Pieter Weening veroordeeld tot taakstraf wegens bedreiging en mishandeling

vrijdag 9 december 2022 om 15:19
Pieter Weening veroordeeld tot taakstraf wegens bedreiging en mishandeling

foto: Cor Vos (archief)

Pieter Weening is veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk. De voormalige Nederlandse profwielrenner heeft die straf gekregen wegens het bedreigen van zijn ex-vriendin en mishandelen van haar broer.

Het incident heeft vorig jaar met kerst plaatsgevonden. Weening heeft fysiek geweld gepleegd en heeft een mes getrokken, waarmee hij zijn ex-vrouw en haar broer mee bedreigd heeft. Weening raakte ook zelf gewond aan zijn kaak, die gebroken bleek te zijn. Volgens het AD zou Weening daarna een drankfles genomen hebben om zichzelf te verdedigen. “Hij werd in zijn eigen huis aangevallen en had niet de mogelijkheid om zich te onttrekken aan de situatie”, vertelde de politierechter.

Weening zou vervolgens met 112 gebeld hebben, waarna hij de confrontatie met zijn schoonbroer opnieuw zou aangegaan zijn. Wanneer de agenten uiteindelijk aankwamen, vroeg Weening om hun wapen. ‘Hij zei daarbij meerdere keren ‘dan schiet ik iedereen hartstikke dood’. Na een bezoek aan het ziekenhuis die nacht trof Weening zijn schoonfamilie nog bij zijn woning. Hij heeft toen zijn zwager bedreigd met een mes’, laat het AD optekenen.

Ook taakstraf voor schoonbroer
De rechter heeft uiteindelijk besloten om Weening, naast de taakstraf, op een aantal punten vrij te spreken, aangezien hij niet de eerste klap toediende aan zijn toenmalige schoonbroer en zelf ook een lichamelijk letsel opliep. De zwager zelf is veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur. “Door zijn handelen is de situatie geëscaleerd”, verklaarde de rechter.

Dit artikel delen:

8 Reacties

BoemBoemWvA 9 december 2022 om 17:14

Wielerflits Boulevard

2
Posterix 9 december 2022 om 16:13

Ik had vroeger een spelletje dat heette: “wat een familie”…

0
Michiel 9 december 2022 om 16:18

Shit happens, all the time. Kan in de beste familie overkomen. Blijft een sympathieke gast en was als een wijn als renner, hoe ouder hoe beter

0
De Capybara van de Conradkade 9 december 2022 om 16:30

Ik weet niet in wat voor familie jij leeft, maar in die van mij is het niet normaal om te roepen ‘dan schiet ik iedereen hartstikke dood’.

1
Koers 9 december 2022 om 16:47

Jullie vieren geen kerst, Capy?

1
Michiel 9 december 2022 om 16:58

Zeg nooit nooit Capy.

2
Grote Plateau 9 december 2022 om 22:21

Pietje toch…

Pietjuh laat niet met sich solluh!

0
Ypuh 11 december 2022 om 08:45

Dit gevoel heeft iedereen toch bij zijn of haar schoonfamilie? Alleen de hele groten kunnen zich inhouden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone