Ploegleider Arthur van Dongen: “Wij zijn weer aan een topjaar bezig”

vrijdag 24 maart 2023 om 20:06
Video

Arthur van Dongen, ploegleider bij Jumbo-Visma, zag vrijdag Wout van Aert de E3 Saxo Classic op zijn naam schrijven. De Nederlander zag een sterke Van Aert en geeft aan dat die met vertrouwen richting de Ronde van Vlaanderen zal trekken. “Daar zullen we dezelfde hoofdrolspelers krijgen.”

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Lees ook:
Van Aert klopt Van der Poel en Pogacar na gedroomde finale E3 Saxo Classic

“De Omloop Het Nieuwsblad winnen, Kuurne-Brussel-Kuurne winnen, vandaag winnen en Olav Kooij ook nog tweede in de Classic Brugge-De Panne. Wout was ook heel sterk in Milaan-San Remo. We zijn weer aan een topjaar bezig”, opende Van Dongen voor de camera van WielerFlits.

In de E3 Saxo Classic had Van Aert het bij momenten niet makkelijk, met name op de Oude Kwaremont, maar de Belg kon uiteindelijk toch blijven aanhaken. “We zagen allemaal dat Wout het heel zwaar had daar, maar iedereen had het moeilijk. Pogacar trok heel hard door. De prijzen worden aan de meet verdeeld en als je ziet hoe hij het afmaakt, zal dat veel vertrouwen geven richting de komende wedstrijden.”

Van Dongen: “Vroeg de sprint aangaan is het recept”
Uiteindelijk maakte Van Aert het vrijdag af in de sprint. Dat is iets wat hem een aantal keer niet lukte bij een grote afspraak. “Vroeg aangaan is het recept”, gaf de ploegleider mee. “Dat in combinatie met een sprint aan een zo hoog mogelijke snelheid. Dat zorgt ervoor dat hij het kan afmaken.”

Tot slot had Van Dongen het nog even over de rest van de ploeg. “We hoopten om meer renners in de finale te hebben, maar dat had te maken met andere zaken. We zullen Dylan van Baarle en Edoardo Affini moeten oplappen na hun val en Tiesj Benoot verdween uit koers door pech. Hoe het met Dylan is? Hij heeft een dikke heup en schaafwonden, we zullen er naar kijken vanavond. Normaal start hij woensdag wel gewoon in Dwars door Vlaanderen.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

11 Reacties

bartp25 24 maart 2023 om 20:31

Vergeten ze nog even podium in strade bianchi, winst in TA, 3e in PN en zoals het er nu uitziet minimaal 2e in catalonie. Daarnaast meeste overwinningen in totaal alsook in de worldtour.

3
Wheely 24 maart 2023 om 21:31

Je hebt absoluut gelijk maar hij zal op het Vlaamse voorjaar doelen, kennelijk zijn portefeuille.

2
RJ uit A 24 maart 2023 om 23:09

Strade Bianche. De fietsenbouwer heeft er weinig mee van doen.

0
Lars Maden 24 maart 2023 om 20:35

Beter als anderen dit over je zeggen in plaats van jezelf op de borst slaan.

0
Kartouche 24 maart 2023 om 21:36

Je kunt het ook constateren afhankelijk van de maatstaven die je zelf hanteert. UAE doet het ook super. Echter moet het daar van 1 man komen. Bij JV zijn het steeds anderen op Rogla na. Maar is ook een Sloveen. ;)

0
Rob van Tilburg 25 maart 2023 om 08:07

Hou toch op. Wat is er mis met trots zijn op wat je bereikt heb?

0
Mooie Sjors 24 maart 2023 om 21:58

Ik vond ze niet zo enorm groots vandaag eigenlijk, dat machtige blok waar na het openingsweekend volgens sommigen niks aan te doen ging zijn. Komt het toch weer aan op de individuele klasse van Van Aert, die eigenlijk nooit verzaakt. Derde in MSR en vandaag winst. Was ook de pion bij uitstek die Roglic kon bijstaan voor zijn Tirreno-eindzege. De anderen zijn een stuk wisselvalliger.

Nu ja, tegenslag kan iedereen eens hebben. Maar toch benieuwd of ze de rest in de Ronde bij het nekvel kunnen nemen. Laporte, Benoot en Van Baarle, dat zijn de mannen die voorop moeten raken. Kragh Andersen lijkt ook wel goed (hoewel dat ook al eens een grillige patriot kan blijken) en UAE zal het in de ondersteuning moeten hebben van een sterke Wellens, maar TJV moet het op de collectieve overmacht proberen laten aankomen.

0
Romāns Vainšteins 24 maart 2023 om 22:14

Van Baarle was al voor zijn val mysterieus afwezig, raar. Is dat wellicht tactiek, al dan niet door ‘persoonlijke’ of ‘-team’ voorafgegaan? Soit, dat vallen was dat vast niet.

0
Glorious 25 maart 2023 om 07:36

Van Aert moet het altijd hebben van een lange sprint, blijf dit doen! Topteam!

0
Grote Plateau 25 maart 2023 om 17:31

"We"? "weer"? Je bent er pas bij Tuurke. En over de voorbije 10 jaar waren er meer slechte dan goede jaren.

Maar de hoogmoedswaanzin heb je alvast mee. Of was dat een vereiste op de sollicitatie?

0
Zwarte panter 25 maart 2023 om 09:54

De overwinningen zijn prachtig daar is niks mis mee. Maar ga eens keer echt koersen van aan dat wil gaan zitten. Als je Roglic bent zo.n goede renner maar waarom altijd aan dat wiel…je bent zo.n grote renner en ga eens keer koersen en plaats eens een aanval vanaf de voet ipv die laatse 150 meter

-1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone