Ploegbaas Lefevere voor 98% tevreden met Tour van Quick-Step Floors

Door , dinsdag 31 juli 2018 om 10:32
Ploegbaas Lefevere voor 98% tevreden met Tour van Quick-Step Floors

foto: Quick-Step Floors / BrakeThrough Media

Patrick Lefevere, de leider van de Belgische ploeg Quick-Step Floors is voor 98% tevreden met de meest recente Ronde van Frankrijk. “We winnen 4 ritten en pakken de bolletjestrui, maar er zat ook meer in”, zegt de Belg tegen Sporza. Zijn eigen toekomst bij de ploeg ziet hij als een groot vraagteken.

Quick-Step Floors kende een succesvolle Tour. Sprinter Fernando Gaviria won twee etappes, net als Fransman Julian Alaphilippe. Laatstgenoemde nam ook de overwinning in het bergklassement mee naar huis. Volgens Lefevere zegt men dat hij nooit tevreden is met de prestaties van zijn team. Dat is nu dus voor 98% zo. Vooral de ploegentijdrit kon beter, volgens de 63-jarige manager. “Ik wil geen afbreuk doen aan BMC en Van Avermaet, maar in die ploegentijdrit reden wij elkaar kapot op die helling. Dan verlies je die rit en een week geel.”

Lefevere wilde zelf vorig jaar al stoppen met het leidinggeven aan zijn formatie. Maar daar staken de andere leden van de ploeg een stokje voor. “Je zit met 75 mensen en iedereen pusht je om voort te doen. Ik heb me laten overtuigen”, aldus Lefevere. Hoe lang hij blijft, weet hij nog niet. Dat is ook afhankelijk van de toekomst van de ploeg. “Het gebrek aan sponsors zou kunnen beslissen wanneer ik stop”, zegt de baas over het feit dat hij nog rond de vijf miljoen euro moet hebben voor het nieuwe seizoen. Volgend jaar doet hoofdsponsor Quick-Step Floors namelijk een stap terug. Toch is het voortbestaan van de ploeg niet in gevaar.

Niki Terpstra
De contractverlenging van Terpstra is nog niet in orde gemaakt. Lefevere meldt hierover: “Ik wil graag verlengen, hij wil het ook. Maar de fondsen ontbreken nog.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

Kruisberg 31 juli 2018 om 10:38

Goede tour gehad! dat zeker. Maar er zat ook meer in, de rit naar Roubaix bijvoorbeeld. Dat was wel echt een wanvertoning van quick step

ah-ja 31 juli 2018 om 10:45

Een gat van vijf miljoen euro, dan lijkt de toekomst van de ploeg me toch onzeker??

skylimit 31 juli 2018 om 10:46

Nou ja, wanvertoning. Ze worden in die etappe 3, 4, 7 en 13de. Al had ik wel verwacht dat ze de koers direct zouden openbreken, maar dat gebeurde niet en in de finale hebben ze het niet goed uitgespeeld c.q. overschatte Lampaert zijn eigen kansen.

Wildebert 31 juli 2018 om 10:55

Zou Terpstra de hoofdreden van de gemiste laatste 2% zijn?

LaurentJalabert 31 juli 2018 om 10:59

Ik heb het gevoel dat we ieder jaar tijdens de contractverlengingen hetzelfde praatje krijgen van Der Pat: “We zijn zo zielig want we hebben geen geld om onze renners een mooi contract aan te bieden”

En wtf is 98% tevreden zijn? Hoe kan ik dat in godsnaam duiden. Zeg gewoon wat je meer of minder had gehoopt. Gaviria langer erin, blijkbaar de tijdrit dus en de Roubaix etappe was niet heel goed inderdaad.

mschuts 31 juli 2018 om 11:02

@Wildebert Volgens mij legt hij die 2% al uit. Namelijk dat ze door die tijdrit de gele trui zijn misgelopen.

illu 31 juli 2018 om 11:04

+ Jungels heeft zijn klassements amibities niet echt kunnen waarmaken (en het wordt langzaam duidelijk dat hij het gat naar de echte top waarschijnlijk ook niet gaat overbruggen).

Secondant 31 juli 2018 om 11:11

En natuurlijk het net-niet presteren van Jungels. Zowel Lefevere als Jungels roepen al het hele jaar dat de Tour Jungels’ hoofddoel is. Om dan 11e te worden na een anonieme Tour en twee top-10 notering (6e in de tijdrit en 7e in de Roubaix-rit) is natuurlijk teleurstellend.

Neemt niet weg dat Quickstep de Tour weer kleur heeft gegeven, en dan met name Alaphilippe, Gaviria en in iets mindere mate Gilbert en Lampaert. Mooi resultaat.

denise 31 juli 2018 om 11:11

Ik denk dat er nog een aantal zullen vertrekken. Gaviria, Alaphilippe en Terpstra zullen wel meer loon vragen door hun successen en het budget is beperkt.

Scibby 31 juli 2018 om 11:26

Blijf het raar vinden dat een ploeg dat zo ontzettend goed presteert moeite heeft met sponsoring

Stablinksy 31 juli 2018 om 12:02

@Secondant. Jungels heeft nog tijd. Als hij op z’n 32e de Tour wil winnen, dan heeft hij nog 7 of 8 jaar tijd om te groeien.

Natte spons 31 juli 2018 om 12:09

Voor sponsors is een klassementsman die het in de Tour goed doet interessant. De eendagskoersen worden voornamelijk gevolgd door de Belgen en fanatieke fietsers/fans.

Jan 31 juli 2018 om 12:14

het jaarlijkse spel van Lefevere. het voortbestaan van de ploeg ter discussie stellen.
Dan nemen de renners met wat minder genoegen?

Domestique 31 juli 2018 om 12:23

Vraag me af in welke mate zijn inspanningen in de sprinttrein Jungels parten spelen later in de Tour. Anderzijds zit hij zo wel altijd mooi vooraan, maar echt op economie komt hij die eerste week toch niet door?

Titaantje 31 juli 2018 om 17:19

Ik denk dat het jungles meer parten speelt dat hij bergop gewoon nog tekort komt. Ik betwijfel ook of hij de potentie heeft om dat gat te dichten. Prima renner maar geen toekomst grote ronde winnaar

Maenhout 31 juli 2018 om 18:02

Ik zou er nog een paar procent van aftrekken wegens het verlies van Gilbert, die dit seizoen niet meer zal winnen. Niettemin een hele mooie Tour voor de ploeg, met overwinningen en tóch nog een trui.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.