Ploeg-Van der Poel beslist woensdag over Sibiu Tour
foto: Cor Vos
dinsdag 14 juli 2020 om 08:21

Ploeg-Van der Poel beslist woensdag over Sibiu Tour

Zien we Mathieu van der Poel toch niet in actie tijdens de Sibiu Cycling Tour? Zijn ploeg Alpecin-Fenix beslist woensdag over deelname aan de Roemeense wedstrijd, die over negen dagen van start gaat.

Begin deze maand werd bekend dat Van der Poel zijn seizoen ging hervatten met de vierdaagse Sibiu Cycling Tour, die op 23 juli begint. Daar wilde hij zijn laatste voorbereidingskilometers rijden in aanloop naar het Italiaanse vijfluik Strade Bianche, Milaan-Turijn, Milaan-San Remo, Gran Piemonte en de Ronde van Lombardije.

Nu het reisadvies voor Roemenië door het ministerie van Buitenlandse Zaken is aangemerkt met code oranje als gevolg van het coronavirus is de situatie veranderd. “De beslissing of we naar de Sibiu Tour gaan, nemen we nu woensdag. Langer wachten is niet zinvol”, laat een woordvoerder van Alpecin-Fenix weten aan Het Nieuwsblad.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
14 juli 2020 08:26
Blijf toch thuis. Code oranje, dus niet verzekerd. Waarom zou je die ellende opzoeken ?
Ow, wacht... lalalalalalalalageld !
  14 juli 2020 10:29
  het is een commerciële ploeg dus het draait ook wel een beetje om geld.
  kun je wel heel naïef overdoen maar het salaris van de renners en overig personeel moet toch betaald worden.
  Ik heb nergens gelezen dat er ook maar een ploeg van de gebroeders Roodhooft in de problemen is gekomen. dus ergens doen ze wel iets goed
  14 juli 2020 11:49
  Normaal gesproken ja. In deze situatie is dat toch iets anders lijkt me... als je nu geld laat preveleren boven gezondheid... Tsja...
14 juli 2020 08:28
Keep us on the hoogte, uppdate ja update nee update toch update niet.
14 juli 2020 08:50
Grootste gevaar komt wsch van het ploegpersoneel. Zij moeten met de wagens naar Roemenië en dus door de Balkan waar het virus nog welig tiert. Restaurantbezoek, overnachting, kunnen voldoende zijn om besmet te geraken.
  14 juli 2020 09:38
  Hoezo door de Balkan ? Via Oostenrijk en Hongarije mag geen probleem zijn.
  Restaurants zijn in Roemenie nog gewoon dicht, alleen buitenterrassen zijn open.

  De kans op besmetting is zo minimaal, de kans op een auto-ongeluk is volgens mij vele malen groter. Het probleem is voornamelijk de berichtgeving in en door de media over het corona-virus. Er wordt nog steeds de indruk gewekt dat zodra je je neus buiten de bubbel steekt, het virus je te pakken heeft, of dat het in de lokale supermarkt te krijgen is. Ja, er is een virus, ik heb hetzelf nog nergens gezien en leef niet in een bubbel, kom alleen misschien niet in al te drukke plaatsen, alhoewel een wekelijks bezoek aan een supermarkt / bouwmarkt en groothandelsmarkt toch ook
  kansen biedt tegen het virus aan te lopen, zou je zeggen, maar ja tot op heden nog niet gebeurd.
  Ja, er zijn besmettingen die volgens mij vooral circuleren onder en ontstaan rondom ziekenhuizen/zorgtehuizen, medisch personeel etc.
  14 juli 2020 10:07
  Balkan is natuurlijk prachtig maar wel een flink eind om voor die lui.
14 juli 2020 08:50
De koers is te onbelangrijk, en het risico te groot.

Ik voorspel ook een dynaniek waarbij eendagskoersen met grotere kans worden afgerond dan koersen die langer duren, eenvoudigweg omdat de kans dat er gedurende de wedstrijd wat gebeurt groter is naarmate deze langer duurt. Het is toch niet voor te stellen dat er tijdens de Tour geen besmetting zal plaatsvinden bij de renners of entourage? En dan? De druk van buitenaf om de wedstrijd dan stop te zetten zal groot zijn. ... En mocht de Tour dan worden stopgezet, dan zie ik geen van de grote rondes nog doorgaan. Eendagskoersen evt wel.

Koffiedik kijken.
  14 juli 2020 09:06
  Met deze houding komt er de komende jaren geen grote ronde meer.
14 juli 2020 09:04
And the beat goes on.
Wat voor code heeft spanje over 10 dagen ?
  14 juli 2020 09:39
  Code rood van de warmte waarschijnlijk:)
14 juli 2020 10:25
Ploeg van der Poel... kom op zeg... betaalt Van der Poel ook zijn eigen salaris en dat van alle andere 50 werknemers? Of hebben ze misschien toch nog sponsoren die betrokken zijn bij de ploeg?
  14 juli 2020 10:54
  Nou indirect wel. Ik denk dat Van der Poel wel de aantrekkingskracht heeft die voor dik betalende sponsoren zorgt. Je mag je best afvragen of Alpecin en Canyon waren gekomen zonder hét uithangbord.
14 juli 2020 10:51
Is het zo dat een code oranje Europees wordt uitgegeven of per land? Als voor Roemenië het reisadvies code oranje is in Nederland is dat dan ook zo in België?

Over welk ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het in het nieuwsbericht?
  14 juli 2020 10:56
  Belgie heeft gisteren code oranje afgegeven voor Roemenie, andere landen hebben restricties ingesteld, hetgeen erop neer komt dat als er vanuit Roemenie gereisd wordt naar bijv.Oostenrijk/Griekenland etc. je een negatieve covid19 test moet hebben die niet ouder mag zijn dan 2 tot 4 dagen.
  14 juli 2020 11:33
  @skylimit, ter aanvulling en zoals ik je gisteren reeds zei, als je van Roemenië bv. naar Oostenrijk gaat en je dit voor je werk doet is deze test niet nodig!
  14 juli 2020 11:41
  Maar het lijkt mij ook uit te maken voor verzekeringen etc. Alpecin-Fenix is een Belgisch 'bedrijf' dus dan zal de Belgische zienswijze leidend zijn. Maar als bijvoorbeeld een Nederlandse ploeg naar Roemenië reist, maar de Nederlandse overheid geen code oranje heeft afgegeven bestaat er een kans dat ze niet gedekt worden. Vrij arbitrair allemaal mijns inziens. Waarom niet gewoon één Europees geharmoniseerd systeem?
  14 juli 2020 11:43
  Allemaal geweldig mooi bedacht maar in de praktijk werkt het natuurlijk voor geen meter al die kleuren , geuren en daaropvolgende quarantaine adviezen...
14 juli 2020 12:52
Moet nog zien of er uberhaupt nog gekoerst word...
  14 juli 2020 12:59
  Er gaat nu meer en meer gereguleerd worden via partiële lockdowns en niet meteen landelijk etc. Bij wijze van spreken kunnen ze in de tour last minute om een brandhaard je heen zwieren ipv deze te doorkruisen. Alles dicht iedereen thuis gaat niet meer.
  14 juli 2020 17:07
  De Fransen organiseren hun koersen, daar kun je gif op innemen .
14 juli 2020 17:19
De Sibiu Tour heeft op zijn website mooi uiteengezet hoe 't met corona in hun gebied zit. Dat is er dus bijna niet (zoals skylimit hier al vaker aan gaf): https://mailchi.mp/90a4847a35b1/sibiu-cycling-tour-set-to-take-place-as-planned

En de koers gaat dus ook gewoon door.
14 juli 2020 17:27
Weinig respect voor Alpecin-Fenix te vinden in de titel van dit artikel. Waarom naar een hele ploeg verwijzen als 'ploeg-van der poel'? We weten allemaal dat Mathieu maar een heel klein deeltje is van deze ploeg en zonder ploeg nergens zou staan.
  14 juli 2020 18:20
  Hier stoor ik me ook al tijden aan. We hebben het toch ook niet over 'ploeg-Sagan' of 'Ploeg-Kristoff' doch die ook verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de overwinningen van hun ploeg.

  Ja de rest staat in de schaduw maar iedere renner heeft zijn eigen interessant verhaal en stijl. Als je nu wat schrijft over pakweg Scott Twaites is het zo van 'o, ja een van die adjudantjes van Van der Poel.'
  14 juli 2020 18:30
  Indirect doen we dat ook bij andere ploegen. Ook daar noemen we vooral de kopmannen. De rest hangt er een beetje bij, bijvoorbeeld in het voorjaar was CCC de ploeg van Avermaat en AGR de ploeg van Naessen en JV de ploeg van Van Aert. Als er een verhaal over Jos van Emden is komt er een opmerking dat ze ook al de knechten van JV aan het woord laten. Net of de knechten niet belangrijk zijn.
  14 juli 2020 18:58
  A nee joh. MvdP staat hierin op eenzame hoogte sinds Dumoulin zijn giro verklootte met op Reichenbach rekenen. Bij nagenoeg elk bericht waar hij maar zijdelings misschien iets mee te maken zou kunnen hebben worden we op zij kop getrakteerd en onderhand begint het wat simpel en tureluur te worden.
14 juli 2020 19:39
Om te zeggen dat Van der Poel een heel klein deeltje van deze ploeg is, is natuurlijk onzin. Als renner draagt hij deze ploeg en zijn zijn overwinningen/publiciteit van essentieel belang voor de sponsoren. Renners komen ook naar deze ploeg, omdat ze weten dat ze door de aanwezigheid van Van der Poel een mooi programma kunnen rijden. Zonder hem hadden ze een aantal wedstrijden die nu op het programma staan niet gereden. Het is gewoon hun uithangbord.
15 juli 2020 09:03
Nieuwsblad.be heeft het ook over de ploeg van Van der Poel. Ze gaan nog een stapje verder door te zeggen hoofdsponsor van Van der Poel. Ook daar hebben ze door dat de ploeg vooral om Van der Poel draait. Hij moet zorgen voor de publiciteit.
15 juli 2020 15:06
Met uitzondering van de Bora-selectie zou de ploeg Alpecin-Fenix het aldaar hebben moeten opnemen tegen een deelnemersveld hetwelk quasi volledig gestoffeerd is met renners uit (continentale) teams van derde of vierde garnituur . Of dergelijke teams dezelfde professionele grondige voorzorgsmaatregelen als Alpecin-Fenix en Bora getroffen hebben teneinde elke mogelijke vorm van besmetting te vermijden valt zeer te betwijfelen . Rijdend in een gesloten peloton vormt zulks een serieus risico . Het zou totaal onverantwoord zijn dat daardoor de zeer aanlokkelijke aanstaande Italiaanse campagne van MVDP en zijn ploegmaats (grotendeels) zou dienen afgelast . Thuis blijven dus , want de publiciteit welke Alpecin-Fenix in de verschillende gerenommeerde wedstrijden in Italië kan gaan vergaren is vééél groter dan de eventuele eer welke in Roemenië behaald zou kunnen worden .

Reacties zijn gesloten.