Pierre Latour, Astana, Omloop Het Nieuwsblad, Axel Domont

woensdag 27 februari 2019 om 19:15
Pierre Latour, Astana, Omloop Het Nieuwsblad, Axel Domont

Pierre Latour - foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de geopereerde Pierre Latour, de pech van Astana en de minuut stilte bij de start van Omloop Het Nieuwsblad voor de overleden Jef Braeckevelt.

Geopereerde Pierre Latour acht weken aan de kant

Pierre Latour is gisteren geopereerd aan de polsbreuk, die hij opliep bij een val in aanloop naar de UAE Tour. Daardoor moest hij noodgedwongen de rittenkoers aan zich voorbij laten gaan. De ploeg meldde vandaag in een perscommuniqué dat er ook een breuk in zijn rechterelleboog aan het licht kwam, maar dat daarvoor geen operatie was vereist. “De komende acht weken kan Latour niet koersen”, meldde ploegarts Eric Bouvat nog.


Astana likt wonden na tumultueuze etappe

Pech voor Astana in de vierde etappe van de UAE Tour. Van de ploeg waren Gorka Izagirre en Omar Fraile betrokken bij de grote valpartij op zes kilometer van de finish. “Gelukkig hebben Gorka en Omar niks gebroken, maar ze liepen wel enkele schaafwonden en blauwe plekken op”, reageerde ploegleider Dmitriy Sedoun na afloop. “De ploeg werkte goed vandaag en bleef gepositioneerd van voren. Helaas doorkruiste de grote valpartij voorin het peloton al onze hoop voor deze rit.”


Minuut stilte voor overleden Jef Braeckevelt

Voorafgaand aan Omloop Het Nieuwsblad wordt een minuut stilte gehouden voor de onlangs overleden oud-ploegleider Jef Braeckevelt. Dat maakte de organisatie van de koers vandaag bekend. Braeckevelt beleefde zijn hoogtijdagen als ploegleider bij Lotto, de ploeg van onder meer Andrei Tschmil. Met hem behaalde hij vele successen in de jaren negentig. In 2009 sloot de West-Vlaming zijn loopbaan af bij Katusha.


Kruis door Axel Domont voor komende wedstrijden

Fysiek ongemak houdt Axel Domont uit de Classic de l’Ardèche en de Royal Bernard Drôme Classic. De Fransman kampt met problemen aan de knie en de dijspier, meldt zijn ploeg AG2R La Mondiale. In beide wedstrijden wordt hij vervangen door Ben Gastauer. De ploeg meldde tevens dat Domont ook niet zal starten in Parijs-Nice, waarvoor hij deel uitmaakte van de voorselectie.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair