Philipsen schiet raak in Turkije: “Gelukkig liet Greipel wat ruimte”

vrijdag 16 april 2021 om 16:54
Philipsen schiet raak in Turkije: “Gelukkig liet Greipel wat ruimte”

foto: Cor Vos

Woensdag was Jasper Philipsen nog ontgoocheld na zijn derde tweede plaats op rij in de Ronde van Turkije, maar twee dagen later mocht de Antwerpenaar dan toch juichen. In Marmaris klopte hij André Greipel in de sprint.

“Natuurlijk was ik teleurgesteld met drie tweede plaatsen. Als ik geen fouten maak in de sprint, moet alles nog op de juiste plaats vallen. Superblij ben ik dat ik hier in Turkije nu eindelijk heb gewonnen”, vertelde Philipsen na de aankomst. Alpecin-Fenix zag deze week Sacha Modolo, Alexander Krieger en Alexander Richardson al wegvallen, waardoor de ploegtactiek in de aanloop naar de sprint moest worden aangepast. “Ik moest wat meer op de andere ploegen vertrouwen.”

Ook was de 23-jarige winnaar van de Scheldeprijs door een probleem aan zijn fiets allerminst zeker dat hij kon meesprinten. “In de laatste vijf kilometer viel mijn ketting eraf, dus moest ik een veel hoger vermogen rijden om de snelheid erin te houden. Ik was er bijna zeker van dat ik de sprint niet zou winnen, maar ik volgde steeds het juiste wiel en kon uiteindelijk toch spurten. Ik was blij dat Greipel wat ruimte liet. Anders was het onmogelijk geweest.”

“Om na de Scheldeprijs hier een etappe te winnen is ook erg goed. Hopelijk kunnen we in de komende twee dagen deze week nog beter maken. We wisten allemaal dat onze nieuwe ploeggenoot Jay Vine de kwaliteiten heeft om te klimmen, maar het echte koersen is nog net wat anders. Hij liet gisteren zijn echte potentieel zijn. Misschien kunnen we hem onderweg nog aan een paar seconden helpen om het klassement te winnen”, aldus Philipsen.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Poeksel 16 april 2021 om 17:41

“In de laatste vijf kilometer viel mijn ketting eraf, dus moest ik een veel hoger vermogen rijden om de snelheid erin te houden.”

Hoe werkt dit?

Limal 16 april 2021 om 18:04

Het enige dat ik mij hierbij kan inbeelden is dat het voornamelijk een probleem was op de grotere kroontjes achteraan zodat hij hem dan maar op (één van) de kleinste liet liggen.

Enkele decennia geleden heb ik eens een fiets gehad waar enkel de zwaarste versnelling goed werkte – natuurlijk was dat een slecht onderhouden fiets die maar een twintigste kostte van die van Philipsen ;-)

Wheely 16 april 2021 om 18:07

Zo’n Ceramicspeed ketting scheelt toch zo’n 2 tot 5 watt. ;)

Posterix 16 april 2021 om 18:00

Ik denk dat ie een pak energie heeft verspild met weer terug naar de juiste positie knokken, zoiets?

Limal 16 april 2021 om 18:07

Dat het Greipel is die ruimte liet is geen verrassing – één van de zeldzame (voormalige) topsprinters die amper iets mispeuterd heeft.

xistnc 16 april 2021 om 18:11

Al liet hij in zijn goede jaren regelmatig de wagons van zijn trein midden door het peloton uitzakken.

Limal 16 april 2021 om 18:45

Zo kan je altijd wel iets vinden…

Wim Kruithof 16 april 2021 om 21:07

xistnc, inderdaad ja, zovaak dat ineens een Lotto-heer zijn drift-anker uitgooide en via links en rechts voorbij werd gesneld. Dat heb ik al een poos niet meer gezien.

Headlines

Materiaalzone

Populair