Pim Ligthart: “Het seizoen kan niet beter beginnen”

maandag 2 februari 2015 om 10:47

Pim Ligthart pakte gisteren met de overwinning in de GP La Marseillaise al vroeg in het seizoen zijn eerste overwinning. Hiermee bezorgde hij zijn werkgever Lotto Soudal tevens de eerste zege van het seizoen. “Het seizoen kan niet beter beginnen,” zegt Ligthart op de site van zijn ploeg.

Ligthart ziet de overwinning als een beloning voor zijn werk in de winterperiode. “Ik heb deze winter hard getraind en het is fantastisch dat dit meteen resultaat oplevert,” geeft hij aan. Het koersverloop in de slotfase kwam hem goed uit. “Cofidis leidde de achtervolging en de vluchters werden ingerekend. Ik zat goed geplaatst en kon zelf de sprint aangaan. Ik keek enkele keren opzij en zag dat er niemand langs me kwam en zo begon ik er in te geloven. Het is heel mooi om op deze manier te winnen,” kijkt hij terug.

Pim Ligthart

De overwinning geeft Ligthart vertrouwen voor de komende wedstrijden. “De eerste zege van het seizoen is binnen, mijn eerste overwinning voor dit team. Ik hoop dat deze zege de hele ploeg een boost geeft, te beginnen in de Ster van Bessèges volgende week,” geeft hij aan.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair