verschil moeten maken.

Dit soorty acties, hoe licht dan ook, moeten keihard worden afgestraft in onze sport.

0
mackie 13 april 2022 om 20:27

Nu niet meer groter maken dan het is. Hij is gewaarschuwd, heeft sorry gezegd en klaar. Buiten dit geval om. Zouden ze niet een soort strafpunten systeem in moeten voeren binnen het wielrennen. En bij x aantal punten in 1 jaar een maand schorsen. Dus afwijken van je lijn bij sprint is niet alleen een straf in de wedstrijd maar ook minimaal 1 strafpunt. Wellens voor de actie van vandaag 1 strafpunt. Stayeren in een meerdaagse wedstrijd straftijd en ook 1 strafpunt etc etc.

0
Quincy Adams 13 april 2022 om 20:38

Voor……..!

0
Quincy Adams 13 april 2022 om 20:44

Het gaat erom dat hij herhaaldelijk in de fout gaat. Sorry zeggen achteraf is chic maar het moet uberhaupt niet gebeuren. Dat is waar de meesten hier over vallen. Het getuigt van weinig respect voor je collega’s.

0
Flurk1982 13 april 2022 om 20:44

Het was een lichte por. Uit koers zetten zou overdreven zijn geweest. Revket heeft nog veel te leren. Als je zo blijft doen wordt zijn gunfactor in het peleton nihil…

0
Kartouche 13 april 2022 om 21:04

Ze mogen voor mij hier net zo hard optreden als in de voetballerij: met rood! Als renners voor de supertuc uit de wedstrijd worden gehaald, omdat het verkeert voorbeeld is voor de nog jeugdige renner, dan is dit helemaal een verkeert voorbeeld. Dan maakt het voor mij niet uit of je Bouhanie, Evenepoel, Van der Poel of Jantje Klaassen heet. Bewust een slaande beweging maken naar een tegenstander ook al gaat die niet tegen de grond meteen afstraffen!

0
Olly 14 april 2022 om 09:43

Mee eens, aan den lijve ondervonden dat een wegwerpgebaar (na niet willen overnemen) door de jury gezien werd als een slaande beweging. Direct uit de koers genomen, wat een heel vervelende ervaring was.

0
Michelangelo 13 april 2022 om 21:12

Ik weet dat antisupporteren niet mag, maar na zijn por hoopte ik vooral dat hij niet ging winnen. Sterker nog, ik vond het jammer dat ze hem niet uit koers genomen hadden. Handjes horen aan het stuur te blijven!

Na Baskenland had ik net weer een beetje meer respect gekregen voor Evenepoel, maar meteen de eerste koers daarna heb ik dat respect weer snel door het putje gespoeld.

En ik zie hier her en der nog de nodige goedpraterij, maar ik vraag me af of die mensen hetzelfde zouden reageren als pakweg Groenewegen op deze manier Evenepoel zo’n por had gegeven. Of zou dan de wereld te klein zijn?

Deze jongen is in rap tempo bezig om zijn eigen loopbaan te vernietigen. Om te winnen moet je naast goede benen hebben ook de kans krijgen om te winnen. En ik denk dat veel renners liever hebben dat een ander wint dan Evenepoel. Als je dan ook nog eens geen sprint hebt, dan krijg je toch wel een uitdaging. Benieuwd of die jongen dat ooit gaat begrijpen, maar vooralsnog blijft hij volharden in zijn gebaartjes en voetbalvedettegedrag.

0
jooprioolpijp 13 april 2022 om 21:22

Ik proef hier toch wel een beetje 'zie je wel, het is een ei*el'. Die por hoort helemaal niet, maar dat hij nogal mild bestraft wordt omdat het allemaal goed afloopt is volkomen in lijn met hoe er in de wielrennerij wordt 'recht'gesproken.
Die maniertjes, tja, daar kun je op gaan letten en je er lekker aan gaan ergeren en dat hier eloquent bespreken -dat mag, en bij gelegenheid kan ik er erg om lachen- maar je kunt ook vaststellen dat Evenepoel hier de grote smaakmaker is. Hij weet dat hij niet kan sprinten en niet op z'n steile-heuvel-poef-poef-capaciteiten kan vertrouwen en dus probeert hij het vol energie anders. Dat hij, als het tegenzit, dan misbaar maakt zie ik mede als gevolg van die beleving. En, laten we wel wezen, hij werd gesneden bij de finish. Niet iedereen is zo Zen als Roglic…

0
Michelangelo 13 april 2022 om 21:31

Jij ziet het als gevolg van beleving, ik zie het als een gebrek in zijn opvoeding.

Die jongen is “groot” geworden op een voetbalveld. Daar waar dit soort respectloos gedrag de standaard is. Maar in de normale mensenwereld is dat anders. En gelukkig ook heel vaak in de wielerwereld.

Ik vraag me af hoeveel deze jongen nog moet doen voordat zelfs de meest doorgewinterde fans zoiets hebben van: “ik ga wel supporteren voor Cian Uijtdebroeks, een jonge, bescheiden en sympathieke gast, ook met een berg talent”. Of zegt dit misschien alles over het niveau van de Evenepoel-fan…

0
jooprioolpijp 13 april 2022 om 21:44

Voor mij is het niet 'of' maar 'en'. Mijn bedoeling is niet iets goed te praten, maar ik zie redenen om hem niet simpelweg neer te zetten als het eendimensionale product van een gesjeesde opvoeding (en dan ook nog voetballen!). Deze jongen is echt nog in ontwikkeling en dat dat geen steile lijn recht omhoog is, mag je verwachten.

0
Romāns Vainšteins 13 april 2022 om 21:47

Zowel hier als elders vind ik de lijn van Joop goed te volgen. Evenepoel is een wat sociaal onhandig doch overduidelijk gepassioneerd coureur de het juist hebben moet van ziel en zaligheid er in gooien ipv slim en beschaafd te doen.

0
Richard van Hoof 13 april 2022 om 22:09

Er zijn afgelopen jaren renners voor minder uit de koers gehaald.

Het zou voor zijn vorming misschien wel goed zijn geweest als hij uit de koers was gehaald. Hij lijkt steeds maar weer terug te vallen in gedrag dat niet thuis hoort bij het wielrennen.

Als hij moet uitkijkt komt er een keer een ploeg die het zat is en 100% ‘m gaat koersen, dat is vaker gebeurt en dat levert alleen nog maar meer frustraties op bij Remco.

0
Rendo 13 april 2022 om 22:15

@Michelangelo, wat is je punt? Dat je dat anders niet doet? Want als het op Remco aan komt doe je dat toch altijd, het anti supporteren. Je stok lag nog steeds naast je te wachten tot op een moment als vandaag.

Goedpraterij doe ik niet, want deze actie mag elke renner achterwege laten. Maar je moet er ook niet meer achter zoeken dan nodig.. Zelfs Groenewegen had er niet meer straf voor moeten hebben.

En je laatste alinea is meer gericht op “hoop” denk ik dan?! Je zou niet liever willen dat zijn carrière snel uitdooft. Ik heb nog niet opgevangen dat hij heel slecht ligt in het peloton, maar jij blijkbaar wel dus.
En dan ook steeds over die voetbal beginnen..

Uw liedjes zijn afgezaagd en het refrein steeds hetzelfde…

0
Romāns Vainšteins 13 april 2022 om 22:23

Vooral dat ‘maar Cian, snif, Uitdebroek, die is WEL beschaafd’ is weer ouderwets tenenkrommend. Daar staat gewoon ‘er zijn ook AARDIGE Belgen’.

Wat een vreselijk gezicht moet dat ook zijn, M die voor Cian juicht, stel je eens voor…

0
Alfons Haavers 13 april 2022 om 22:31

https://sporza.be/nl/2022/04/10/het-zondagse-enthousiasme-van-cian-uijtdebroeks-een-belevenis~1649581692107/

Cian lijkt de laatste tijd wel onder een soort van hypnose te leven. Of heeft iemand tijdens een praatje voor de koers op een onachtzaam moment wat vloeibare LSD in dat bidontje gegoten?

0
Michelangelo 13 april 2022 om 23:21

@Rendo,
Iedere keer dat ik mijn stok aan de kant leg, duwt Remco hem weer terug in mijn hand en zegt: “sla me, oh grote schildpad/kunstenaar, want ik ben een recidivist en ik leer het nooit”.

Ik had ergens gehoopt dat hij afgelopen winter, na alle ophef over onder meer het WK en zijn grootspraak keer op keer, eindelijk eens normaal zou gaan doen. Zijn allereerste interviews na de winter waren op dat vlak veelbelovend. Maar het lijkt hem niet te lukken. En daar waar hij met een heel goed gevoel uit Baskenland zou kunnen terugkeren, lijkt hij daar vooral een berg frustratie en zelfingenomenheid gevonden te hebben. En dan ben ik niet te beroerd om hem een tik te geven met de stok die hij me aanreikt.

0
11 na 11 14 april 2022 om 10:47

Oef. In het Baskenland voelde je je nog verplicht om met tegenzin toe te geven dat Evenepoel een knappe race had gereden en boven verwachtingen had gepresteerd (toch zeker na de Tirreno) en een mooie mentaliteit getoond had terwijl hij zich herhaaldelijk tegen een overmacht moest weren. Dat was nodig om toch nog een zweem van die vermeende neutraliteit en objectiviteit in stand te houden. Gelukkig heb je hier een excuus om meteen je oude discours weer te hervatten.

Oef.

0
Michelangelo 14 april 2022 om 11:12

Hey 11 na 11, don’t shoot the messenger!

Uiteindelijk kan Evenepoel zijn pootjes niet thuishouden, maakt Evenepoel altijd veel misbaar. Maar blijkbaar vind je het erger dat er iets van wordt gezegd (zeker door bepaalde personen) dan het gedrag zelf.

Natuurlijk ben jij die-hard-fanboy, en wil je het liefst dat alles met de mantel der liefde wordt bedekt. Want hij is nog jong blablabla moet nog veel leren blablabla het is grinta en passie blablabla.

Precies, blablabla. Die jongen is inmiddels 4 jaar een heel dik betaalde prof bij 1 van de beste ploegen ter wereld. Hij komt in die 4 jaar keer op keer in het nieuws vanwege zaken die je liever niet ziet in het peloton. Hij belooft keer op keer beterschap, en keer op keer gaat hij opnieuw de fout in.

En nee, ik ben niet de enige die van hem genoten heeft in het Baskenland, en die had gehoopt dat het een soort positief omslagmoment zou vormen. Maar we zijn nog geen week verder en hij stapt opnieuw in zijn eigen valkuil: zichzelf heel veel druk opleggen, de patron willen spelen, en vervolgens mentaal niet met die rol overweg kunnen omdat er nog 179 anderen rondfietsen in “zijn” koninkrijk.

Maar blijf jij lekker fan van die jongen, en blijf lekker alles toejuichen wat ie doet!

0
Rutger Koning 13 april 2022 om 21:27

Remco heeft gewoon nog last van voetbal trekjes. Je geeft een por, maakt veel gebaar na een nauwelijks incident, etc… Verder mooie koers gereden en maar eens oefenen om in een gootje te rijden. Kasseien klim heeft ie al behoorlijk in de vingers. Ook al wint hij dit seizoen minder vaak, wordt een steeds betere wielrenner

0
Bozar 14 april 2022 om 09:53

Dat hij gebaar maakt na die sprint is niet meer dan normaal. Elke andere coureur zou dit ook gedaan hebben.
Dat gezegd zijnde, is het duidelijk dat er nog aan zijn gedrag in de koers (en soms na de koers) geschaafd moet worden.

0
de adelaar 13 april 2022 om 21:36

Even in de buik van het peloton even stuk voor stuk Remco een’ bezoekje brengen’ dat helpt vast met als laatste onze capo ‘ de haai van Messina’

0
VerstandOpNul 13 april 2022 om 21:56

Een waarschuwing lijkt me terecht, en hopelijk leert hij nog iets meer zijn hoofd erbij te houden.. Voor de rest vind ik het wel een leuke coureur, een echte smaakmaker..

0
Dubai 13 april 2022 om 21:57

Zo erg was dit toch niet?? Klein duwtje dat ik me prima kan voorstellen. Vindt het altijd super irritant als andere renners er tussendoor gaan zitten rijden. Ga lekker achteraan rijden en laat de anderen koersen als ze dat willen…
Mijn mening.

0
bartp25 13 april 2022 om 22:20

Het storen hoort er gewoon bij en wees realistisch Quickstep is er zelf heer en meester in. Dat het niet fijn is dat is een tweede, maar hij hoort een andere renner niet aan te raken.

0
Dubai 13 april 2022 om 22:25

Waarom hoort het erbij? Is gewoon vervelend en anti-koers mijns inziens, ook als Quickstep het doet. Het lokt juist dit soort reacties uit en dus blijf gewoon achterin de groep hangen. Dat vind ik pas netjes.

0
Merlinappa 14 april 2022 om 07:01

Ook dingen die vervelend en ‘anti-koers’ zijn kunnen erbij horen, zoals lekke banden. Feit is dat storen gewoon een slimme wedstrijdtactiek is die gewoon gebruikt mag worden, en als Remco dan een gaatje laat moet ie niet raar opkijken als er een Ineos man in zit. Die zag je van kilometers aankomen, en dat hij dat niet door heeft en vervolgens z’n handen niet thuis kan houden is volledig zijn eigen schuld.

0
Romāns Vainšteins 14 april 2022 om 07:43

Ik vind storen er bij horen en verbaas me enorm over het feit dat de ploegen die wel moeten jagen hier maar moeilijk een antwoord op weten te vinden. Hoe vaak ik dit jaar al niet een beukende kopjager met een ongeïnteresseerde quasi nonchalante stoerder in het wiel gezien heb…. Het gaat ook eigenlijk nooit meer dicht. Directe communicatie tussen ploegleiders mag zeker niet?

0
mus van de maasstad 14 april 2022 om 07:54

Dubai vind dat “het reacties uit lokt”

Wat een onzin zeg. Als je daar niet tegen kan moet je lekker bij de gemeente werf gaan werken ipv profrenner worden

0
Covadonga 13 april 2022 om 22:19

Wat een flutsite is me dit toch geworden. Een eerste artikel eraan wijden, was al teveel.
Alles voor de clicks. Jammer.

0
Koers 14 april 2022 om 00:57

Filmpje: https://twitter.com/eurosport/status/1514248701761499147

Geen harde duw, maar mag van mij fors bestraft worden. Gewoon je tengels thuishouden. Voor je het weet drukt de ander terug, en ligt diegene erachter op de grond. Of anderen zien dit gebeuren en besluiten voorzichtigheidshalve uit te wijken waardoor ergens een voorbandje geraakt wordt. Van mij mag een renner de vreemdste gebaren of scheldpartijen maken, maar je pootjes houdt je thuis.

0
wimvl 14 april 2022 om 08:21

@ koers. Het was inderdaad een foute reactie. Maar de commentaren worden hier sterk overdreven. Van een lijn afwijken in een spurt is veel gevaarlijker. Ik praat het zeker niet goed maar heb al veel gevaarlijker toestanden gezien.

0
Comments 14 april 2022 om 05:58

Zat volgens mijn indruk niet veel kwaad achter. Waar hij wel mee moet uitkijken is als hij n voornemen heeft om te gaan koersen, dan niet direct dat vingertje TE HARD (te vinnig) rond te draaien om aan te geven dat…

0
wielrenner 14 april 2022 om 07:14

Zo, iedereen zijn plasje er weer overgedaan.

0
LDV 14 april 2022 om 07:53

Wat mij betreft, ben ik zijn maniertjes wel een beetje beu aan het geraken. Het begint me zelfs te irriteren. Je kan zoiets niet blijven rechttrekken en goedpraten.

In België is de meerderheid aan het kantelen heb ik het gevoel, zelfs in de pers beginnen ze dit serieus op de korrel te nemen. Hij zal moeten oppassen of de pers en de publieke opinie zal een beeld gevormd hebben die een carriere kan doen floppen.

Eigenlijk botst hij nu op zijn limieten en reageert hij zich af op een niet beschaafde manier.

Des te pijnlijker is de manier waarop een jongere Scheffield hem hier gewoon, al was het dankzij hulp van de ploegmaats, hem gewoon overklast.

Hij heeft nog zat veel te leren… Vooral respect, inzicht en liefde voor de sport.

0
KevinK1986 14 april 2022 om 07:55

Hij is zijn carrière op deze manier al vroegtijdig aan het vergalopperen.
Als hij dalijk met generatiegenoot Pogacar aan de start staat, zullen ze als puntje bij paaltje komt Pogacar meer de zege gunnen omdat hij een veel sjiekere rennner is en op alles wat Revket doet reageren.
Zo werkt dat eenmaal.
Mocht het binnen nu en 4 jaar niet lukken om een fatsoenlijke zege te boeken, sluit ik niet uit dat hij zijn fiets aan de wilgen hangt..
doorzettertje lijkt het me niet

0
TheBigShow 14 april 2022 om 09:48

Buiten van Baarle dan

En volgens mij heeft Evenepoel zich juist als doorzetter geëtaleerd. Iets met Lombardije weet je nog…

Ook dit jaar in de koeren veel doorzettingsvermogen getoond, waar menig renner zich al gewonnen zou hebben gegeven. Zoals in het Baskenland

0
Michelangelo 14 april 2022 om 09:54

Lijkt mij ook geen doorzetter. Als blijkt dat hij de absolute top (lees: het echt meedoen voor de knikkers in de allergrootste wedstrijden) niet gaat bereiken binnen nu en 3 jaar, of als hij wordt ingehaald door Uijtdebroeks of Van Wilder, dan gaat hij stoppen. Hij heeft dat gedaan toen hij niet goed genoeg bleek voor PSV en Anderlecht, en hij zal dat m.i. weer opnieuw doen. Want tweede viool spelen zit niet in zijn aard.

En over Lombardije: hij is in zijn carriere 1 keer serieus gevallen. Hoe gaat het zijn als hij, net als bijv. Gesink, een heel rijtje van dat soort tegenslagen krijgt? Ook ik denk dat hij niet uit hetzelfde hout gesneden is als de Condor.

0
mus van de maasstad 14 april 2022 om 07:56

Gewoon uit koers halen. Nu is het onschuldig maar de volgende keer valt er iemand omdat ie tegen iets of iemand aan rijd.

Maar goed, uci straft wel vaker naar de gevolgen ipv het vergrijp

0
Jean Dumas 14 april 2022 om 08:05

Als er geen uitsluiting volgt blijven dit soort dingen gebeuren. Een bidon in de berm vindt de UCI erger blijkbaar.

0
reusjen 14 april 2022 om 09:01

Dat vonden ze alleen erg toen de regel net was ingevoerd. Inmiddels vliegen de bidonnen aan alle kanten de natuur weer in en het zal iedereen een worst wezen.

0
Pol 14 april 2022 om 08:57

Weer geen kwaad woord over hem gisteravond in Extra Time Koers. Hij kan en mag zich in België alles veroorloven. Hij is al 4 jaar bezig met dat gedrag, mechaniekers de huid vol schelden enz enz en het blijft maar doorgaan. Wat een vervelend ventje.

0
Michelangelo 14 april 2022 om 09:13

Wat miste ik Adrie gisteren aan die tafel!!!

Je kon duidelijk zien dat niemand aan tafel rechtuit durfde te zeggen dat ze hem een kleine ei.el vinden, en dat zijn onaangepast gedrag niet thuis hoort in de wielersport. Maar tussen de regels door hoorde je wel fijntjes dat “renners dit soort dingen niet vergeten”.

Overigens waren ze niet enkel mild voor Evenepoel zelf: ook QS werd behoorlijk gespaard. Ook hier: geen verkeerd woord omdat je later misschien bij Quickstep wilt koersen of werken. Terwijl gisteren de BP een foutenfestival was van deze ploeg. Evenepor die zijn pootjes niet thuis kan houden, de chauffeur die wielrennersbowling doet, Remco die niet door een gootje kan fietsen.

Maar vooral: door de geldingsdrang van 1 renner een compleet nutteloze ploeg vol toprenners hebben. Ik vraag me af wie die tactiek bedacht heeft, maar als je met zulke renners aan de start verschijnt, dan moet je die niet op 80 km van de streep buitenspel zetten door dan al de kaart Evenepoel uit te spelen. Op dat moment hadden types als Cavagna, Bagioli of Ballerini mee moeten zijn.

Als dit de QS tactiek gaat blijven, dan gaan ze weinig dikke vissen binnenhengelen.

0
Alfons Haavers 14 april 2022 om 09:21

Adrie? Zoals in de uitzending na het WK in Leuven met Evenepoel waarin hij hem maar bleef ophemelen bedoel je? Die hield er toch wel een wat lichtjes andere kijk op na dan jouw afbraak-levenswerk.

0
Michelangelo 14 april 2022 om 09:27

@Alfons,
Of ik wel of niet dezelfde mening heb als de tafelgast is wat mij betreft niet het criterium. Maar vooral of er wel of niet met meel in de mond gesproken wordt.

Adrie noemt een kat altijd een kat. En zal zelden of nooit ergens omheen draaien. En dat zag je gisteren aan tafel duidelijk wel gebeuren toen het ging over het hoofdstuk QS/Evenepoel.

0
Alfons Haavers 14 april 2022 om 09:38

Dat jij een deel van je bestaan hebt ingericht in het overkritisch analyseren van het gedrag van 1 renner, betekent niet dat dat voor andere mensen ineens ook het geval moet zijn. Wat jij in dit geval beschouwt als ‘meel in de mond’ zie ik eerder als een ietwat normalere kijk op het leven, waarbij niet elke bagatel tot epische proporties moet worden opgeblazen.

0
Michelangelo 14 april 2022 om 09:25

@Zadelruiker, altijd maar weer de racisme-lightkaart hier. De kaart die door een andere forumtr.l is bedacht.

Ik denk dat ik voor 95% van de Nederlandse wielerfans spreek als ik zeg dat dit niks met nationaliteit te doen heeft, maar met gedrag en mentaliteit. Ik heb vanwege zijn gedrag niks met Evenepoel, maar ben wel fan van Belgische renners als Gilbert, Uijtdebroeks, Campenaerts, Lampie, Declercq, Vervaeke, Van Aert, Wellens en ga zo maar door. Ik heb niks met Cav maar weer wel veel met (de gestopte) Kittel en Greipel. Ik heb niks met Terpstra, ook gewoon omdat ik zijn gedrag niet goed pruim. Bouhanni is door veel mensen niet geliefd, en dat is echt niet omdat hij Fransman is. Terwijl ik persoonlijk erg gecharmeerd ben geraakt van Cosnefroy de laatste tijd.

Ik ben het dan ook een beetje zat dat iedere keer dat NL-BE opgerakeld wordt. Blijkbaar is dat iets wat in Belgie heel erg leeft, en als een soort minderwaardigheidscomplex iedere keer weer opnieuw de kop op steekt.

Nogmaals, ik ken eigenlijk weinig Nederlandse wielerfans die een hekel hebben aan renners vanwege hun nationaliteit, of die geen favoriet hebben buiten hun eigen landsgrenzen. Hooguit Notriple, maar dat was eerder een gimmick dan nationalisme of racisme light.

En als die er wel zijn, laat je dan hier maar even horen…

EDIT: Waar is de bijdrage van Zadelsnuffelaar ineens naar toe?

0
Zadelsnuffelaar 14 april 2022 om 09:49

@Michelangelo
Mijn reactie vond ik zelf een beetje kinderachtig. Ik zag dat nog niemand erop reageerde dus heb ik zelfcensuur toegepast. Er is wel degelijk een groot deel van Nederland dat Belgische renners niet kan luchten, maar dat was in de tijd van Merckx al zo. Mijn comment is verder niet relevant. Ieder mens mag lekker zelf beslissen of zij meer genieten van renners met een bepaald vlaggetje naast hun naam. Tribalisme en nationalisme is ook van alle tijden.

0
Michelangelo 14 april 2022 om 10:03

@Zadelsnuffelaar,
Ik kom behoorlijk vaak op de koers, en eerlijk gezegd heb ik eigenlijk zelden meegemaakt dat Nederlandse wielerfans geen buitenlandse favorietjes hadden. En misschien dat het in de tijd met Merckx anders was, maar dat was misschien wel meer vanwege het tijdsbeeld. Toen hadden “we” zelf ook veel goede renners, en was Merckx gewoon die concurrent die altijd in de weg reed.

Maar in de huidige tijd, met de mondialisering van de wielersport, en de internationale ploegen (in bijna iedere tak van sport) is denk ik ook het racisme-light gewoon grotendeels verdwenen. Tenminste ik ken zelf geen enkele Nederlandse fan die standaard nog een hekel heeft aan iedere Belgische renner, gewoon vanwege het vlaggetje. Misschien is het andersom nog wel zo; ik weet uit eigen ervaring dat Belgen anders tegen Nederlanders aankijken dan Nederlanders tegen Belgen. Het sentiment dat Belgen richting Nederlanders hebben is in mijn ogen een beetje vergelijkbaar met het sentiment wat veel Nederlanders richting Duitsland hebben: een soort minderwaardigheidscomplex richting het grotere buurland, al dan niet gevoed door sentimenten uit het verleden.

0
Baukema Tomoulin 14 april 2022 om 09:25

Het meest vreemde vind ik deze quote van Lodewyck: “En hem verteld dat hij zich geen fouten meer kon veroorloven vandaag.”

Hoezo alleen vandaag? Mag hij elke koers 1 keer duwen ofzo? Mag iedereen elke koers 1 keer duwen? En hoe zit het met meerdaagse wedstrijden? Is het dan 1 duw in de hele Vuelta of elke dag 1? Zoveel vragen.

0
Michelangelo 14 april 2022 om 09:32

Het lijkt erop alsof ze ook binnen de ploeg geen harde kritiek durven te uiten op Remco. Falen of dit soort gedrag wordt (zeker vanuit Klaas Lodewyck) bijna altijd gevolgd door een milde opmerking of goedpraterij. Terwijl ik denk dat soms ook een figuurlijke draai om de oren vanuit de ploeg beter werkt dan het eeuwig blijven zalven.

0
Zadelsnuffelaar 14 april 2022 om 09:53

Tja, Remco blijkt tot dusver een elite tijdrijder die meer dan behoorlijk kan klimmen. Keer op keer wordt duidelijk dat ie erg lang erg hoge wattages kan trappen. Daar ligt zijn sterkte: solo wegrijden en finishen. Teamspel is niet aan hem besteed z tenzij je de sprint aantrekken daartoe rekent.

Jammer genoeg heeft hij teveel zwakke punten. Tactisch is het geen groot licht, hij woekert met zijn krachten. Spaarmodus mag vaker aan. Daarnaast blijven techniek en sturen een probleem. En dan heb je tenslotte die gebaartjes en dat opgefokte gedoe altijd. Kan me perfect inbeelden dat mederenners dit almaar storender vinden, zeker gezien het feit dat deze knaap in grote wedstrijden nog geen status heeft opgebouwd. En al had hij die status, dan was het nog niet ok.

0
Klein Verzet 14 april 2022 om 11:07

Ondertussen is Evenepoel bezig om een fraaie reputatie op te bouwen: een theekrans met Juju, een baksteen op z’n gaspedaal, aanstellerige gebaartjes als ie niet kan winnen, en nu dus ook ongewenst lichamelijk contact. Wie vooral zwijgen zijn z’n benen, terwijl die beter zouden kunnen spreken, maar daar heeft ie de energie blijkbaar niet meer voor. Bergop over kasseien, is ook zo een dingetje dat ie niet onder de knie lijkt te krijgen, waarmee de RVV ook al uitzicht raakt. Te veel druk op ’t voorwiel, dus te weinig tractie vanachter, wat uiteraard weer wel lekker aero is?! Kortom en afijn, veel klein bier met een toevalstreffer vanuit ’t onbekende, maar verder vooral stilstand. Dat leerproces komt maar niet van de grond. 22 jaar en 4 jaar prof al weer, hè?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone