Piotr Havik (27) hangt zijn fiets aan de haak

dinsdag 30 november 2021 om 10:19
Piotr Havik (27) hangt zijn fiets aan de haak

foto: Cor Vos

Piotr Havik zet een punt achter zijn loopbaan als actief wielrenner. De 27-jarige renner gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière, meldt zijn ploeg BEAT Cycling.

Havik stond te boek als een specialist in eendagskoersen en de klassiekers. In 2017, zijn eerste seizoen als eliterenner, versierde hij met winst in de Wattmeister Challenge een stagecontract bij WorldTeam Katusha-Alpecin. Van de Zwitserse ploeg mocht hij een Belgisch-Frans programma afwerken met onder anderen de Primus Classic, de Tour de l’Eurométropole, Parijs-Bourges en Parijs-Tours, maar dat resulteerde niet in een profcontract.

In 2018 zette hij zijn wielercarrière voort bij BEAT Cycling. Dat seizoen schreef hij de Ronde van Overijssel op zijn naam en was hij derde in de Ronde van Limburg en tweede in de Nationale Sluitingsprijs. Ook werd hij gekroond tot Nederlands kampioen Wattmeister. Een jaar later was Havik de beste in de GP Stad Zottegem en de Nationale Sluitingsprijs. In 2020 verkaste hij naar Riwal Securitas, maar hij zou maar een seizoen koersen voor het noodlijdende ProTeam.

Havik zette afgelopen seizoen een stap terug naar continentaal niveau en keerde terug op het oude nest bij BEAT Cycling. Hij werkte een hele rits eendagskoersen en klassiekers af, en was onder meer zesde in de Antwerp Port Epic – in de eerste groep achter winnaar Mathieu van der Poel en Taco van der Hoorn, die als tweede over de finish kwam. Ook verscheen hij in de Baloise Belgium Tour aan de start.

Dit artikel delen:

7 Reacties

thomasjaarsma 30 november 2021 om 10:27

Dat komt wel als een verrassing een van de beste bij beat

0
Ronellenfitsch 30 november 2021 om 10:53

Jammer zeg, in 2019 vaak bij de besten in de Vlaamse koersen tussen de WT renners. Maar kan me voorstellen dat het moeilijk is om te blijven koersen als het zelf als twee jaar minder draait en de ploegkeuzes achteraf wellicht ook niet de beste waren

0
Japiejo 30 november 2021 om 17:45

Ja, ik volg de beste man eigenlijk niet, maar dat jaar staat mij ook nog wel voor de geest. Reed veel in beeld en kon lang mee. Toch apart dat dit soort jongens niet eens bij een pro team terecht kunnen. Zonde voor hem, maar de keuze voor deze plekjes hangt van veel meer dingen af dan hard kunnen fietsen.

0
De Cabybara van de Conradkade 30 november 2021 om 11:40

Hieraan zie je toch het gemis van een Nederlandse Pro Tour team. Havik had daar altijd een kans moeten hebben.

Ik vind het zonde, vette aanvallende renner.

0
Oblomov 30 november 2021 om 12:09

inderdaad. Is dit een Belg of een Fransman, is er geen sprake van dat hij niet ergens een profcontract had gekregen. Hooguit zou de vraag dan zijn geweest op welk niveau en in welke rol.

0
platteprijs 30 november 2021 om 12:59

Zonde, Havik is een prima coureur. Indirect genekt doordat Nederlandse bedrijven de voorkeur geven hun sponsorgelden te besteden aan grote rondes en mogelijk ook door corona waardoor Beat relatief weinig wedstijden kon rijden.
Wat ik wel mis in het bericht is waarom hij stopt. Wil hij niet langer voor een appel en een ei rondrijden?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone