Pieter Weening: “Alles-of-nietspoging, maar het werd alles”

vrijdag 7 juni 2019 om 17:54
Pieter Weening: “Alles-of-nietspoging, maar het werd alles”

foto: Cor Vos

Pas op 150 meter van de streep was Pieter Weening er zeker van dat hij de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg zou winnen. De Nederlander viel aan op de laatste klim en schudde in de laatste kilometer medevluchter Joaquim Silva af. Vervolgens bleef hij het peloton nipt voor.

“Het was een erg zware koers met veel wind”, vertelde Weening in het flashinterview. “Ik viel aan op de laatste klim. Een aantal andere renners sprong mee, maar uiteindelijk bleef ik weg met een renner van Porto. Ik weet z’n naam eerlijk gezegd niet, maar hij was vrij sterk. Zijn daalkwaliteiten waren echter niet erg goed.” Silva verloor daardoor de aansluiting met de Nederlander, maar die besloot te wachten.

“In de laatste vijf, zes kilometer wachtte ik hem op het vlakke op, want er stond teveel wind om alleen verder te rijden. Het was beter om samen te werken. Toen ik het peloton zag komen, liet ik hem zijn beurt doen bij het ingaan van de laatste kilometer. Op 500 meter van de finish ging het vals plat omhoog en daar begon ik mijn sprint: ik zou dan wel zien of hij mijn wiel kon houden. Het was een alles-of-nietspoging, maar het werd alles.”

Pas op tweehonderd meter van de streep wist hij zeker dat hij het peloton voor zou blijven. “Toen ik de bocht naar links maakte ging ik vol naar de laatste bocht. Daar wist ik dat de andere jongens niet sneller zouden zijn en op 150 meter wist ik dat ik het zou gaan redden tot aan de finish.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

xistnc 7 juni 2019 om 18:01

Pieter is klaar voor het NK. Zou een mooie oeuvreprijs zijn.

Remys 8 juni 2019 om 13:41

Hij is ook klaar voor het WK, beste man om MvdP bij te staan in finale

peterwinnen 7 juni 2019 om 19:21

Pieter Weening gaat ooit de Tour de France winnen, ik zweer het je.

lathumnees 7 juni 2019 om 20:08

Baas.

Wildebert 7 juni 2019 om 21:07

Happy mee.

Headlines

Materiaalzone

Populair