Pim Ronhaar mist EK mountainbike voor beloften vanwege positieve coronatest

maandag 20 juni 2022 om 16:34
Pim Ronhaar mist EK mountainbike voor beloften vanwege positieve coronatest

Pim Ronhaar op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Pim Ronhaar zal over minder dan twee weken niet deelnemen aan het EK mountainbike voor beloften. De 20-jarige renner heeft namelijk positief getest op het coronavirus. “Hij gaat de tijd nemen om goed te herstellen en vervolgens toe te werken naar het veldritseizoen 2022-2023”, laat bondscoach Gerben de Knegt weten in een persbericht van de KNWU.

In het Portugese Anadia worden van 30 juni tot en met 3 juli de Europese kampioenschappen mountainbike gehouden. De elite-mannen en -vrouwen rijden deze zomer hun continentale titelstrijd in het Duitse München. Op Portugese bodem worden de titels vergeven voor de junioren en beloften (m/v). De Nederlandse wielerbond kwam vandaag met de definitieve selecties op de proppen voor de Europese titelstrijd.

Bondscoach De Knegt vertrekt met ambities naar Portugal. Met name bij de beloften-vrouwen heeft de selectie medaillekansen met Puck Pieterse en Fem van Empel. “Puck heeft de laatste wedstrijd uit de Wereldbeker gewonnen. Beide rensters waren ook eerste en tweede bij de elitevrouwen in de 3 Nations Cup in Sittard afgelopen weekeinde en getuigden daarmee opnieuw van goede vorm.”

Puck Pieterse is een van de blikvangers – foto: Cor Vos

Sterk in de breedte 
“Maar ook bij de junior-mannen staat er een sterke groep”, vervolgt De Knegt. “Maar liefst vijf mountainbikers verdedigen daar onze kleuren, we zijn in jaren niet meer zo sterk vertegenwoordig geweest in de breedte. David Haverdings, Rens Teunissen van Manen en Nick Klijn hebben al top 6-klasseringen weten te realiseren in internationale wedstrijden dit jaar en dat kan er in deze wedstrijd ook inzitten.”

“Bij de junior-vrouwen hebben we Lauren Molengraaf en Luna Cnossen aan het vertrek, met name Lauren kan echt een mooie uitslag realiseren. Bij de beloften-mannen vertrekken we helaas met twee in plaats van drie renners. Pim Ronhaar heeft positief getest op COVID-19 en neemt daarom niet deel. Hij gaat de tijd nemen om goed te herstellen en vervolgens toe te werken naar het veldritseizoen 2022-2023.’’

De Knegt spreekt van een mooi natuurlijk parcours met niet extreem veel hoogteverschil. Nederland neemt ook deel aan de Team Relay. Daarvoor worden renners uit deze EK-selectie aangewezen.

Selectie voor EK mountainbike beloften/junioren (30 juni-3 juli)

Junior-mannen
David Haverdings
Rens Teunissen van Manen
Morris Gruiters
Nick Klijn
Freek Bouten

Junior-vrouwen
Lauren Molengraaf
Luna Cnossen

U23 mannen
Tom Schellekens
Chris van Dijk

U23 vrouwen
Fem van Empel
Puck Pieterse

Dit artikel delen:

5 Reacties

Romāns Vainšteins 20 juni 2022 om 19:39

Nee! Niet Pim!

0
Oblomov 20 juni 2022 om 23:31

Die zal het dan ook daadwerkelijk hebben, anders zijn twee weken meer dan genoeg om voor het afreizen alsnog een negatieve test af te leveren.

Jammer, want de mountainbike lijkt hem meer te liggen dan de wegfiets.

0
Jos Jalapenos 21 juni 2022 om 00:08

Was te verwachten, koerst hele jaar al boven zijn kunnen☹️

0
Barry Batsbak 21 juni 2022 om 08:13

Morris Gruiters, onthoud die naam…

0
uitdewaaier 21 juni 2022 om 10:51

Waarom onthouden?? Als hij zo goed is wordt hij vanzelf wel heel bekend.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone