Pidcock kijkt vooruit: “Nog drie crossen, met focus op WK”
foto: Cor Vos
zondag 3 januari 2021 om 17:20

Pidcock kijkt vooruit: “Nog drie crossen, met focus op WK”

Tom Pidcock kan leven met zijn derde plek in de Wereldbeker veldrijden van Hulst. De Britse kampioen dwong Wout van Aert tot het uiterste in de strijd om de tweede plek, achter de soevereine Mathieu van der Poel. “Maar het was een rondje te lang voor mij om bij Van Aert te blijven”, zegt Pidcock na afloop.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik vond het een heel moeilijk parcours. Het was snel, maar ook met veel diepe modder. Het was daardoor heel lastig om in je ritme te komen”, legt de kopman van Trinity, die in februari de overstap maakt naar INEOS Grenadiers, uit.

“Toen ik Van der Poel zag gaan wist ik dat ik de eerste plaats moest vergeten. Ik ging voor de tweede plek rijden en moest mij herfocussen, want we reden met zijn drieën voor die tweede plek”, aldus Pidcock. Uiteindelijk kwam hij in de slotfase terecht in een duel met Van Aert. Pidcock moest uiteindelijk de Belg laten gaan. “Maar ik ben niet ontevreden.”

De veldritwinter van Pidcock is niet lang meer. Eerst wacht een trainingskamp met zijn aanstaande ploeg INEOS Grenadiers. “Ik rijd nu nog maar drie crossen, met de focus op het WK in Oostende. Ik kan dus ook gerichte zandtrainingen doen”, geeft hij aan.

 
3 Reacties
Sorteer op:
3 januari 2021 18:44
Eerder werd al van een grote drie gesproken, maar dat was wel erg voorbarig is inmiddels wel duidelijk.
    3 januari 2021 19:41
    Op de hem goed liggende parcoursen waar hij op focust kan hij zeker lang mee, zie Namen. Maar power en kracht mist hij nog op de grote 2. Hij is wel afgetekend the best of the rest.
    4 januari 2021 12:53
    +1

Reacties zijn gesloten.