Pim Ligthart en Sven Jonker versterken staf SEG Racing Academy

woensdag 20 januari 2021 om 10:28
Pim Ligthart en Sven Jonker versterken staf SEG Racing Academy

Pim Ligthart - foto: Cor Vos

SEG Racing heeft de komst van twee nieuwe stafleden geopenbaard. Ex-prof Pim Ligthart wordt eerste ploegleider bij de opleidingsformatie, terwijl Sven Jonker Aike Visbeek opvolgt als Academy Director.

Ligthart kondigde enkele weken geleden het einde van zijn actieve wielerloopbaan aan, maar de 32-jarige blijft actief in de wielerwereld. Hij zegt in het persbericht van de ploeg uit te kijken naar zijn nieuwe uitdaging als ploegleider: “Ik heb meer dan tien jaar op het hoogste niveau gereden en ik heb zin om mijn kennis en ervaring over te dragen. Ik kan niet wachten om met deze talenten aan de slag te gaan.”

“Pim is de juiste man op de juiste plaats”, zegt Eelco Berkhout over de aanstelling van Ligthart. “Ik ken hem al meer dan 12 jaar en we hebben tijdens zijn carrière samengewerkt. Hij heeft veel ervaring. Al tijdens zijn carrière was hij wegkapitein en coach voor jonge renners. Pim is slim, serieus en ambitieus; met hem en Dries Hollanders hebben we twee ploegleiders die in koers de perfecte leraren zijn.”

En dan Jonker, die de afgelopen jaren actief was in het management van Astana. “Met hem halen we iemand met leiderschapskwaliteiten in huis”, zegt Berkhout over zijn nieuwe Academy Director. “Met zijn ervaring op het gebied van management, marketing en PR brengt hij iets nieuws naar onze ploeg.”

Jonker zegt in het communiqué op zijn beurt dat hij vereerd is om SEG Racing te leiden. “Ik wil voortbouwen op de fundamenten die Aike Visbeek en Bart van Haaren hebben gelegd. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de staf die de ervaring heeft om beloften op te leiden naar het hoogste niveau in deze prachtige sport.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Chris Van Uden 20 januari 2021 om 11:31

Toch jammer dat hij vroeger moest stoppen als actief renner dan hij eigenlijk wilde.

GinoBartali 20 januari 2021 om 12:02

Jonker is toch die Astana PR man? Is hij daar de laan uitgestuurd of is dit een overstap uit eigen overweging?

HoofdIsVrij 20 januari 2021 om 12:26

Toch opvallend dat Sven Jonker de overstapt maakt van Astana.

Yana Seel was in haar interview hier op Wielerflits nog zeer over hem te spreken:
“Ik doe ook de administratie en ik bepaal de strategische keuzes. We hebben daarvoor verschillende departementen: een technisch departement, een logistiek departement, een financieel departement en nu hebben we eindelijk een heel goed marketing departement, waar Sven Jonker aan het hoofd staat. […]”

Celestino 20 januari 2021 om 15:10

Mooie stap voor beide! Succes!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair