Piotr Havik vloert Harry Tanfield in Ronde van Overijssel

zaterdag 12 mei 2018 om 16:44

Piotr Havik heeft de Ronde van Overijssel op zijn naam geschreven. De coureur van BEAT reed in de slotkilometers weg uit de kopgroep en kreeg in de laatste kilometer nog Harry Tanfield met zich mee waardoor het in Rijssen een sprint-à-deux werd. Havik won die vervolgens van de Brit Tanfield. Cees Bol werd vijfde en behield zijn leiderstrui in de Holland Cup.

Rond twaalf uur vertrok het peloton uit Rijssen om meer dan tweehonderd kilometer door het oosten van Nederland te koersen in de derde manche van de Holland Cup; de Ronde van Overijssel.

Nervositeit in beginfase
Na een nerveus begin, waarin er een aantal valpartijen en aanvallen van onder andere SEG-renner Edoardo Affini te vermelden waren, volgde er na anderhalf uur pas eindelijk weer een rustig moment in de wedstrijd. Deze détente duurde niet heel lang; veertien renners wisten zich een aantal kilometer voor de Lemelerberg los te maken van het peloton.

Kopgroep lijkt gevlogen te zijn, Roompot-Nederlandse Loterij rijdt gat dicht
In korte tijd wisten de veertien renners een voorsprong van meer dan vier minuten te verzamelen. Twee topfavorieten, Cees Bol namens SEG en Max Kanter namens Sunweb Development, zaten goed mee. Ook renners als Eamon Lucas, Rens Tulner (beiden Delta), Tijmen Eising (Metec-TKH), Jordi van Loon (DESTIL-Parkhotel Valkenburg) en Martijn Budding (Roompot-Nederlandse Loterij) waren meegeglipt.

De vogels leken gevlogen, maar ineens slonk de voorsprong van de koplopers vooraan door toedoen van clubploeg WV De Jonge Renner en later Roompot-Nederlandse Loterij. Toen de voorsprong met nog minder dan dertig kilometer te gaan genoeg geslonken was, maakten drie Roompot-renners, Tim Ariesen, Nick van der Lijke en Jeroen Meijers, samen met nog enkele conti-renners de oversteek naar de kop van de wedstrijd.

Piotr Havik krijgt de ruimte en wint
Het gevolg was dat in de laatste tien kilometer een groep van vijfentwintig renners om de zege mocht rijden in de laatste twee lokale omlopen. Piotr Havik plaatste een serieuze aanval, pakte tien seconden en leek met nog drie kilometer te gaan op jacht te zijn naar de overwinning. Harry Tanfield was de enige coureur die nog bij hem wist te komen waardoor het een sprint-à-deux werd, die na een ultieme krachtsinspanning gewonnen werd door de Westlander Havik.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dolfy 12 mei 2018 om 17:00

Krachtige sprint van Havik. Tanfield ook sterk weer.. Mooie koers. De sprint ook van Kanter voor de derde plek.

SolerEritrean 12 mei 2018 om 17:34

Havik wat een beer toch, die aanval… Roompot heeft zich echt laten doen gewoon, Havik sterker dan 2 man van Roompot!
Hadden beter Havik in de ploeg genomen ;)

DonQuijote 12 mei 2018 om 18:45

@Solereritrean
Mijn idee.
Piotr wint hier door gewoon harder te rijden dan de rest. Wat een mooie overwinning.
Tanfield had na de bocht voor de finish een fietslengte voorsprong! Maar Piotr komt er in de laatste 50 meter naast en gaat er met nog geen half wiel voorbij zeg.

En wat een geinig interview met Tanfield; what a peculiar guy :)

Verweggistan 12 mei 2018 om 18:50

Die Tanfield weet wel vooruit te blijven deze week; en Roompot moet hier toch gewoon meedoen om het podium.

Pedalo 13 mei 2018 om 01:18

Was een leuke koers om te zien. Maar wat een slechte voorbeschouwing. Van alle namen die genoemd worden rijdt niemand top 4 en totaal 2 man top 10. Mijn tip…geef alleen sterren!

Headlines

Materiaalzone

Populair