Ploegdokter optimistisch: “Gaan ervan uit dat Fabio Jakobsen weer renner wordt”
Fabio Jakobsen - foto: Joris Knapen
zondag 9 augustus 2020 om 19:33

Ploegdokter optimistisch: “Gaan ervan uit dat Fabio Jakobsen weer renner wordt”

Deceuninck-Quick-Step is de Ronde van Polen met een positieve noot geeindigd. Davide Ballerini won de slotrit, Remco Evenepoel het eindklassement en ploegdokter Yvan Van Mol had optimistisch nieuws over Fabio Jakobsen.

“Gezien de ernst van het ongeval maakt hij het zeer goed”, laat de ploegdokter weten aan Sporza. Van Mol heeft de Nederlands kampioen vandaag nog een bezoek gebracht in het ziekenhuis.

Hij ziet de Nederlandse sprinter in de toekomst weer op een racefiets zitten. “Maar een termijn durf ik er niet op te kleven.”

“Hij is volledig bij bewustzijn. Praten lukt nog niet, maar communiceren via tekstberichten gaat prima. Eind volgende week zal hij klaar zijn om overgebracht te worden naar Nederland, denk ik. Waar we ons nog zorgen om maken is de esthetische schade en eventueel de spiergroep rond zijn mond.”

“Wanneer er geen vitale organen geraakt zijn, hopen we op het beste. We gaan ervan uit dat Fabio opnieuw renner wordt. We delen hem alleszins positieve berichten mee. Op die manier heeft hij hoop op herstel.”

“Ik communiceer met een erg bekwame arts die ook Engels praat. Ook de dokter van het interventieteam heeft zijn werk perfect uitgevoerd. Die heeft hem niet gereanimeerd, wel geïntubeerd (kunstmatige beademing, red).”

RIDE Magazine
71 Reacties
Sorteer op:
10 augustus 2020 01:37
Dit is toch erg mooi nieuws. Ik denk dat de eerste zorg van ieder van ons is dat Fabio terug een volwaardig leven kan leiden, en dat sport even bijzaak is. Maar toch. Wielrennen is z'n broodwinning, z'n hobby, z'n passie. Als hij dat kan verderzetten, op eender welk niveau, voelt dat als een overwinning.

Verder wil ik ook even kwijt dat ik die hele België - Nederland of voor sommigen DQS - LJV maar niets vind. Ja ik ben een Belg en ja hier zijn er paar die zich misdragen, de "usual suspects" zeg maar, maar scheer ons aub niet over dezelfde kam. De meeste van "ons" zijn gewoon graag actief op dit forum omdat dit de meest geëngageerde wielersite is die we kennen. Niet enkel Nederlandstalig, maar tout court.

Ik was ook kwaad toen dit gebeurde, ik wou ook een levenslange schorsing voor Groenewegen. Maar nu het even heeft kunnen bezinken besef ik ook dat dat overdreven is. Dat was de emotie van het moment, omdat je zoiets echt niet wil zien gebeuren. Ik hoop dat iedereen hiervan kan terugkomen, zowel Groenewegen als Jakobsen, en dat dit een verandering van mentaliteit met zich mee kan brengen.

En jongens, die paar Belgen die jullie het bloed onder de nagels vandaan halen, rapporteer ze en klaag niet aub niet over "de Belgen". Wij zijn hier in groten getale aanwezig en willen gewoon over koers praten! Buiten die paar percent dan. ;)
    10 augustus 2020 09:12
    @Ainu; wat betreft dat Ned - Belg gesodemieter hier; het heeft mi hoogstwaarschijnlijk niets met nationaliteiten te maken maar meer met apenrots gedrag. Als diegene dezelfde nationaliteit hadden gehad dan zouden ze wel over iets anders kissebissen. En ik vind het juist heel erg leuk dat hier ook Belgische mensen komen. Door België en hun passie voor de koers, heb ik zoveel over wielrennen geleerd. En ben ik echt van België gaan houden. Naast de koers ook nog eens fantastische muzikanten, heerlijk bier en een schitterend taalgebruik!
10 augustus 2020 07:11
Lees het bericht nu pas.. erg fijn bericht om mee op te staan !
10 augustus 2020 07:32
Wow, dat is fijn om te lezen zeg.Ik hoop dat het verdere herstel ook zo voorspoedig verloopt, en dat hij idd maar snel weer mag kunnen fietsen. Als hij kan fietsen zal zijn normale leven ook wel weer over de gebaande paden gaan rollen.
10 augustus 2020 08:28
Lijkt erop dat de impact vooral de onderste helft van zijn gezicht betreft. Pijnlijk en schadelijk, maar wellicht een geluk bij een ongeluk, als je daarvan al kunt spreken.
10 augustus 2020 12:35
Lefevere moet helemaal niet inbinden. Het is niet omdat het slachtoffer niet overlijdt, dat de poging tot doodslag niet overeind blijft. Ik raad alle blinde mollen hier, nogmaals aan de beelden te bekijken. Het was een intentionele poging om Fabio de dranghekkens in te rijden aan een snelheid van 80 km/u. Met lichaam en fiets, dan met de elleboog, tenslotte al hangend op Jacobsen. Goed wetende dat het dan slecht afloopt, met in het beste geval stevige lichamelijke schade, en in het ergste geval een drama. En dan hebben we het nog niet over het slagveld aan de aankomst met andere gewonde renners.
Er moet en er zal een stevige straf komen, naast de gebruikelijk minimale boete en evt schorsing door de UCI. Zonder de klacht van Lefevere zouden de Poolse autoriteiten niets gedaan hebben en zou Groenewegen volgend seizoen weer als een wildeman tekeer gaan in de sprints. Ik hoop dat hij (en sommige van zijn collega's) nu wel zijn (hun) lesje geleerd heeft (hebben).
10 augustus 2020 12:47
@ horsm, Michelangelo en andere onwetenden
Het gaat niet over de verzekeringen van Lefevere. Het gaat over de verzekeringen van Groenewegen en zijn ploeg. Die moeten op orde zijn. Want zij gaan moeten betalen. Tenzij ze weigeren, als vastgesteld wordt dat Groenewegen meer dan een (zware) fout gemaakt heeft, maar bewust Hofman de dranghekkens ingereden heeft. Dan zal Groenewegen zelf de miljoenen mogen ophoesten.

Reacties zijn gesloten.