Ploegleider Arthur van Dongen over gele trui Wout van Aert: “Goede boost”

zaterdag 2 juli 2022 om 19:58
Video

Bij Jumbo-Visma wachten ze nog op een ritzege in de Tour de France 2022, maar de gele trui heeft de Nederlandse ploeg wel al in handen. Wout van Aert mocht na zijn tweede plaats en behaalde bonificaties in de rit naar Nyborg de leiderstrui in ontvangst nemen. “Daar zijn we uiteraard erg content mee. Na twee tweede plaatsen is dat misschien een mooie troostprijs voor een goed begin van de Tour”, zegt ploegleider Arthur van Dongen.

“Wout gaat hier wel blij mee zijn”, gaat de ploegleider van Jumbo-Visma verder voor de camera van WielerFlits. “We rijden altijd voor de winst, daarom is het jammer dat hij net op de meet geklopt wordt. Maar tegen Fabio Jakobsen is dat zeker geen schande. Het vertrouwen is er sowieso, dus voor de komende dagen en weken is dit een goede boost.”

Het komt voor Jumbo-Visma niet als een verrassing dat Van Aert de gele trui zo vroeg pakt. “We hebben zeker rekening gehouden met dit scenario, maar we houden vast aan onze eigen strategie. Primož Roglič en Jonas Vingegaard kort houden in het klassement en de groene trui voor Wout, dat blijft gewoon hetzelfde”, aldus Van Dongen.

Zondag wacht mogelijk opnieuw een sprintrit, al wordt er ook wind verwacht in de finale. “Ons plan is niet anders dan vandaag. We willen de rit goed doorkomen, proberen te sprinten met Wout voor de ritzege en Primož en Jonas op de cruciale momenten van voren veilig houden. Dat is het voornaamste doel”, zegt hij. “Maar er is wel een klein feestje vanavond.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

3 Reacties

Geel Zwarte Bril 2 juli 2022 om 20:18

Zijn eerste gele trui. Waarschijnlijk volgen er nog heel veel!

Jean Dumas 2 juli 2022 om 21:11

In het puntenklassement voorlopig alleen Jakobsen als concurrent.

Hobbyist 2 juli 2022 om 21:25

Zowel geel als groen zijn mooier als dit jumbo shirt

Headlines

Populair

Materiaalzone