Pierre Latour voor twee jaar naar Total Direct Énergie
zondag 2 augustus 2020 om 18:36

Pierre Latour voor twee jaar naar Total Direct Énergie

AG2R La Mondiale raakt Pierre Latour kwijt aan Total Direct Énergie. Teambaas Jean-René Bernaudeau bevestigt aan L’Equipe dat de 26-jarige Latour de komende twee jaar voor zijn ploeg rijdt. Daarnaast heeft hij een optie voor een extra jaar bedongen.

De ploeg haalt met Latour een van de beste renners van Frankrijk binnen. “Iedere keer wanneer ik mijn team wil versterken, kijk ik welke renners er vrij zijn. Dat zijn er in het algemeen niet veel. Zodra ik de naam van Pierre Latour voorbij zag komen, heb ik daar direct een prioriteit van gemaakt. We hebben ook contact gehad met Romain Bardet, maar daar is niets uit voort gekomen”, geeft hij toe.

Bernaudeau is blij met zijn nieuwe aanwinst. “Hij is het soort renner dat wij missen na het stoppen van Thomas Voeckler en het vertrek van Pierre Rolland”, legt Bernaudeau uit. “We hoeven geen team om hem heen te bouwen. We hebben alles in huis om hem te laten excelleren. Hij is een eersteklas versterking en kan de vacature die open stond invullen”, geeft hij aan.

Latour kwam sinds 2015 uit voor AG2R La Mondiale. Hij won namens de ploeg een rit in de Vuelta van 2016 en werd twee keer Frans kampioen tijdrijden. In 2018 werd hij 13e in het eindklassement van de Tour de France en won hij daarnaast het jongerenklassement.

 
8 Reacties
Sorteer op:
2 augustus 2020
Dit is ook de eerste keer dat een Franse renner een transfer maakt van een Franse ploeg naar een andere Franse ploeg.
2 augustus 2020
Toch wel opmerkelijk. Als Bardet ook vertrekt, zullen ze toch wat moeten aantrekken...
  2 augustus 2020
  Als de geruchten kloppen dat Greg en Bob Jungels naar hen vertrekken, is het afscheid van Bardet en Latour ook logischer omdat ze dan als ploeg vol voor de klassiekers gaan en als vrijbuiters in de grote rondes. Maar goed dat is nog afwachten.
2 augustus 2020
Het gat wat Voeckler en Rolland achterlieten... die gaat dus als rittenkaper ingezet worden en niet voor een klassement rijden.
  2 augustus 2020
  Rolland reed in zijn goede jaren toch echt klassementen hoor. Dat zie ik Latour eigenlijk ook het liefste doen, op een aanvallende manier een mooi klassement met eventuele ritwinst.
2 augustus 2020
Super! Kan Calmejane Voeckler spelen, en Latour de topjaren van Rolland nadoen.
2 augustus 2020
Zware aderlating voor ag2r, jammer vind het een leuke ploeg maar om 2 de belangrijkste Franse renners van je ploeg je verliezen (er vanuit gaande dat bardet naar sunweb gaat) is een grote klap Gelukkig hebben ze nog jongens als cosnefroy, paret-peintre en champoussin wel echt geweldige namen trouwens
  2 augustus 2020
  Kan misschien wel juist verfrissend werken, AG2r lijkt de laatste 2 jaar behoorlijk ingedut terwijl ze attractieve renners in dienst hebben die niet bang zijn te verliezen. Er borrelt altijd wel weer nieuw talent op daar, en het lijkt me niet onlogisch dat ze zich meer gaan richten op het klassieke werk. Het is geen ploeg voor treinvorming voor een klassementsman.

Reacties zijn gesloten.