Pidcock verwacht slagveld in Roubaix-rit: “Kopmannen veilig naar de meet brengen is onze prioriteit”

woensdag 6 juli 2022 om 09:21
Pidcock verwacht slagveld in Roubaix-rit: “Kopmannen veilig naar de meet brengen is onze prioriteit”

foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers heeft met Dylan Van Baarle, Filippo Ganna en Tom Pidcock enkele klassiekerspecialisten opgesteld in de Ronde van Frankrijk. Tijdens de vijfde etappe, de beruchte Roubaix-rit, zullen zij zich echter vooral ontfermen over de klassementskopmannen van het team. Dat zegt een van hen, Pidcock, in gesprek met Het Nieuwsblad.

“We hebben enkele renners in de ploeg met klassementsambities en we gaan er alles aan doen om hen veilig naar de meet te brengen. Dat is onze prioriteit”, aldus Pidcock, die doelt op Daniel Felipe Martinez, Geraint Thomas en Adam Yates. Gemakkelijk gaat dat niet worden, denkt de jonge Brit, die “een slagveld” verwacht. “Wat ik al weet en leerde van de Tour, is dat het in zo’n rit helemaal mis kan gaan.”

“Ik denk niet dat de rit al vroeg zal losbarsten, maar vanaf de eerste sectie kasseien moet je bij de les zijn. Ik hou er wel van om zo te koersen. Het is eens wat anders dan met zes rijtjes van zes verschillende teams naar de meet te gaan alsof het een dernycriterium is. Daar is geen bal aan”, aldus debutant Pidcock.

Dit artikel delen:

4 Reacties

chasse patat 6 juli 2022 om 10:22

Als Pidcock bewaker van de kopmannen is, zouden er dan toch nog kansen voor van Baarle liggen?

Panache 6 juli 2022 om 10:36

Is dit een serieuze vraag?

Romāns Vainšteins 6 juli 2022 om 11:11

Hmmmmmmmmmmmmmmmmm, achter wiens wiel voel je je veiliger…??? Dat van de winnaar van afgelopen editie of iemand die voor het eerst er op rijden gaat en evenveel wins vangt als een lieveheerstbeestje???.. Twijfeldetwijfel

jappe666 6 juli 2022 om 11:42

Lijkt me dat Castroviejo, Rowe en Ganna eerst aan de bak moeten, in die volgorde.
Als het echt nodig is dan Van Baarle en tot slot Pidcock.
Staat zelf ook nog kort en op amper 17 seconden van wit, dus denk dat ze Pidcock ook graag nog zo lang mogelijk achter de hand houden.
Zeker met alle covid-perikelen in het achterhoofd kan je maar beter zo lang mogelijk met zoveel mogelijk pionnen bovenin staan, zodat je nog kan schakelen indien nodig.
Ze hebben daarbij het voordeel dat G als voormalig klassiekerspecialist geen loods nodig zal hebben die hem de beste weg over de kasseien toont.

Headlines

Populair

Materiaalzone